Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ Ν.Α

Ο Περιστεριώτης αντιφασίστας Ν.Α., ο οποίος συνελήφθη το φθινόπωρο του 2014 στο Κερατσίνι για τη συμμετοχή του στην αντιφασιστική πορεία με αφορμή τον 1 χρόνο από τη  δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διώκεται μέχρι σήμερα με πολλές και βαριές κατηγορίες. Σε μια πορεία που χιλιάδες λαού διαδήλωσαν ενάντια στη φασιστική απειλή και τη Χρυσή Αυγή, η αστυνομία επέλεξε να απαντήσει με καταστολή, άγρια χτυπήματα σε πολλά μπλοκ διαδηλωτών σε μια προσπάθεια να διαλυθεί η πορεία, μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών στο σωρό.

Συλλήψεις που ακολούθως έγιναν διώξεις. Και στην περίπτωση του Ν.Α καθώς και σε άλλες, οι κατηγορίες ήταν πολύ βαριές, τέτοιες που να διώκουν μέχρι και σήμερα πολλούς από όσους συμμετείχαν στις διαδηλώσεις. Παρά τις αθωωτικές αυτόπτες μαρτυρίες και την πλήρη έλλειψη εις βάρος του στοιχείων, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 6 χρόνια φυλάκιση με αναστολή ενώ η υπόθεση εκδικάζεται ξανά στο εφετείο στις 5 Απριλίου 2019.

Καταγγέλλουμε την άδικη και αστήρικτη δίωξη του Ν.Α.
και απαιτούμε την άμεση απαλλαγή του.

Έχουν περάσει πάνω από πέντε χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του αντιφασίστα μουσικού, από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Τόσα χρόνια μετά κα ο δολοφόνος Ρουπακιάς είναι εκτός φυλακής, το ίδιο και αυτοί που του έδωσαν τις εντολές, η ηγεσία της εγκληματικής αυτής οργάνωσης. Η Χρυσή Αυγή προκαλεί και συνεχίζει τη εγκληματική της δράση με οργανωμένες επιδρομές στους αδύναμους, στους μετανάστες, σε όσους αγωνίζονται.

Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν ήταν πάντα εχθρικοί  με τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων, πάντα ήταν το μακρύ χέρι των αφεντικών και του συστήματος. Είναι μια εγκληματική συμμορία που δικάζεται κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος όχι μόνο για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά και για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Χτυπούν τους πρόσφυγες, ενώ την ίδια ώρα βαράνε προσοχή στο κεφάλαιο.

Για μια ακόμη φορά οι φασίστες της Χρυσής Αυγής χαίρουν ασυλίας από την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς, ενώ η αντιφασιστική πάλη βρίσκεται στο στόχαστρο. Με προκάλυμμα τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, προσπαθούν να σπείρουν το μίσος και το ρατσισμό, ενώ με την προστασία της αστυνομίας επιχειρούν να εμφανιστούν στο δρόμο όπως στις 25.03 στην Καλλιθέα.

Το Περιστέρι γνωρίζει καλά τι σημαίνει φασισμός. Δεν ξεχνά τα μπλόκα των ναζί και των συνεργατών τους, των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών.

Η απάντηση του κόσμου της δουλειάς είναι ο ανυποχώρητος αγώνας και η αλληλεγγύη στον άνεργο, στο μετανάστη, στο συνταξιούχο, στον απεργό, στους χιλιάδες εξαθλιωμένους που γεννά η κρίση.

Να οργανώσουμε συλλογικά τη δράση και τον αγώνα μας. Να αγωνιστούμε ενάντια στη φασιστική ιδεολογία και το σύγχρονο ολοκληρωτισμό όπου βρίσκουν έδαφος οι αντιλαϊκές – αντιπροσφυγικές πολιτικές και οι ξενοφοβικές – εθνικιστικές αντιλήψεις.

Ο φασισμός ήταν και είναι το όπλο του συστήματος ενάντια σε οποιαδήποτε σπίθα αντίστασης στην επίθεση που βιώνουμε καθημερινά από κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Μόνο ο λαός με τη συλλογική και οργανωμένη πάλη του μέσα από σωματεία, συνελεύσεις, επιτροπές, συλλόγους, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο εργασίας μπορεί να τσακίσει τους φασίστες.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου