Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Αθήνα : Ανοίγει Ξανά Το Σχολείο Της Πακιστανικής Κοινότητας Με Αρωγό Την Αλληλεγγύη

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έλαβε τελικά, τη Δευτέρα, την απόφαση να λειτουργήσει ξανά το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας, του οποίου η λειτουργία έχει διακοπεί εδώ και βδομάδες. Το θέμα, ύστερα από απαίτηση παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της δημοτικής αρχής του Κ. Μπακογιάννη να μη δοθεί φέτος χώρος για τη λειτουργία του, συμπεριλήφθηκε στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, απέναντι από το δημαρχείο της Αθήνας, παιδιά από το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας κάθισαν συμβολικά σε θρανία και καρέκλες στην πλατεία Κοτζιά, την ίδια ώρα που το δημοτικό συμβούλιο της πόλης συνεδρίαζε για το θέμα.

Οι διοργανωτές προχώρησαν σε αυτή την κίνηση θέλοντας να επισημάνουν την άμεση αναγκαιότητα για επαναλειτουργία του σχολείου στο 144ο δημοτικό σχολείο Αθήνας. Σωματεία, συνδικαλιστικές παρατάξεις, όπως η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ, αντιρατσιστικές κινήσεις, οργανώσεις της Αριστεράς και αλληλέγγυοι βρέθηκαν στο πλευρό της Πακιστανικής Κοινότητας ζητώντας την επαναλειτουργία του σχολείου στο 144ο δημοτικό σχολείο Αθήνας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, στο σύνολό της, όπως σημειώνει η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ, «ήμασταν απέναντι γιατί όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να μάθουν τη γλώσσα της πατρίδας τους. Γιατί τα σχολεία υπάρχουν για να χρησιμοποιούνται για όσο το δυνατόν περισσότερους σκοπούς από όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το χρώμα τους ή την καταγωγή τους. Γιατί το ρατσιστικό μίσος μολύνει ολόκληρες τις κοινότητες, και τις σχολικές φυσικά, αν του επιτρέψουμε να διαχυθεί και να κυριαρχήσει. Γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε σχολεία όπου όλοι οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριές τους έχουν τα ίδια δικαιώματα και δεν αντιμετωπίζεται κανένα παιδί ως κατώτερο. Και νικήσαμε. Παρά τις απειλές και την απόπειρα τρομοκράτησης, τα μαθήματα ξεκίνησαν πανηγυρικά και γίνονταν κανονικά μέχρι τη φετινή χρονιά».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν, εξήγησε ότι το 2017 ο δήμος Αθηναίων, έπειτα από ομόφωνη πρόταση της Σχολικής Επιτροπής, είχε παραχωρήσει κάποιες αίθουσες στο 144ο τις Κυριακές, ώστε τα παιδιά με καταγωγή από το Πακιστάν να διδάσκονται ουρντού, αραβικά και αγγλικά και οι μητέρες τους, ελληνικά. Τα ίδια παιδιά φοιτούν, επίσης, κανονικά στα ελληνικά σχολεία τις καθημερινές. «Στα δύο χρόνια λειτουργίας μας είχαμε εξαιρετικά καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του 144ου σχολείου, τον διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την γειτονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζ. Ασλάμ.
Πηγή : ergasianet  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου