Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ανταπόκριση Από Την Συγκέντρωση Για Τον Αλέξη Στο Δημαρχείο

Φωτό :
To Περιστέρι Της Ανατροπής
Για την επέτειο από τα 6 χρόνια από την δολοφονία του 15 χρόνου Αλ. Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κορκονέα στα Εξάρχεια το Συντονιστικό  Νεολαίας του Περιστερίου διοργάνωσε συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείας. 

Έγινε και πορεία από 200 άτομα.

Οι μαθητές μοίρασαν το κείμενο που αναφέρει τα εξής : 


AΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ '08 ΣΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ '14

Δεκέμβριος 2008 : πυροδοτούνται σχεδόν πρωτόγνωρες βίαιες κοινωνικές αντιδράσεις, σε ολόκληρη τη χώρα. Η εν ψυχρώ δολοφονία - από αστυνομικό - ενός 15 χρόνου μαθητή, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δημιουργεί θύελλα αντιδράσεων από πλήθος κόσμου.

Διοργανώθηκαν πορείες διαμαρτυρίας, καταλήψεις σχολείων, ΤΕΙ & πανεπιστημίων - κόντρα στην τρομοκρατία μπάτσων - φασιστών και κυβέρνησης. Οι ταραχές του Δεκέμβρη του '08 - όπως χαρακτηρίστηκαν -  έλαβαν μεγάλη έκταση, ώστε θεωρήθηκαν εξέγερση.

Δεκέμβριος 2014 :  η τρομοκρατία συνεχίζεται με άλλη μορφή. Κρατείται ως υπόδικος στις φυλακές του Αυλώνα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστεία ο Νίκος Ρωμανός. Ο απεργός πείνας αγωνίζεται για μια ανάσα ελευθερίας καθώς του απαγορεύεται η ένταξη του και η παρακολούθηση μαθημάτων της σχολής ακόμη και μέσα από το κελί μιας φυλακής.

Το Συντονιστικό Νεολαίας Περιστερίου καλεί μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστικό παρών, στην τοπική πορεία στις 5 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο. Η πορεία διοργανώνεται προς τιμήν του αθώου και ανυπεράσπιστου 15 χρόνου μαθητή Αλέξη, που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού αλλά και ως  ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ρωμανό που η κατάσταση του είναι κρίσιμη.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου