Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ «Έφυγε» Ο Σύντροφος Νίκος Πατεράκης

Έφυγε από την ζωή, τη Δευτέρα 1 Γενάρη ο σύντροφος Νίκος Πατεράκης. Γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα, παιδί εργατικής οικογένειας. Μετά την αποφοίτησή του από την τεχνική σχολή εργάστηκε ως μεταλλεργάτης στα ναυπηγεία. Αρχικά στο Σκαραμαγκά και μετά στα ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Το 1975 γίνεται μέλος του ΚΚΕ, στην ΚΟ Ναυπηγείων ιδιότητα που τίμησε σε όλη του τη ζωή. Για τη δράση του διώχθηκε από την εργοδοσία και απολύθηκε παραμονές Πρωτομαγιάς του '82. Εκλέχτηκε αρκετές φορές σε συνδικαλιστικές χρεώσεις με τα ψηφοδέλτια που στήριζε το Κόμμα.

Μετά την συνταξιοδότησή του συνέχισε την Κομματική του δράση στην ΚΟΒ Κηπούπολης Περιστερίου, ενώ εκλέχτηκε πολλές φορές μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συνταξιούχων Περιστερίου. Ο σύντροφος Νίκος ξεχώριζε για την επιμονή του, την αισιοδοξία του, την ακούραστη προσπάθειά του να ανταποκριθεί σε όλα του τα καθήκοντα, είχε πάντα ανοιχτό μέτωπο με τον οπορτουνισμό. Για την πίστη στα ιδανικά του Κόμματος μας, την δύναμη της ταξικης πάλης, στο μέλλον της νέας κοινωνίας το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Η ΚΟΒ Κηπούπολης - Χρυσούπολης, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τη γυναίκα του Βούλα και στην κόρη τους Βίβιαν.

Η κηδεία, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 3 Γενάρη στο Νεκροταφείο Περιστερίου στις 2 το μεσημέρι.
Πηγή : 902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου