Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Σύντροφε Τάσο, θα είσαι πάντα δίπλα μας

Σύντροφε Τάσο, θα είσαι πάντα δίπλα μας.

Έφυγε, το πρωί της Πεμπτης 27 Σεπτεμβρίου, ο σύντροφος μας, Τάσος Κατιντσάρος, μέλος της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου και ιδρυτικό της μέλος.

Εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη και την συμπαράσταση μας στους κοντινούς του ανθρώπους. Ο Τάσος ήταν πέρα από σύντροφος, ένας φίλος, ένας αγωνιστής που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο κίνημα. Συμμετέχοντας από μαθητής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, συνέχισε να είναι ενεργό κομμάτι του μεταπολιτευτικού ριζοσπαστισμού και της επαναστατικής αριστεράς.

Οργανώθηκε την περίοδο της χούντας στην οργάνωση Κ.Ο. Μαχητής και μετά τη διάλυσή της, εντάχθηκε στο ΝΑΡ από το 1990 μέχρι και το 2017 οπότε και εντάχθηκε στην πολιτική κίνηση “Κομμουνιστικό Σχέδιο”. Πάντα συμμετείχε στα μέτωπα της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς (ΜΕΡΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και αγωνίστηκε για μία μαζική κομμουνιστική επαναστατική αριστερά.

Αποτέλεσε, σε μια εποχή κατάρρευσης και απογοήτευσης για το επαναστατικό κίνημα, ιδρυτικό μέλος της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου το 1992 μαζί με λίγους ακόμη συντρόφους.

Ο Τάσος ήταν και θα είναι μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες των αγώνων του λαού του Περιστερίου. Αν κάτι εξέφραζε ο Τάσος, ήταν η ακλόνητη του πίστη στον λαϊκό ριζοσπαστισμό και σε ένα νέο κομμουνιστικό σχέδιο, ακόμα και αν οι συνθήκες ήταν δύσκολες.

Είχε να δώσει ακόμα πολλά. Θα μας λείψει η σκέψη του, η συντροφιά του, η νεανικότητα του και η ανεκτίμητη προσφορά του.

Για όλους εμάς είναι πολύ δύσκολο να μιλάμε για τον Τάσο σε χρόνο παρελθοντικό. Έφυγε ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας μας και της οικογένειας μας.

Τάσο, θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε την μνήμη σου στους δρόμους που κατεβήκαμε μαζί.

Η πολιτική κηδεία του σ.Τάσου θα γίνει στο κοιμητήριο Περιστερίου την Δευτέρα 1/10 στις 16:00.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου