Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - Λ. Ράζου: ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, H Tρόικα Tων Iμπεριαλιστικών Πολέμων Και Της Προσφυγιάς

«Να ανατρέψουμε το σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια και πρόσφυγες», τόνισε στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΥΒΕ στο Περιστέρι η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας 29 Φλεβάρη, σε συγκέντρωση για τις εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος.

Όπως σημείωσε στην ομιλία της, «η ΕΕ των 120 εκατομμυρίων φτωχών και των 25 εκατομμυρίων ανέργων δεν πρόκειται ποτέ να γίνει περιοχή φιλική για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Θα είναι μια περιοχή που θα τους χρησιμοποιήσει κι αυτούς σαν φτηνό εργατικό δυναμικό σύμφωνα με τις ανάγκες του κεφαλαίου». Πρόσθεσε πως είναι «σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχει υιοθετήσει, έχει στηρίξει και έχει ψηφίσει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ που οδηγούν στο μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, που μετατρέπουν την Ελλάδα σε πάρκινγκ προσφύγων που θα στοιβάζονται σε hot spots και κέντρα μετεγκατάστασης χιλιάδες "ξεπατρισμένοι" που αφού ρήμαξαν τις χώρες τους και κυρίως τη Συρία, τώρα τους μετατρέπουν σε αριθμούς και ποσοστά κατανομής του "βάρους" και τσακώνονται στη μοιρασιά».

Η Λουίζα Ράζου αναφέρθηκε στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση είναι υπόλογη μπροστά στον ελληνικό λαό γιατί με τη συγκατάθεσή της ενεπλάκη επίσημα στο Αιγαίο το ΝΑΤΟ, τάχα να συμβάλει στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών. Έτσι συμπληρώνεται η τρόικα των υπευθύνων για το ματοκύλισμα των λαών. ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, οι υπεύθυνοι για αμέτρητες τραγωδίες, με την εξαπόλυση και στήριξη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, θα ασκήσουν τώρα το "φιλανθρωπικό" τους έργο στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο ειδικότερα.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα, ανοίγει το δρόμο στη συνδιαχείριση και συνδιοίκηση με την Τουρκία στο Αιγαίο κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, συναινεί στη συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή εμπλέκοντας το λαό μας όλο και πιο βαθιά στους επώδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή».




Τόνισε πως «το ΚΚΕ υποστηρίζει σταθερά τη θέση της απεμπλοκής της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς, την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων να κάνει κουμάντο στον τόπο του, για να μη γίνουμε πρόσφυγες στην ίδια μας τη χώρα. Να ανατρέψουμε το σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια και πρόσφυγες».

Αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΚΚΕ για τη λήψη άμεσων μέτρων για τους πρόσφυγες, σημειώνοντας:

- Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για να φτάσουν οι πρόσφυγες στις χώρες που είναι ο προορισμός τους με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ.

- Να φτιαχτούν υποδομές υποδοχής, περίθαλψης και φιλοξενίας με το κατάλληλο προσωπικό από κρατικούς φορείς και όχι από τα αρπακτικά των ΜΚΟ.

Σημείωσε πως πρέπει «να απομονωθεί κάθε ρατσιστική, ναζιστική, χρυσαυγίτικη άποψη που αξιοποιεί το προσφυγικό πρόβλημα για να δηλητηριάζουν τους εργαζόμενους προκειμένου να μείνει στο απυρόβλητο ο πραγματικός αντίπαλος, δηλαδή τα μονοπώλια και το κεφάλαιο».

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου