Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Tι Έχετε Να Φοβηθείτε Κύριοι Παχατουρίδη Και Πατούλη;

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Στις 19/2/20 πραγματοποιήθηκε Ημερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με την υποστήριξη του περιφερειάρχη Αττικής και του Δημάρχου Περιστερίου. Μέλη της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική και άλλων αριστερών – αντικαπιταλιστικών κινήσεων της Δυτικής Αθήνας, μαζί με συλλογικότητες και άλλες δημοτικές δυνάμεις με πανό, προκηρύξεις και συνθήματα διαδήλωναν στο χώρο της πλατείας την αντίθεσή τους με τον τρόπο που διαχειρίζονται τα σκουπίδια. Με τη χωματερή στη Φυλή, τις διάσπαρτες παράνομες σκουπιδοΧαβούζες όπως η δική μας στο Άλσος, με δημιουργία νέων σε Γραμματικό και Σχιστό Κορυδαλλού, με την επέκταση αντί για κλείσιμο της Φυλής κλπ.

Αντί να επιδιώξουν την ανταλλαγή απόψεων ανοιχτά με τον κόσμο του Περιστερίου και τους φορείς του, οι παραπάνω δημοτικοί άρχοντες είχαν καλέσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κλούβες ΜΑΤ με κράνη και ασπίδες τις οποίες κράδαιναν κι προπηλάκισαν τους κατοίκους και αγωνιστές παρεμποδίζοντας την είσοδο τους στο χώρο της εκδήλωσης. Ατάραχοι, ως κάτι το φυσιολογικό, παρακολουθούσαν από μέσα εκλεγμένοι των Δούρου – Σγουρού – Πατούλη – Παχατουρίδη.

Απορίας άξιο είναι το πώς ο δήμαρχος Παχατουρίδης του 74% αντέδρασε απέναντι σε μια κοινωνική παρέμβαση, βάζοντας μπροστά όχι την κοινωνία όπως διατείνεται, αλλά τα ΜΑΤ και τις κλούβες για να απωθήσουν και να εμποδίσουν τους κατοίκους της πόλης και δημοτικές κινήσεις. 

Τι είχε να φοβηθεί και ποιούς ήθελε να προστατέψει από ποιούς;

Είναι κατανοητό πως όλοι οι παραπάνω υποστηριχτές της Ημερίδας συναινούν με την αθλιότητα της πολιτικής που προτάσσει το κέρδος των «σωτήρων» ντόπιων και ξένων ιδιωτικών επενδυτών και ημέτερων εργολάβων. Συναινούν με την ανάθεση του συνόλου της διαχείρισης των απορριμμάτων σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους – χορηγούς των κομμάτων των κυβερνήσεων διαχρονικά και συνδυάζεται με την τραγική εικόνα των εξαθλιωμένων ανθρώπων που σκαλίζουν ανοιχτούς κάδους απορριμμάτων, των ανακυκλωτών της ανάγκης.

Αντιδρούν και δεν διστάζουν με τις δυνάμεις καταστολής να πετύχουν τη «σιωπή των αμνών» ώστε να προωθήσουν τις μπίζνες τους με το αζημίωτο. Φοβούνται την οποιαδήποτε σπίθα στην προσπάθεια συγκρότησης ενιαίου μαζικού λαϊκού κινήματος στο σύνολο της περιφέρειας. Στη Φυλή, την Κερατέα, το Γραμματικό, το Σχιστό, στις διάσπαρτες βρωμερές σκουπιδοΧαβούζες που σπέρνουν τη δυστυχία και το θάνατο στους εργαζομένους και τους κατοίκους, και φέρνουν υποβάθμιση της ζωής μας και ασέβεια στο περιβάλλον. Και όλα αυτά σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, την ΕΕ (μέσω των ΕΣΠΑ) και το κεφάλαιο και υποτακτικούς τους δημάρχους και την περιφέρεια, φυσικά με το αζημίωτο.

Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να στοχεύουμε σε:

1) Ουσιαστικό δημόσιο και κοινωνικό τον χαρακτήρα της διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) με άμεση εθνικοποίηση των υπαρχόντων ιδιωτικών δομών και ενάντια σε κάθε μορφή προωθούμενης ιδιωτικοποίησης λειτουργιών. Λέμε όχι στο κράτος και τους δήμους, υπηρέτες ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

2) Εξοικονόμηση φυσικών κι ενεργειακών πόρων μέσω της μείωσης, πρόληψης απορριμμάτων, διαλογής στη πηγή, ανακύκλωσης / κομποστοποίησης / επαναχρησιμοποίησης.

3) Μεταφορά του κόστους διαχείρισης στους έχοντες, στο κεφάλαιο συνολικά, ως βασικούς υπεύθυνους και δημιουργούς του προβλήματος. Κατάργηση των ανταποδοτικών τελών για την εργαζόμενη πλειοψηφία.

4) Ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών και των συλλογικοτήτων στη λήψη αποφάσεων για τα απορρίμματα, ο δημοκρατικός κοινωνικός έλεγχος όλων των αποφάσεων από τα κινήματα, τις συλλογικότητες και τους κατοίκους κάθε τόπου.

5) Προάσπιση των εργασιακών σχέσεων, των συνθηκών εργασίας, υγιεινής κι ασφαλείας των εργαζομένων σε όλο το φάσμα της διαχείρισης των Α.Σ.Α.

6) Προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών. Να κλείσει τώρα η Χαβούζα στο Άλσος και η χωματερή της Φυλής. Καμιά νέα χωματερή

Η παρατεταμένη αθέτηση του κλεισίματος της Χαβούζας στο Άλσος, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις και τη δημοκρατία α λα κάρτ, με ΜΑΤ και κλούβες στο Περιστέρι, είναι ενδείξεις αδυναμίας κι όχι δύναμης κε Παχατουρίδη του 74%!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου