Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ : Έξω Οι Φασίστες Από Το Περιστέρι

Έξω οι φασίστες από το Περιστέρι και από κάθε γειτονιά !

Νέα επίθεση δέχτηκε την Πέμπτη 29/9 το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Περιστερίου, όπου θρασύδειλοι νεοναζί έριξαν τα ξημερώματα γκαζάκια στο χώρο προκαλώντας υλικές ζημιές. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια των φασιστών να πατήσουν πόδι στις γειτονιές μας, όχι μόνο τρομοκρατώντας ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και αγωνιστές, αλλά και επιχειρώντας να στρατολογήσουν νέους και μαθητές στις τάξεις τους.

Η απάντηση του Περιστεριώτικου λαού πρέπει να είναι άμεση. Μόνο η οργανωμένη αντιφασιστική δράση σε κάθε γειτονιά μπορεί να τσακίσει όχι μόνο τις φασιστικές συμμορίες, αλλά και την πολιτική δεξαμενή που τις τροφοδοτεί. Η συλλογική και οργανωμένη πάλη μέσα από σωματεία, συνελεύσεις, επιτροπές, συλλόγους, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο εργασίας μπορεί να βάλει φρένο στην ανάπτυξη του φασισμού, πάντα χέρι-χέρι με προσπάθειες όπως το μαθητικό κίνημα καταλήψεων υπέρ των προσφύγων.


 Φυσικά δεν περιμένουμε κάτι από την κεντρική εξουσία αφού οι φασίστες ιστορικά ήταν τα μαντρόσκυλα του συστήματος που πρόθυμα θα χτυπήσουν κάθε φωνή αντίστασης στην επίθεση που δέχονται τα εργατικά στρώματα από κυβέρνηση και ΕΕ. Επίσης δεν περιμένουμε να περιμένουμε να δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον η τοπική δημοτική αρχή. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Χρυσαυγίτης Μπούκουρας κοσμούσε τα ψηφοδέλτια Παχατουρίδη, ούτε είναι λίγα τα μέλη της παράταξής του με ξεκάθαρα ακροδεξιές απόψεις. Εξάλλου, είναι γνωστή η σιωπηλή στήριξη της ΧΑ στο δήμαρχο και τα στελέχη του.

Το ζήτημα των φασιστικών επιθέσεων μας αφορά όλους και όλες. Η αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 15 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δέγλερη πρέπει να αγκαλιαστεί από τον κόσμο της γειτονιάς και να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στους νεοναζί και τα πολιτικά αφεντικά τους. Οι γειτονιές μας έχουν μεγάλη παράδοση στη μάχη ενάντια στο φασισμό και οφείλουμε να μην αφήσουμε το φίδι του ναζισμού να δαγκώσει ξανά.

Δεν επιτρέπουμε στους φασίστες να δηλητηριάσουν τις γειτονιές μας, τα σχολεία μας, τους χώρους δουλειάς μας. Στη φασιστική απειλή προτάσσουμε τους αγώνες μας, την αξιοπρέπεια, την ταξική αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και την ιστορική μνήμη.

Έξω οι φασίστες από το Περιστέρι και από κάθε γειτονιά.

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική πορεία το Σάββατο στις 12 στην πλατεία Δέγλερη.


Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

14.10.16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου