Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Περιστέρι : Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο

Μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο έγινε το Σάββατο 15/2 στο Περιστέρι. Ήταν μια πρώτη απάντηση σε μια σειρά επιθέσεων από φασιστοειδή σε μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν. Η τελευταία επίθεση έγινε την Τρίτη 11/2, όταν μια ομάδα δέκα ατόμων πέταξε πέτρες και μπάζα στο σπίτι των θυμάτων σπάζοντας τα τζάμια των παραθύρων. Φώναζαν “φύγετε από τη χώρα μας”, “θα σας γαμήσουμε όλους”, “θάνατος στους Πακιστανούς” και “Πακιστάν Μούρνταμπα” που στα ουρντού σημαίνει θάνατος στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ Περιστερίου, η Άμεση Δράση δεν πήγε ποτέ στο σπίτι των θυμάτων, αν και ειδοποιήθηκε αμέσως. Χρειάστηκε ένα από τα θύματα να πάει στο τοπικό ΑΤ καθώς και η παρέμβαση της ΚΕΕΡΦΑ προκειμένου να καταγραφεί από την αστυνομία το περιστατικό και να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας. Σύντομα μετά την επίθεση βγήκε κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας για αντιφασιστική διαδήλωση στις 15/2. Την Πέμπτη 13/2 συνεδρίασε και η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, η οποία αποφάσισε κάλεσμα στην κινητοποίηση και έβγαλε αφίσα.

Στη συγκέντρωση που έγινε, χαιρετισμό απεύθυνε ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, θυμίζοντας πόσες φασιστικές επιθέσεις έχουν καταγγείλει οι μετανάστες εργάτες και έχουν πέσει στα αζήτητα από την αστυνομία. Εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ ο Κώστας Πολύδωρος κάλεσε όλες και όλους στη διεθνή ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 21 Μάρτη, 3μμ στην Ομόνοια. Ανακοίνωσε επίσης ότι στο πλαίσιο της οργάνωσης της 21 Μάρτη θα γίνει στην πλατεία Δημαρχείου αντιρατσιστική/αντιφασιστική συναυλία στις 7 Μάρτη.  
Τέλος, από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου χαιρέτισε ο Πάνος Παπανικολάου. Ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης θύμισε πώς το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα μαζί με τους κατοίκους στις γειτονιές αυτές υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, σταματώντας τις ρατσιστικές προκλήσεις, ενώ είχε απαντήσει μαζικά και σε επιθέσεις σε τζαμί στο Μπουρνάζι.

Ακολούθησε διαδήλωση με τη συμμετοχή της Πακιστανικής Κοινότητας, της ΚΕΕΡΦΑ, της αριστεράς και του αναρχικού χώρου. Δεκάδες αγωνίστριες και αγωνιστές βάδισαν στους δρόμους του Περιστερίου και έστειλαν το μήνυμα ότι η γειτονιά αυτή δεν θα αφήσει τους φασίστες να ξανασηκώσουν κεφάλι. 
Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου