Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Μεγάλη Η Συμμετοχή Στην εκδήλωση Για Τα Προσφυγόπουλα

Μεγάλη συμμετοχή είχε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου, νωρίτερα σήμερα, στο ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1), για τα προσφυγόπουλα που θα βρεθούν στα σχολεία της πόλης την ερχόμενη εβδομάδα. 

Ο Χρήστος Ματζώρος, εκ μέρους του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας - Παράρτημα Περιστερίου, στην ομιλία του, η οποία άνοιξε την εκδήλωση, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η αλληλεγγύη η δική μας είναι ταξική απέναντι στα λαϊκά στρώματα της Συρίας και των άλλων χωρών, γιατί από εκεί προέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που κυνηγημένοι βρέθηκαν εδώ. Έχουν κοινή μοίρα με εκείνη των λαϊκών στρωμάτων που καταδυναστεύονται παντού από τους καπιταλιστές και στην ‘’ ειρήνη ‘’ με ανέχεια και στον πόλεμο με το θάνατο και τον ξεριζωμό». 

Συμπλήρωσε επίσης πως «για το λαό είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή. Να πέσει στο κενό η προσπάθεια για "ομοψυχία" κάτω από τους λεγόμενους "εθνικούς στόχους". Καμιά σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και στα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων που μοχθούν καθημερινά κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική. Οι δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης είναι αδίστακτες και επικίνδυνες. Δεν θα σταματήσουν την επίθεση αν δεν τους σταματήσουμε με τον οργανωμένο αγώνα μας».

Ο Χρ. Ματζώρος παράλληλα επεσήμανε πως «τώρα που η φτώχεια και η ανέχεια, από τη βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος δεν μπορούν να κρυφτούν, παρά τα φτιασίδια, η πλουτοκρατία βγάζει στο δρόμο το πιο βρώμικο όπλο του τη φασιστική, ναζιστική οργάνωση δολοφόνων, τη ΧΑ που όλα τα προηγούμενα χρόνια χτυπούσε δολοφονικά αγωνιστές και μετανάστες. Τώρα βρήκε το μεγάλο αντίπαλο στα μικρά προσφυγόπουλα που θα μολύνουν τα σχολεία μας. Με αυτούς τους φονιάδες μπροστά ξεκίνησε ολόκληρη προπαγάνδα αποπροσανατολισμού, ξενοφοβίας και ρατσισμού με το άκουσμα ότι θα ξεκινήσουν να φοιτούν στα σχολεία τα προσφυγόπουλα. Με παραμύθια για επιδημίες και άλλα προσπαθούν να φοβίσουν τους γονείς και επιδιώκουν με κάθε τρόπο να βάλουν τις οικογένειες της εργατικής τάξης απέναντι από τα προσφυγόπουλα».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως «το δικό μας αντίπαλο δέος είναι να σφυρηλατήσουμε την ταξική μας ενότητα, οργανωμένοι στα συνδικάτα μας Έλληνες και ξένοι εργάτες να συμβάλλουμε στην αναζωογόνηση και ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και στην οικοδόμηση της συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας» και κάλεσε τους παρευρισκόμενους στην αγωνιστική συγκέντρωση του ταξικού εργατικού κινήματος την Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 6: 30 μμ, στην Ομόνοια, ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Αμέσως μετά, ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ».

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου