Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ Όλοι Στους Δρόμους!

Το εργατικό κίνημα, ο λαός και η νεολαία πρέπει ΤΩΡΑ να απαντήσουν αποφασιστικά!
Πολύμορφη μάχη και κλιμάκωση για να μην περάσει το αντιλαϊκό νομοσχέδιο και ο αντιαπεργιακός νόμος

Με περισσό θράσος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις μνημονιακές δεσμεύσεις της, επιχειρεί να περάσει… «κατεπειγόντως» άλλο ένα σφαγιαστικό πακέτο μέτρων.
Παρά τις πρωθυπουργικές και υπουργικές κορόνες στα κανάλια για δήθεν «τέλος των μνημονίων» και «ταξικού προσήμου» της κυβερνητικής πολιτικής, η πικρή αλήθεια για τον κόσμο της δουλειάς είναι ότι το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε περιλαμβάνει νέο χτύπημα στα «εργασιακά», νέες περικοπές στις συντάξεις, στα ασφαλιστικά δικαιώματα και στις κοινωνικές δαπάνες, νέες ιδιωτικοποιήσεις για ό,τι δεν έχουν προλάβει να ξεπουλήσουν (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.), κλιμάκωση της φοροληστείας.


Κυρίαρχη θέση στη νέα επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου έχει η επιτάχυνση και η μαζική εφαρμογή των πλειστηριασμών, καθώς οι θεσμοί «προειδοποιούν» πως θα δώσουν την επόμενη δόση μόνο αν γίνουν κανονικά οι πλειστηριασμοί!!! Ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντί τους, γι’ αυτό ψήφισαν όχι μόνο την ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής των πλειστηριασμών, έτσι ώστε εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες να χάνουν τα σπίτια τους κάθε βδομάδα, αλλά και το ιδιώνυμο για την καταστολή των αγώνων του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και την αυτεπάγγελτη δίωξη των αγωνιστών/-τριών, που εδώ και χρόνια παρεμβαίνουν στα Ειρηνοδικεία μην επιτρέποντας στις τράπεζες να αρπάξουν λαϊκές κατοικίες.

Στο ίδιο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, στην οργάνωση και στη συλλογική δράση των εργαζομένων. Η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και η ΕΕ επιδιώκουν να δώσουν ένα στρατηγικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα, να τελειώνουν με τις εργατικές αντιστάσεις. Επιδιώκουν να αποδυναμώσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, ειδικά τα αγωνιστικά ταξικά σωματεία που μπορούν να σηκώσουν σοβαρές μάχες σε επιχειρήσεις και κλάδους. Παρά τις κοκορομαχίες για τα μάτια του κόσμου, οι επιλογές αυτές προχωρούν με την πολιτική συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων.

Σε αυτή την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι οι εκπρόσωποι του γραφειοκρατικού, εργοδοτικού και κυβερνητικού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για μια ακόμα φορά «σφυρίζουν αδιάφορα». Η ΓΣΕΕ αρνήθηκε κάθε απεργιακό σχεδιασμό, ενώ η ΑΔΕΔΥ ψήφισε «για τα μάτια του κόσμου» μία 3ωρη στάση εργασίας τη μέρα ψήφισης! Για μια ακόμα φορά η συνδικαλιστική γραφειοκρατία γυρίζει την πλάτη στα εργατικά συμφέροντα στηρίζοντας ουσιαστικά την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των εργοδοτών. Συμφωνούν με το επιλεκτικό χτύπημα κατά των πρωτοβάθμιων σωματείων, προκειμένου να υλοποιούν απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στα συνδικάτα.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η 3Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ-ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Καλούμε:
  • Την Τετάρτη 10 Γενάρη σε μαζικές συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικείαγια ακύρωση των πλειστηριασμών και του νόμου ποινικοποίησης της δράσης ενάντιά τους. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού είναι 3 μ.μ. στη Λουκάρεως.
  • Την Πέμπτη 11 Γενάρη στις 6μ.μ. διαμαρτυρία στα γραφεία της ΓΣΕΕ (Ιουλιανού και Πατησίων) ενάντια στους εργατοπατέρες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
  • Την Παρασκευή 12 Γενάρη, 24ωρη πανεργατική απεργία. Συγκέντρωση 11 π.μ. στα Προπύλαια.
  • Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων μέχρι και την ημέρα της ψήφισης.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου