Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τις πρακτικές της Διοίκησης του Δήμου Περιστερίου σχετικά με την εγκατάσταση καμερών καταγραφής και παρακολούθησης σε σχολεία του Δήμου μας όπως στα Δημοτικά 17ο,29ο,41ο και σε σχολεία της  Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Και μόνο η ύπαρξη καμερών στα σχολεία είναι ευθεία βολή στον κύριο στόχο της εκπαιδευτικής λειτουργίας που είναι η διαμόρφωση ελεύθερης προσωπικότητας των μαθητών. Καλλιεργεί την αντίληψη στους μαθητές, από την παιδική τους ηλικία, ότι είναι φυσιολογικό η παρακολούθηση της ζωής τους τώρα και στο μέλλον μέσω καμερών ή και άλλων προηγμένων τεχνολογικών μεθόδων.

Όσα στελέχη Εκπαίδευσης συνεπικουρούν ή ανέχονται τέτοιες πρακτικές έχουν μεγάλη ευθύνη. Παραγνωρίζουν το γεγονός ότι τα σχολεία είναι χώροι εργασίας για τη μετάδοση της γνώσης, τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων χαρακτήρων με την προβολή ανθρώπινων αξιών, την πολύμορφη διαπαιδαγώγηση και την πολιτιστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Για κάθε αντιεκπαιδευτική ενέργεια προβάλλεται μια δικαιολογία για να κάμψει τις αντιδράσεις της εκπαιδευτική κοινότητας. Όπως επιχείρησαν να τοποθετήσουν κάμερες μέσα στις τάξεις για να μετατρέψουν την εκπαιδευτική διαδικασία σε θέαμα τύπου Big Brother με το πρόσχημα της πανδημίαςκαι «έσπασαν τα μούτρα τους», το ίδιο θα πάθουν και τώρα που επιχειρούν να τις επαναφέρουν στους σχολικούς χώρους με πρόσχημα την «εξωσχολική» παραβατικότητα!

Τα σχολεία δεν είναι ούτε στρατιωτικά εργοστάσια, ούτε τράπεζες, ούτε εγκαταστάσεις υψηλού κινδύνου!  Οφείλουν να είναι ανοικτά στα παιδιά της γειτονιάς για άθληση και παιγνίδι με την αξιοποίηση των δομών τους. Στα σχολεία ασκούνται και εκτός ωραρίου συμπληρωματικές πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών και δραστηριότητες των Συλλόγων των εκπαιδευτικών και των γονιών. Για την ασφαλή λειτουργία τους απαιτείται πρόσληψη φυλάκων, κατασκευή ασφαλών περιφράξεων, επαρκής φωτισμός.

Η Διοίκηση του Δήμου ενώ κωφεύει μέχρι σήμερα στα αιτήματα της σχολικής κοινότητας για συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων, για επαρκή χρηματοδότηση της λειτουργίας των σχολείων με όρους υγιεινής και ασφάλειας μέσα στην πανδημία και αρνείται ακόμα και την απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία όπου υπάρχουν κρούσματα, προχωράει στην αυθαίρετη τοποθέτηση καμερών χωρίς καν τη γνώμη του Διδακτικού Προσωπικού και των Συλλόγων Γονέων. (Γνωμοδότηση της νομικής Συμβούλου ΔΟΕ περί λειτουργίας καμερών -8.5.2018).

Δεν θα ανεχτούμε να μετατραπούν τα σχολεία μας και οι μαθητές μας σε αντικείμενα παρακολούθησης  τόσο της σχολικής όσο και της εξωσχολικής τους δραστηριότητας.

Οι κάμερες  δεν μπαίνουν στα σχολεία για να λειτουργούν μόνο τις ώρες που δεν θα γίνονται τα μαθήματα. Με την τοποθέτησή τους ανοίγει ο δρόμος για να  καταγράφονται τόσο  οι εκπαιδευτικοί που διεκδικούν τα δικαιώματά τους όσο και οι μαθητές που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες στη μόρφωσή τους .

Ενάντια σε αυτές τις μεθοδεύσεις καλούμε τους Διευθυντές/ντριες των σχολείων, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων να σηκώσουμε τείχος προστασίας των μαθητών μας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.

ΝΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ «ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΥ»!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ!

ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ  ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

στάλθηκε με email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου