Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Η …άδηλη «δεδηλωμένη»!

Σοκ για την κυβέρνηση. Όχι ένας ή δύο, αλλά 17(!) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να εξουσιοδοτήσουν την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί συμφωνία στη βάση της από κάθε άποψης απαράδεκτης πρότασής της, που ήταν ουσιαστικά οι απαιτήσεις των …Γερμανών! Ανάμεσα στους 17, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης. Από αυτούς τους 17, οι 2 ψήφισαν «Όχι», άλλοι 8 δήλωσαν «Παρών» και 7 απείχαν.
Δεν ήταν οι μόνοι. Άλλοι 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν κοινή δήλωση στην οποία αναφέρουν ότι ψήφισαν «Ναι» στην εξουσιοδότηση, μόνο και μόνο για να μην δώσουν δικαίωμα στη μνημονιακή αντιπολίτευση να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει χάσει πλέον την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τη «δεδηλωμένη».

«Όλοι θεωρούμε ότι η αυτή η πρόταση δεν θα έπρεπε να ψηφισθεί από τη Βουλή και αν εμείς μετά από προβληματισμό ψηφίζουμε τελικά αυτή την πρόταση, το κάνουμε μόνο και μόνο για να μην δώσουμε αφορμές για να αξιοποιηθεί η στάση μας προκειμένου να τεθεί θέμα δεδηλωμένης προς την κυβέρνηση», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Φυσικά, 17 συν 15 ίσον 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διαφώνησαν με την πρόταση Τσίπρα προς τους Γερμανούς. Υπάρχει πραγματικά η «δεδηλωμένη»;

Πηγή : prin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου