Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΣΜΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΔΣ ΤΜ ΑΤΤΙΚΗΣ 23.2.2016


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΣΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Θεωρούμε απαράδεκτη την λειτουργία χώρου Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε χώρο πρασίνου, στην καρδιά της πόλης του Περιστερίου. Ο χώρος όπου αναπτύσσονται οι παραπάνω δραστηριότητες είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου με Προεδρικό Διάταγμα του 1981 (ΦΕΚ 569), βάσει του οποίου απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη χρήση.

Οι σημερινές χρήσεις γύρω από το δημοτικό αμαξοστάσιο (αναψυκτήριο, χώρος γυμναστικής και περιπάτου, βρεφονηπιακός σταθμός, νηπιαγωγείο, γήπεδα, κατοικίες) είναι ασύμβατες με τη χρήση - εδώ και 5 χρόνια - Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Είναι επίσης απαράδεκτη η στέγαση του αμαξοστασίου του Δήμου, των συνεργείων του δημοτικού γκαράζ, της δεξαμενής υγρών καυσίμων και του πλυντηρίου, στον ίδιο χώρο. Το Περιστέρι είναι μια πόλη επιβαρυμένη όσον αφορά τους ελεύθερους χώρους της, οι οποίοι χρήζουν προστασίας.


Οι παραπάνω εγκαταστάσεις είναι παράνομες καθόσον στερούνται εγκεκριμένης μελέτης και άδειας λειτουργίας από τις αρμόδιες αρχές, καθώς και Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ειδικά για τον ανοιχτό Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Τέτοιες παραλήψεις εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία εργαζομένων, κατοίκων και επισκεπτών.

Το Τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ τάσσεται υπέρ της πρότασης κατοίκων για:

- Να κλείσει άμεσα, οριστικά και αμετάκλητα ο ΣΜΑ στο Γκαράζ και όλες οι ασύμβατες με το πράσινο εγκαταστάσεις, που υπάρχουν μέσα και γύρω από αυτήν

- Έναρξη εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων στη βάση της πρόληψης - μείωσης - διαλογής στην πηγή - καθώς και της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσής τους.

- Επανασχεδιασμό των υπηρεσιών καθαριότητας και επανεκκίνησή τους, με στόχο όσο το δυνατό λιγότερα απορρίμματα στις χωματερές από τους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), για να περάσουμε στους χώρους υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).

- Να μετεγκατασταθεί η επικίνδυνη μονάδα σε κατάλληλο χώρο, με όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο μελέτες που απαιτούνται για την υγιεινή κατοίκων και εργαζομένων.

- Δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων με κοινωνικό έλεγχο.

- Να ενοποιηθούν το Άλσος και οι πέριξ αυτού χώροι, ώστε να αποτελεί το σύνολό τους πραγματικά πνεύμονα πρασίνου για την πόλη και τους κατοίκους.

- Να προστατευτεί το ανθρώπινο αναφαίρετο δικαίωμα σε ένα καθαρό περιβάλλον.



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου