Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ / ΚΕΕΡΦΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 ΚΕΕΡΦΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να λένε ψέματα, να αποπροσανατολίζουν, να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των μαθητών. Καλούμε τους μαθητές τους καθηγητές και τους γονείς να απομονώσουν όσους τραμπουκίζουν την Αριστερά και το αντιφασιστικό κίνημα.
 
Με απύθμενο θράσος, καθηγητής του 10ου Λυκείου Περιστερίου έκανε κήρυγμα υπέρ της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Αντί μάλιστα να απομονωθεί από την διεύθυνση το σχολείου πραγματοποιήθηκε απόπειρα συγκάλυψης και αποσιώπησης του γεγονότος. 


Τέτοιες απόψεις είναι καταδικαστέες όπως και η αναγραφή ναζιστικών συνθημάτων στο σχολείο. Η συγκάλυψη του γεγονότος καθώς και το κλίμα που διαμόρφωσε ο διευθυντής του 7ου λυκείου Περιστερίου παρότρυνε τους μαθητές να προχωρήσουν σε κατάληψη στο σχολείο με αίτημα την παραίτηση των προέδρων των Συλλόγων Γονέων που αντέδρασαν σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.
Το Περιστέρι ξέρει τι σημαίνει προσφυγιά και αντίσταση στους ναζί. Ο κόσμος έχει δώσει πολύ μεγάλες μάχες. Από τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ και του 3ου ΕΠΑΛ Περιστερίου που έκαναν κατάληψη με αίτημα ανοιχτά σχολεία για τους πρόσφυγες ως τους γονείς και τους μαθητές του 13ου και 33ου δημοτικού που αγκάλιασαν και υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της πόλης μας. Το αντιφασιστικό κίνημα έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν πρόκειται να αφήσει τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να πατήσει πόδι στη γειτονιά και στα σχολεία μας.
Η εθνικιστική υστερία για την ονομασία της Μακεδονίας ανοίγει την πόρτα για τους ακροδεξιούς ανταγωνιστές-συναγωνιστές του Καμμένου και του Κοτζιά να πλειοδοτούν σε πατριωτική καπηλεία.

• Έξω οι φασίστες από τα σχολεία μας – Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες
• Καλούμε τη δημοκρατική πλειοψηφία να απομονώσουμε τους νεοναζί δολοφόνους
• Καταδικάζουμε τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για την Μακεδονία.
• Όλες-οι στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στις 17 Μάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου