Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Εκδήλωση Τιμής Για Τους Αγωνιστές Του Μπλόκου Στις 9 Οκτώβρη

Την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι, στην πλατεία Μπλόκου (Λόφος Αξιωματικών), εκδήλωση τιμής και μνήμης στους αγωνιστές του αιματοβαμμένου Μπλόκου του Ιούλη του 1944. Η εκδήλωση που διοργανώνεται από τις ΤΟ Περιστερίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα περιλαμβάνει ομιλία, μουσικό αφιέρωμα και έκθεση φωτογραφίας.

Το μπλόκο στο Περιστέρι πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιούλη του 1944 από τους Γερμανούς ναζιστές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Στο Λόφο Αξιωματικών σύρθηκε ο λαός της περιοχής με σκοπό να τον λυγίσουν για την αντίσταση που όρθωσε ενάντια στη φασιστική βαρβαρότητα.

Εκεί φανερώθηκε ο αφάνταστος ηρωισμός, η αυτοθυσία, η πίστη στο δίκιο του λαού και η αγωνιστική αδιαλλαξία όλων των αγωνιστών που ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν απάνθρωπα. Από εκεί στάλθηκαν αιχμάλωτοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Γουδή, στο Χαϊδάρι, στη Γερμανία και πολλοί αντιμετώπισαν το εκτελεστικό απόσπασμα, αλλά δεν λύγισαν, στάθηκαν περήφανα και παλικαρίσια, δεν πρόδωσαν, δεν έκαναν βήμα πίσω. Οι Οργανώσεις Περιστερίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Τιμάμε την ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε, με το λαό, ενάντια στους σύγχρονους εχθρούς του, τον ιμπεριαλισμό και τις ενώσεις του. Ενάντια στην καπηλεία της Εθνικής Αντίστασης και τις υποκριτικές φανφάρες, τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που σήμερα είναι ο θύτης της αντιλαϊκής πολιτικής που εξοντώνει το λαό».

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου