Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΚΕΕΡΦΑ Περιστέρι Πόλη Ανοιχτή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ “Περιστέρι Πόλη Ανοιχτή. Καλοδεχούμενοι οι Πρόσφυγες” την Παρασκευή 8 Ιούλη στην πλατεία Δημαρχείου Περιστερίου. Στη συζήτηση συμμετείχαν 100 άτομα, από το Περιστέρι, αλλά κι από τις γειτονικές περιοχές των Δυτικών.

Τη συζήτηση άνοιξε η Νίκη Αργύρη από την ΚΕΕΡΦΑ που έβαλε την επικαιρότητα της πρωτοβουλίας να ανοίξουν οι γειτονιές μας στους πρόσφυγες συνδέοντας την με το Brexit. Όπως χαρακτηριστικά είπε είναι λάθος να ρίχνεται η λάσπη στον κόσμο στη Μ. Βρετανία, που ένα χρόνο μετά το ΟΧΙ στην Ελλάδα ψήφισε την έξοδο από την Ε.Ε ότι πρόκειται για ακροδεξιά ψήφο. Ταυτόχρονα όμως από τη μία το Βrexit βαθαίνει την κρίση της κυρίαρχης τάξης, από την άλλη δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την αναγκη για την πάλη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Η μάχη που δίνεται εδώ για ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες και για τη δίκη-καταδίκη της Χ.Α είναι σημαντική και δίνει δύναμη και στην αριστερά στη Μ. Βρετανία.


Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Μασούντ Καχάρ, πρόσφυγας από το Αφγανιστάν που μένει στο Ελληνικό, κι αφού ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη που δείχνει ο απλός κόσμος στην Ελλάδα στους πρόσφυγες, ζήτησε να τους βοηθήσουμε να έχουν πρόσβαση στα αυτονόητα. Σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μέσα στον ιστό της πόλης, στην πρόσβαση στα σχολεία και στα νοσοκομεία.
Αμέσως μετά μίλησε ο Νίκος Κοτρώτσιος από το Δ.Σ του Συλλόγου δασκάλων στο Αιγάλεω που περιέγραψε τις μάχες που έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν οι εκπαιδευτικοί για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, από τη συλλογή τροφίμων μέχρι την πρόσβαση των παιδιών των προσφύγων στη δημόσια εκπαίδευση. Και ταυτόχρονα τη μάχη να αποκτήσουν αντιρατσιστικά αντανακλαστικά οι ντόπιοι μαθητές με αντιρατσιστικά μαθήματα, αλλά και εκδηλώσεις ενάντια στο φασισμό που έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογος του.

Xαιρετισμοί
 

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Κώστα Βελοπετρόπουλο που διάβασε το χαιρετισμό του Πάνου Παπανικολάου δημοτικού συμβούλου της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου και Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΕΝΓΕ, από την Ελένη Βαφειάδου που διάβασε τον χαιρετισμό της Αντωνίας Βαφειάδου που είναι επίσης δημοτική σύμβουλος με την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου.

Επίσης χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε η Γεωργία Κουμπαρούλη από το Κοινωνικό Ιατρείο Περιστερίου που είπε ότι το ιατρείο έχει εξυπηρετήσει εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Χαιρετισμό εκ μέρους του Χιπ Χοπ καφενέ απεύθυνε ο Βασίλης Μυρσινιάς. Η Λίλιαν Μπουρίτη από την ΚΕΕΡΦΑ Περιστερίου κάλεσε όλον τον κόσμο στις 15 Ιούλη στις 8.30π.μ στο Εφετείο για τη δίκη-καταδίκη της Χ.Α και στην πικετοφορία που οργανώνεται γι'αυτό τον σκοπό την Πέμπτη 14 Ιούλη στις 7.30μ.μ στον κεντρικό πεζόδρομο στο Περιστέρι. Ο Κώστας Πολύδωρος από την Εργατική Αλληλεγγύη κάλεσε στις εκδηλώσεις για το Brexit που γίνονται στις γειτονιές των Δυτικών.
Στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία με συγκροτήματα που έπαιξαν αφιλοκερδώς δείχνοντας στην πράξη την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Ο Αντώνης κι ο Νίκος από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου μας εντυπωσίασαν με τις κιθάρες τους και τη φωνή τους. Οι Τhe Randen ακολούθησαν με όμορφα ροκ ακούσματα, στη συνέχεια μας κράτησαν συντροφιά οι επίσης ροκάδες Desert Monks. Και την βραδιά έκλεισαν με τα ταξιδιάρικα ακούσματά τους οι Arfo Cargo+

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου