Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

ΤΕ 4ης ΔΚ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αθήνας : Καλωσορίζουμε τα παιδιά της Πακιστανικής Κοινότητας, Κυριακή 12/11, στο 144ο ΔΣ Αθήνας, υψώνοντας τείχος στο φασισμό και το ρατσισμό

Η Τ.Ε. της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το οργανωμένο σχέδιο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής για διάχυση ρατσιστικού δηλητήριου στις γειτονιές μας, με αφορμή την παραχώρηση από το Δήμο Αθηναίων σχολικού κτηρίου, τις Κυριακές, για μαθήματα εκμάθησης της πακιστανικής γλώσσας σε παιδιά της Πακιστανικής Κοινότητας και της ελληνικής στις μητέρες τους.

Η δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής θέλει να παρεμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας με τον ίδιο τρόπο και για τους ίδιους λόγους που επιτέθηκε στα προσφυγόπουλα σε σχολεία στο Ικόνιο και στο Πέραμα,  που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, που χτύπησε τους συνδικαλιστές στο Πέραμα και τον Πειραιά, που επιτέθηκε στο φοιτητή στο Μενίδι, στους μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο, στη δικηγόρο πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α. αλλά και περαστικές γυναίκες που τα τάγματα εφόδου τις θεώρησαν αλληλέγγυες.


Η Χρυσή Αυγή, προωθώντας τον πολιτικό σχεδιασμό της, προσπαθεί για άλλη μια φορά να στρέψει την προσοχή του κόσμου από τα πραγματικά προβλήματα που τον βασανίζουν εκεί που συμφέρει το σύστημα: στον κανιβαλισμό μεταξύ των φτωχών  για να κρυφτούν οι πραγματικοί ένοχοι για την καταβύθιση της ζωής μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου και τα επιτελεία τους, κυβέρνηση, κράτος, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ. Είναι η ίδια οργάνωση που απουσιάζει από τις γειτονιές μας σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε: απολύσεις από εταιρείες – κάτεργα, θάνατοι στις αφύλαχτες διαβάσεις των τρένων, πλειστηριασμοί, επενδυτικά σχέδια (Mall) που θα καταστρέψουν μικρομάγαζα και θα επιβαρύνουν τη ζωή μας στην καθημερινότητα.

Οι φασίστες και στην περιοχή μας, με απολύτως οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, επιδιώκουν να δημιουργήσουν ρατσιστικό, ξενοφοβικό κλίμα στο πλαίσια της φασιστικής και ναζιστικής τους ιδεολογίας. Διαδίδουν γκεμπελικά ψέμματα, όπως για «τον ερχομό των τζιχαντιστών», «τη μετατροπή του σχολείου σε τζαμί», «την επερχόμενη επιδημία ηπατίτιδας», συκοφαντούν εκπαιδευτικούς και γονείς, απειλούν. Προσπαθούν να ποτίσουν τις καρδιές μικρών παιδιών με το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού.

Απέναντί μας δεν βρίσκεται ο μετανάστης, ο πρόσφυγας, ο άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου. Απέναντι μας είναι όλες οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια, ανάμεσά τους και η σημερινή, που εξωθούν στη φτώχεια και την ανεργία το λαό, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου που για τα κέρδη τους λεηλατούν τις ζωές μας καθώς και οι υπερεθνικοί οργανισμοί τους, η ΕΕ και το ΔΝΤ, οι τράπεζες και το κεφάλαιο. Απέναντί μας είναι το ανάλγητο κράτος που αφήνει τα σχολεία χωρίς χρηματοδότηση και η Δημοτική Αρχή που συναινεί και εφαρμόζει την “ΤΙΝΑ” τους. Οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου που αγωνίζονται για τη μόρφωση των παιδιών τους, όποιας εθνότητας κι αν είναι, όποιου χρώματος και όποιας θρησκείας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι.

Η Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  χαιρετίζει την άμεση αντίδραση απέναντι στο ρατσιστικό παραλήρημα, εκπαιδευτικών, γονιών, κατοίκων, του συλλόγου δασκάλων ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού – Σεπολίων – Πλάτωνα, αντιρατσιστικών – αντιφασιστικών οργανώσεων και αγωνιστών. Το αποφασιστικό τείχος που υψώθηκε απέναντι στις οργανωμένες προσπάθειες της Χ.Α να το κρατήσουμε σταθερό, να το δυναμώσουμε. Να στείλουμε το μήνυμα ότι η θρασύδειλη  επίθεση των φασιστών στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης στα σκοτάδια της Παρασκευής προς Σάβατο 4/11, δεν μας φοβίζουν, μας δυναμώνουν. Να στείλουμε το μήνυμα ότι στο αντιφασιστικό κίνημα δεν χωράνε όσοι υλοποιούν και στηρίζουν τις πολιτικές που στρώνουν το χαλί στο φασισμό και το ρατσισμό, όσοι δείχνουν ανοχή και ατιμωρησία στη δολοφονική του δράση, όσοι αφήνουν μέρος των μηχανισμών του κράτους στα χέρια του με την ανοιχτή συνεργασία μαζί του.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, κάθε αντιρατσιστή και αντιφασίστα, την Κυριακή 12/11, στις 10.00 π.μ. στο 144ο ΔΣ Αθηνών (Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη, μετρό Σεπολίων),  να καλωσορίσουμε τους μικρούς μαθητές και να υψώσουμε με αποφασιστικότητα τείχος απέναντι στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις της ΧΑ.
ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ – Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ – Η ΦΤΩΧΕΙΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

7/11/2017
Η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ της 4ης Δ.Κ . Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου