Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση Της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Για Τη 1η Παιδική Χαρά

Αντίο, 1η Παιδική Χαρά …

Ανακοίνωση από Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, 1/3/2016

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας (https://goo.gl/E5ppDn) σχετική με την εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής στο Δημαρχείο Περιστερίου 29/2 περί «έργων», τονίζαμε μεταξύ άλλων πως πρόθεση της δημοτικής μας αρχής είναι η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ιστορικής 1ης Παιδικής Χαράς (της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ που υπάρχει για τα παιδιά των κατοίκων πέριξ του κέντρου της πόλης) και η μετατροπή της σε χώρο «αναψυχής» ενηλίκων ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ.

Και μάλιστα με «έργο» στο οποίο θα … «απορροφηθούν» προς δόξαν εργολάβων κοντά στα 2 εκ (!) κρατικού χρήματος …

Δεν μπορούσαμε όμως ούτε καν εμείς να διανοηθούμε το προκλητικό ΘΡΑΣΟΣ του καθεστώτος Παχατουρίδη. Προσέξτε : στην ημερήσια διάταξη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου (του οργάνου που προεγκρίνει τα σχετικά θέματα) υπάρχει το ακόλουθο θέμα (αρ. 3 στην ημερήσια) : «ΟΡΟΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ Για την εκμίσθωση Δημοτικού Χώρου εντός του 237 Οικοδομικού Τετραγώνου του Δήμου Περιστερίου», όπου παρακάτω αναφέρεται προς πρόκειται για το τετράγωνο «επί των οδών Πίνδου - Τσαλδάρη – Φλέμιγκ» (φωτο a). Η φράση «1η Παιδική Χαρά» ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ σε ολόκληρο το κείμενο !

Μαθαίνουμε λοιπόν πως «θα εκμισθωθεί» ολόκληρο το παλιό κτίριο της Φιλαρμονικής + προαύλιος χώρος … 220 τμ (!) για καφετέρια – μπαρ – αναψυκτήριο (!!). (φωτο b). Λίγο παρακάτω διαβάζουμε πως ο «εκμισθωτής – επενδυτής» ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, στο οποίο (επαναλαμβάνουμε) ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ σύμφωνα με το κείμενο :

«1) Με εξειδικευμένο και κατάλληλο προσωπικό και με δικές του δαπάνες αναλαμβάνει την τακτική και επιμελή συντήρηση όλων των φυτών, δένδρων, γκαζόν και γενικά του πράσινου, που υπάρχουν σε ολόκληρο το 237 Οικοδομικό Τετράγωνο, στην οποία (συντήρηση) περιλαμβάνονται ενδεικτικά : Ο καλλωπισμός και το κλάδεμα των φυτών και των δένδρων, το πότισμα των φυτών και δένδρων, το πότισμα και το κούρεμα του γκαζόν, η αποκατάσταση των συστημάτων ποτίσματος και οτιδήποτε άλλο μπορεί να περιλαμβάνεται στην έννοια της τακτικής και επιμελούς συντήρησης των φυτών, των δένδρων και γενικά του πράσινου και όλα αυτά θα γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες, τις υποδείξεις, τις εντολές και τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών και οργάνων του Δήμου Περιστερίου.

2) Με εξειδικευμένο και κατάλληλο προσωπικό και με δικές του δαπάνες αναλαμβάνει την τακτική και έκτακτη συντήρηση και τη μόνιμη λειτουργία και καθαριότητα και των σιντριβανιών καθώς και την καθαριότητα και την τακτική και έκτακτη συντήρηση της υδατοδεξαμενής.

Ειδικότερα, τα σιντριβάνια θα λειτουργούν σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα εκδίδεται από το αρμόδιο όργανο του Δήμου Περιστερίου.

3) Με κατάλληλο προσωπικό και με δικές του δαπάνες αναλαμβάνει την τακτική και επιμελή καθαριότητα ολόκληρου του 237 Οικοδομικού Τετραγώνου, ώστε να διατηρείται μόνιμα καθαρό.

4) Με εξειδικευμένο και κατάλληλο προσωπικό και με δικές του δαπάνες και σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες, τις υποδείξεις, τις εντολές και τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών και οργάνων του Δήμου Περιστερίου, αναλαμβάνει την επίβλεψη και φύλαξη ολόκληρου του 237 Οικοδομικού Τετραγώνου, για όλες τις ώρες που θα είναι ανοικτό το κατάστημα.» (φωτο e και φωτο f).

Με απλά λόγια, το αναψυκτήριο – μπαρ – καφετέρια θα ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ σε όλον τον χώρο, σε μια γωνίτσα του οποίου πιθανά θα υπάρχουν λίγες κούνιες και τραμπάλες ως «φερετζές». Είναι αυτονόητο πως το συνολικό αυτό φαραωνικό έκτρωμα : κτίριο μπαρ 130 τμ + 220 τμ υπαίθρια τραπεζοκαθίσματα του μπαρ + διακοσμητικά συντριβάνια για να προσελκύουν κι αυτά πελατεία στο μπαρ + κάποιες κούνιες σε μια γωνίτσα ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ θα κάνει κουμάντο ο «επιχειρηματίας» του μπαρ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ «ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ».

Για το ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟ αυτό (καφετέρια – μπαρ – αναψυκτήριο που θα κυριαρχεί στο πιο «φιλέτο» οικοδομικό τετράγωνο του κέντρου), το ελάχιστο μίσθωμα ορίζεται στα 800 ευρώ τον μήνα (!) και η διάρκεια «μίσθωσης» - ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ολόκληρης της ΠΡΩΗΝ 1ης Παιδικής Χαράς σε … 12 χρόνια (!!). (φωτο c και φωτο d).

Με απλά λόγια : το δημοτικό καθεστώς Παχατουρίδη αφού στο παρελθόν έχει μετατρέψει την πολύπαθη 1η Παιδική Χαρά σε καρουσέλ, παγοδρόμιο κλπ – πάντα προς δόξα ημετέρων «επιχειρηματιών» που αμείβονται αδρά με δημοτικό χρήμα – και αφού επί πολλούς μήνες την ΕΚΛΕΙΣΕ, την ΔΙΕΛΥΣΕ και την έκανε ΣΚΑΜΜΑ, τώρα την ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ. Την κάνει … αναψυκτήριο ενηλίκων επί πληρωμή, ξοδεύοντας κοντά στα 2 εκ κρατικού – κοινοτικού χρήματος για να χαρίσει στον «εκμισθωτή» ένα ελκυστικό για τραπεζοκαθίσματα «περιβάλλον» με συντριβάνια, δεντράκια κλπ και για να του χαρίσει το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ολόκληρου του οικοδομικού τετραγώνου αντί «πινακίου φακής» …

Αυτά είναι τα «έργα» της διαπλοκής ΕΕ – μνημονιακών κυβερνήσεων – κρατικοδίαιτων εργολάβων – Σγουρού – Δούρου – Παχατουρίδη !
Η Ιστορική 1η Παιδική Χαρά δεν ανήκει όμως σε αυτούς. Ανήκει στα παιδιά των κατοίκων του κέντρου που αναγκάζονται να παίζουν στα πεζοδρόμια δίπλα στα διερχόμενα αυτοκίνητα αφού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΩΡΟΣ. Ανήκει σε όλες τις Περιστεριώτισσες και σε όλους τους Περιστεριώτες. Να μην τους αφήσουμε να ΣΠΑΤΑΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ για να την καταργήσουν και να την κάνουν μπαρ για να κερδοσκοπεί εκ του ασφαλούς κάποιος ημέτερος «επιχειρηματίας» από τους κυκλωματίες της νυχτερινής «αναψυχής» που ρήμαξαν το Μπουρνάζι, τώρα ρημάζουν την Βεάκη και η δημοτική μας αρχή τους ανοίγει την όρεξη για να ρημάξουν ΚΑΙ την ευρύτερη περιοχή της ΠΡΩΗΝ 1ης Παιδικής Χαράς, ΚΑΙ την Σοφοκλή Βενιζέλου, ΚΑΙ … ΚΑΙ …

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ – Να ξαναφτιαχτεί ΑΜΕΣΩΣ ως ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ και όχι ως «αναψυκτήριο ενηλίκων».

ΑΓΩΝΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Για να πάρουμε τις ζωές μας και τις γειτονιές μας στα χέρια μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου