Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Πάτρα : Διώκεται ο Κ. Πελετίδης

Την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος του Ωραιόκαστρου σπέρνει ανενόχλητος το ρατσιστικό μίσος εις βάρος των προσφύγων, ο δήμαρχος της Πάτρας, σέρνεται στα δικαστήρια επειδή αρνήθηκε την προεκλογική βοήθεια στους νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, ο εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Κώστας Πελετίδης, διώκεται από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. H υποτιθέμενη “παράβαση καθήκοντος” έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 2015, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν παραχώρησε χώρους στους νεοναζί, όπως άλλωστε έπραξαν και δεκάδες άλλοι δήμοι, μετά από κινητοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος σε κάθε γειτονιά.

Επιπλέον, ο Κ. Πελετίδης κατηγορείται επειδή δεν έδωσε στους χρυσαυγίτες στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή. Όπως είχε ανακοινώσει ο δήμος της Πάτρας, “Ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δεν θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο”.

• Η δίκη έχει οριστεί στις 13 Φλεβάρη 2017

Πηγή : ergatiki  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου