Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ : ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ Χ.Α.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ, 8.30πμ, ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ, Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ

ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ Χ.Α.

Την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στο Εφετείο, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος Νίκος Μιχαλολιάκος απολογείται, κατηγορούμενος για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Είναι ο τελευταίος από τους 68 κατηγορούμενους και έτσι ολοκληρώνονται οι απολογίες.

Είναι η πλέον κρίσιμη φάση της δίκης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν , των οργανωτών των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, των Αιγυπτίων αλιεργατών, εκατοντάδων μεταναστών, γυναικών και αγωνιστών των κινημάτων.

Η Χρυσή Αυγή είναι είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση με το μανδύα του πολιτικού κόμματος. Προωθεί τον εμφύλιο των φτωχών, καλλιεργεί τη βία κατά των προσφύγων και των μεταναστών.

Η αντίσταση του εργατικού κινήματος και η αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση την οδήγησαν στην απομόνωση και έξω από τη Βουλή, με κλειστά τα περισσότερα γραφεία τους.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι σημαντικό πεδίο του αγώνα του εργατικού κινήματος ενάντια στο φασισμό και την αποτροπή της φασιστικής απειλής χρειάζεται να ολοκληρωθεί με καταδίκη των ναζιστών δολοφόνων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τη ρατσιστική εκστρατεία κυβερνήσεων και ΕΕ κατά των προσφύγων όλα τα τελευταία χρόνια, στρώνει το δρόμο στη φασιστική απειλή. Την πολιτική της Ε.Ε με το κλείσιμο των συνόρων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την FRONTEΧ που πνίγουν χιλιάδες πρόσφυγες θύματα των πολέμων τους και φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους υπόλοιπους. Ενώ, ετοιμάζεται να αξιοποιήσει το νομοθέτημα – δώρο του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο Ποινικό Κώδικα προς την υπόδικη ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, που τους εξασφαλίζει ευνοϊκότερη μεταχείριση! Μια δίκη μάλιστα που συστηματικά καθυστέρησε όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών:

Το ρατσιστικό παραλήρημα συνεχίζεται σε βάρος ανθρώπων κατατρεγμένων από τους πολέμους που συνεχίζονται στο Αφγανιστάν και την Συρία, ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο. Τα παλιά γνωστά στελέχη της ακροδεξιάς που υπουργοποιήθηκαν από το Μητσοτάκη, Γεωργιάδης και Βορίδης ξερνούν ρατσιστικό δηλητήριο στιγματίζοντας τους ανθρώπους που έχουν δικαίωμα ασύλου ως “εισβολείς λαθρομετανάστες”. Ετοιμάζονται να ψηφίσουν έναν ρατσιστικό νόμο για να απλώσουν παντού στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ξεδιπλώσουν πογκρόμ κατά των μεταναστών χωρίς χαρτιά, να στερήσουν μόρφωση και περίθαλψη από χιλιάδες φτωχούς πρόσφυγες.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι αυτή η πολιτική ανοίγει το δρόμο για συγκρότηση ακροδεξιών οργανώσεων κι ότι η φασιστική απειλή είναι ακόμα υπαρκτή. Οι ανταγωνισμοί με την Τουρκία για τις ΑΟΖ, η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα με τις ιδιωτικοποιήσεις και το νέο γύρο επέλασης του κεφαλαίου πάνε χέρι – χέρι με την καταστολή απέναντι στους πιο αδύναμους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε την αντιφασιστική δράση μέχρι να μπει τέλος στη φασιστική απειλή, τόσο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όσων των διαδόχων τους στη Βουλή, την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, που αυτές τις μέρες κορυφώνουν την ρατσιστική υστερία κατά των προσφύγων.

Στο Περιστέρι έχουμε δώσει πολλές φορές τη μάχη για να μην αφήσουμε τους νεοναζί να πατήσουν πόδι στις γειτονιές μας. Δίνουμε τη μάχη για την ανάπτυξη του αντιφασιστικού κινήματος. Από διαδηλώσεις στο πλευρό των μεταναστών που δέχτηκαν ρατσιστικές επιθέσεις ως τη μάχη να υποδεχτούμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ότι το Περιστέρι θα γίνει πόλη ανοιχτή για τους πρόσφυγες και θα καλωσορίσουμε όσα προσφυγόπουλα έρθουν ξανά στα σχολεία μας. Και δεν θα αφήσουμε τους νεοναζί να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Ο αγώνας ενάντια στη φασιστική απειλή είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικότερου αγώνα για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων ενάντια στο ρατσισμό των κρατικών πολιτικών και της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας. Επιδιώκουμε την καταδίκη της ηγεσίας και των μελών της Χρυσής Αυγής μέσα από τη δίκη.

Με τη δυναμική μας παρουσία την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στο Εφετείο, 8.30πμ, στο Μετρό Αμπελόκηποι και συλλαλητήριο στο Εφετείο (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως), μέρα της απολογίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στέλνουμε μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί που με τις δολοφονικές τους επιθέσεις έβαλαν στο στόχαστρο τα δικαίωμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων. 

  • Οι νεοναζί δολοφόνοι πρέπει να πάνε φυλακή.
  • Οι πρόσφυγες καλοδεχούμενοι.
  • Ανοιχτές πόλεις και σχολεία για τα προσφυγόπουλα. 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου