Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Οι Κυβερνητικές Επιλογές Στρώνουν Τον Δρόμο Στην Πανδημία Και Βουλιάζουν Την Αθήνα, Την Αττική, Τη Χώρα Ολόκληρη


Η δημαρχία Μπακογιάννη στην ίδια ρότα, δίνει ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τους μεγαλοεργολάβους και βυθίζει την πόλη στην ανέχεια και την εγκατάλειψη

  • Αντίσταση-Αγώνας-Αλληλεγγύη-Αξιοπρέπεια-Ανατροπή της άθλιας πολιτικής ΝΔ και ΕΕ
  • Μέτρα για την ενίσχυση της υγείας, της παιδείας και των μέσων μαζικής μεταφοράς
  • Όχι άλλα χρήματα για καθεστωτικά ΜΜΕ και στρατιωτικούς εξοπλισμούς
  • Όχι στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Οι κυβερνητικές επιλογές έφεραν την Αθήνα, την Αττική και τη χώρα ολόκληρη στο χείλος του γκρεμού. Με τα νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα υγείας σε μπλακ άουτ, τους γιατρούς και τους υγειονομικούς γενικότερα στα όρια σωματικής και ψυχικής αντοχής και τις ΜΕΘ να έχουν γεμίσει, είναι φανερή η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Στήριγμα της ΝΔ ήταν η περιφερειακή διοίκηση και οι δήμαρχοι που λειτουργούν σαν τοπικό κράτος. Είναι ώρα να μπει φραγμός για να μην πληρώσει η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, ο λαός ακριβό τίμημα!

Η πανδημία χτυπάει τον φτωχό λαό και τους εργαζόμενους

Δεν έχουμε όλοι το ίδιο πρόβλημα απέναντι στην πανδημία. Οι συνέπειες της υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης είναι τραγικές για όσους μένουν συνωστισμένοι σε λίγα τετραγωνικά και πυκνοκατοικημένες περιοχές, δουλεύουν συνωστισμένοι σε επιχειρήσεις και εμπορικά κέντρα χωρίς μέτρα προστασίας, χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες, μπαίνουν σε τάξεις με μεγάλο αριθμό μαθητών, τους άστεγους και τους τοξικοεξαρτημένους, όσους φυτοζωούν σε στρατόπεδα προσφύγων.

Αυτοί αγωνιούν για την πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία, αυτοί δεν έχουν να πληρώσουν το τεστ, αυτοί ζουν το δίλημμα «υγεία ή δουλειά;»

Ο κόσμος του χρήματος, των επιχειρήσεων και των τραπεζών ζει μακριά από μας, στα άνετα αποστειρωμένα περιβάλλοντα, δεν παίρνει αστικό λεωφορείο και μπορεί να πληρώσει για υπηρεσίες υγείας.

Στην Αθήνα το πρόβλημα οξύνεται από την πολιτική της δημαρχίας Μπακογιάννη με τις πλάτες της αντιπολίτευσης, εν μέσω πανδημίας.

  • 2.000.000€ για την αποτυχία του «Μεγάλου Περίπατου»
  • 15.000.000€ σε προγραμματική σύμβαση υποτίθεται για τον πολιτισμό που ενισχύει τις Ανώνυμες Εταιρείες
  • 700.000€ για δυο συμβάσεις με το ΕΜΠ
  • 5.000.000€ για τη ΔΑΕΜ
  • 500.000€ για τον στολισμό της πόλης
  • 500.000€ επιχορήγηση στον Πανελλήνιο
  • 1.800.000€ για την αγορά οικοπέδου από την εκκλησία

Και την ίδια στιγμή η δημαρχία Μπακογιάννη ψηφίζει από τα πιο υψηλά δημοτικά τέλη στην Αττική χωρίς καμία μείωση για τους πληττόμενους, τους ανέργους, τις ευάλωτες ομάδες. Δημοτικά τέλη που προϋπολογίζονται στα 200.000.000 και 70% του προϋπολογισμού του δήμου.

Και αυτά είναι απλώς ένα μικρό δείγμα. Την ίδια στιγμή οι εργολαβίες καταβροχθίζουν το δημόσιο χρήμα ενώ οι υπηρεσίες του δήμου φθίνουν υποστελεχωμένες και υποχρηματοδοτούμενες. Το χρήμα ρέει ζεστό στους μεγάλους επιχιερηματικούς ομίλους και του μεγαλοεργολάβους και η πόλη βυθίζεται στην ανέχεια και την εγκατάλειψη.

Γιατί φτάσαμε ως εδώ;

Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού μετά το καλοκαίρι δεν ήταν μοιραίο! Είναι αποτέλεσμα των ολέθριων κυβερνητικών επιλογών:

  • Άφησαν στην τύχη του το δημόσιο σύστημα υγείας: καμία μόνιμη πρόσληψη γιατρού και υγειονομικού προσωπικού, λειτουργία νέων ΜΕΘ μόνο στα χαρτιά, δεν έγιναν μαζικά τεστ για να ελεγχθεί η πανδημία και να μην έρθουν τα νοσοκομεία σε ασφυξία. Αντί να γίνει επίταξη του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα υγείας, ενισχύονται οι μεγαλοκλινικάρχες
  • Ανεξέλεγκτη υποδοχή, χωρίς τεστ σε όλους τους εισερχόμενους τουρίστες από το εξωτερικό και ξαναγέμισε κρούσματα η χώρα, αντί να δουλέψει ο τουρισμός με επιδοτούμενο κοινωνικό τουρισμό από τον μόνιμο πληθυσμό της χώρας. Η τυφλή λογική της επιχειρηματικής κερδοσκοπίας οδήγησε σε νέο κύμα κορονοϊού, ενώ η σεζόν ήταν ένα φιάσκο, κατέρρευσε αφήνοντας πίσω ανέργους και χρεοκοπημένους.
  • Δεν εφαρμόστηκαν μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα είτε στην παραγωγή είτε στο εμπόριο για τους εργαζόμενους. Στη μαύρη εργασία η διαπίστωση συμπτωμάτων σημαίνει χάσιμο του μεροκάματου και πείνα!
  • Δεν υπήρξε η μέριμνα για να λειτουργήσουν χωρίς κινδύνους τα σχολεία με βάση τα αιτήματα του εκπαιδευτικού και μαθητικού κινήματος για 15 μαθητές ανά τμήμα, καθαριότητα κ.ά. Την ίδια ώρα έκλεισαν τα πανεπιστήμια για να μην χρηματοδοτηθεί η διασφάλιση της λειτουργίας τους. Προωθείται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση που σημαίνει υποβάθμιση, ένταση των ταξικών φραγμών στη γνώση, εισβολή των επιχειρήσεων και χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
  • Δεν ενισχύθηκαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αποτέλεσμα να συνωστίζεται ο κόσμος μέσα σε αυτά μην έχοντας άλλη επιλογή
  • Η νεολαία δεν εμφανίζει τον κορονοϊό γιατί παρτάρει, όπως λένε ξεδιάντροπα τα κυβερνητικά φερέφωνα, αλλά γιατί συνωστίζεται στα αστικά λεωφορεία, στη δουλειά και στο σχολείο
  • Αφέθηκε ασύδοτη η σκοταδιστική προπαγάνδα των παραχριστιανικών, φασιστικών και εκκλησιαστικών κύκλων ενάντια σε κάθε προφύλαξη από την πανδημία, μια προπαγάνδα πολύ βολική για την κυβέρνηση γιατί δεν ζητάει ούτε γιατρούς ούτε ΜΕΘ. Ταυτόχρονα, τα ανεπαρκή και αντιφατικά μέτρα της κυβέρνησης, μαζί με τα υποκείμενα οικονομικά συμφέροντα πυροδοτούν και τροφοδοτούν αυτή τη σύγχυση.

Από την άλλη, με την πολιτική της κυβέρνησης τσακίζονται τα μικρομάγαζα στον επισιτισμό και το λιανεμπόριο, καταβυθίζεται ο κόσμος της τέχνης, αβοήθητοι μένουν οι φτωχομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, χωρίς βοήθεια οι άνεργοι, ενώ την ίδια στιγμή η μεγάλη επιχειρηματικότητα ενισχύεται πολύπλευρα με επιδότηση μισθών ως 70%, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές, δάνεια, ενισχύσεις κ.ά.

ΝΔ, ΕΕ και κεφάλαιο βλέπουν την διπλή υγειονομική κρίση ως «ευκαιρία» και περνάνε μια αλυσίδα από αντεργατικά μέτρα που διαλύουν ό,τι απέμεινε από τα μνημόνια στα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες το νέο αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση. Στόχος της κυβέρνησης είναι το καίριο χτύπημα στο 8ωρο/40ωρο, η ρευστοποίηση της εργασίας, η εκτίναξη στα ύψη της εκμετάλλευσης των εργαζομένων: ωράρια λάστιχα, διπλασιασμός του ανώτατου ορίου των υπερωριών στις βιομηχανίες –έως και 120(!) ώρες το εξάμηνο, καθιέρωση πληρωμής των υπερωριών «σε είδος», π.χ. σε επιπλέον μέρες κανονικής αδείας, προκειμένου να πέσει το κόστος τους!

Με τον λεγόμενο «πτωχευτικό νόμο» παραδίνουν στα κοράκια των τραπεζών και των φαντς τη λαϊκή κατοικία, το εισόδημα και την περιουσία

Με ευθύνη της κυβέρνησης η Αθήνα, η Αττική, η χώρα, έχουν φτάσει σε κατάσταση υψηλού κινδύνου, η ΝΔ δίνει το βάρος στην απαγόρευση της κυκλοφορίας και της κοινωνικής δράσης. Κλείνει τα λύκεια και αφήνει ανοιχτά τα δημοτικά και τα γυμνάσια επειδή οι εργοδότες απαιτούν να μην δοθούν άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς!

Ως εδώ με τις απαγορεύσεις! Θέλουμε γιατρούς κι όχι αστυνομία

Ο κορονοϊός δεν θα αντιμετωπιστεί με απαγορεύσεις και αστυνομικούς, αλλά με μέτρα προστασίας και ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, με γιατρούς.

Να σπάσουμε με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις τον ολοκληρωτισμό και τις χουντικές απαγορεύσεις. Το νέο καθεστώς αστυνομοκρατίας και ΜΑΤωμένης δημοκρατίας.

Τέρμα η κοροϊδία! Δεν θα ξαναπληρώσουμε την υγειονομική κρίση!

Τώρα -και όχι μετά- χρειάζεται πανεργατικός ξεσηκωμός, μαζικό κίνημα ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, για την επιβίωση του λαού. Όχι στη συναίνεση και την ανοχή της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Πραγματική αντιπολίτευση μπορεί να κάνουν μόνο οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους.

Διεκδικούμε άμεσα:

  • Δωρεάν τεστ στον λαό
  • Προσλήψεις στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια
  • Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, επενδύσεις σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες
  • Αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Δημόσια Δωρεάν υγεία για όλους και όλες
  • Ανατροπή και ακύρωση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο.
  • Απαγόρευση απολύσεων. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πλήρη δικαιώματα. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
  • Πλήρης κάλυψη των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών στην εστίαση, στον πολιτισμό, σε όλους τους εργαζόμενους που θα βρεθούν σε αναστολή εργασίας εξαιτίας των κυβερνητικών μέτρων ή με απόφαση των εργοδοτών. Η κάλυψη να γίνει με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Κατάργηση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων της πρώτης κατοικίας. Να καταργηθεί ο «πτωχευτικός νόμος» αρπαγής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Διαγραφή του ιδιωτικού χρέους για το λαό

Για να ζήσει η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός, η νεολαία, οι συνταξιούχοι, ντόπιοι, πρόσγυφες και μετανάστες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου