Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Η Δυτική Αθήνα Χρειάζεται Ένα Νέο Δημόσιο Νοσοκομείο

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Αθήνας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις Δημόσιες δομές υγείας και πρώτα από όλα στο μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής, το Αττικό.

Αυτό έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία των πολιτών όταν αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας αφού αναγκάζονται να μετακινηθούν είτε στα Νοσοκομεία του Πειραιά είτε να αναμένουν στις ουρές στα τμήματα επειγόντων περιστατικών του Αττικού και να νοσηλεύονται σε ράντζα και στους διαδρόμους.


Οι εργατογειτονιές της Δυτικής Αθήνας φαίνεται ότι δεν αποτέλεσαν ούτε αποτελούν και σήμερα προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας σχεδιασμός προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των πολιτών που ζουν σε αυτή την περιοχή.

Μάλιστα την μνημονιακή περίοδο έβαλαν λουκέτο ακόμα και στο μικρό νοσοκομείο της Δυτικής Αθήνας στην Αγία Βαρβάρα το οποίο από τότε δεν κατάφερε να επανέλθει ουσιαστικά σε κανονική λειτουργία.

Ακόμα και το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης που διαθέτει τεράστιους χώρους και υποδομές, σε ένα μεγάλο βαθμό παραμένει αναξιοποίητο ενώ αρκετά κτήρια σε αυτό είναι ουσιαστικά κλειστά παρουσιάζοντας εικόνα εγκατάλειψης.

Οι περισσότερες δημοτικές αρχές της Περιοχής ποτέ δεν έθεσαν ως προτεραιότητα την ανάπτυξη και στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι άφησαν στην τύχη τους τα τοπικά κέντρα υγείας που υπολειτουργούν κάτω από το βάρος των ελλείψεων στη στελέχωση και τις υποδομές. Έκλεισαν όμως τα μάτια όταν στις περιοχές τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ανέπτυσσαν τεράστια συγκροτήματα που δραστηριοποιούνται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με ιδιαίτερη έμφαση στις διαγνωστικές εξετάσεις. Περιορίστηκαν στην ανάπτυξη των λεγόμενων δημοτικών ιατρείων που λειτουργούν έξω από τις δομές του ΕΣΥ με βασικό στόχο την προσκόμιση μέσα από αυτά μιας εκλογικής πελατείας στους τοπικούς άρχοντες.

Δεν είναι τυχαίο ότι καμία δημοτική αρχή δεν έχει θέσει ως αίτημα την ανάπτυξη νέου νοσοκομείου στην Δυτική Αθήνα που θα περιόριζε σημαντικά την ταλαιπωρία που σήμερα αντιμετωπίζουν οι δημότες τους και θα κάλυπτε ένα μεγάλο μέρος των αναγκών σε νοσοκομειακή περίθαλψη.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών θεωρεί ότι είναι άμεση ανάγκη οι αγωνιστικές δημοτικές παρατάξεις και τα εργατικά σωματεία της Δυτικής Αθήνας να θέσουν επιτακτικά το αίτημα για την ανάπτυξη νέων δημόσιων δομών υγείας και στελέχωση των ήδη υπαρχουσών με στόχο να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των πολιτών και χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Να απαιτήσουν:
  • Την 24ωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, την στελέχωση με προσωπικό, την εξασφάλιση της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής και την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων σε αυτά προκειμένου οι πολίτες να μην καταφεύγουν στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα και αιμορραγούν οικονομικά.
  • Την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Δυτικής Αθήνας, την ενίσχυση με προσωπικό καθώς και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης με την ανάπτυξη νέων τμημάτων και δραστηριοτήτων, την ανάπτυξη των κλειστών τμημάτων και την ενίσχυση του Αττικού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου με αυτά τα μέτρα να καλυφθεί έστω και ένα μικρό μέρος των αναγκών των πολιτών.
  • Τέλος, να απαιτήσουν ΤΩΡΑ να υπάρξει σχεδιασμός και χρηματοδότηση για την ανάπτυξη άμεσα ενός νέου νοσοκομείου στην Δυτική Αθήνα που θα συμβάλει αποφασιστικά στην κάλυψη των αναγκών των πολιτών σε νοσοκομειακή φροντίδα.
Πηγή : ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου