Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Σύσκεψη Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στις 7/2 έγινε σύσκεψη του ΣΥ.Σ.Α., όπου αποτιμήθηκαν οι μέχρι σήμερα δράσεις του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας – περιουσίας και συζητήθηκαν οι εξελίξεις που θα οξύνουν το πρόβλημα. Συζητήθηκε, επίσης, το ζήτημα της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και οι επιπτώσεις της στη ζωή των ανέργων και των φτωχοποιημένων νοικοκυριών, από τη στιγμή που όχι μόνο δεν παίρνονται μέτρα διευκόλυνσης των μετακινήσεων γι αυτούς, αλλά αντίθετα θάχουμε την εφαρμογή «ποινολογίου» από τον ΟΑΕΔ απέναντι στους άνεργους.

Συμμετείχαν:

Οι συλλογικότητες: Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγώνα Βύρωνα, Εργατική Λέσχη Κερατσινίου, Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη, Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Σεπολίων – Ακ. Πλάτωνος, Πολίτες κατά των πλειστηριασμών στα Μεσόγεια και Πρωτοβουλία Περιστέρι ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις αποκοπές ρεύματος,

Εκτιμήθηκαν θετικά οι παρεμβάσεις αποτροπής των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία από τις συλλογικότητες, κυρίως, σε Περιστέρι και Κορωπί, καθώς και η κινητοποίηση στο Κερατσίνι για την υπεράσπιση μακροχρόνια άνεργου που απειλούν με κόψιμο ρεύματος και νερού. Τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία του πρωτοπόρου αγώνα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων στη Θεσσαλονίκη, Εντείνουμε τη συλλογή υπογραφών συμπαράταξης με τους συναγωνιστές που διώκονται, για μια μαζική, λαϊκή κατακραυγή ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Για τους «ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» που, τρέχοντας, θα νομοθετήσει η κυβέρνηση. Προκειμένου να παρακάμψουν τις κινηματικές αντιδράσεις και να επισπεύσουν την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας τόσο για να σώσουν ακόμη μια φορά τις τράπεζες όσο και για να κερδοσκοπήσουν τα αρπακτικά που θα την συγκεντρώσουν, καταργούν τη δημόσια διαδικασία εκπλειστηριασμού. Οι πλειστηριασμοί που, πλέον, θα εκτελούνται σε συμβολαιογραφικά γραφεία, θα ελέγχονται μόνον από εκείνους που τους επισπεύδουν, τους εκτελούν και προσπορίζονται τα οφέλη!!! Επιδιώκουν να απομονώσουν τον κάθε πληττόμενο και να τον χτυπήσουν. Μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη, η απεύθυνση στις γειτονιές και τους τόπους δουλειάς για ενημέρωση και κινητοποίηση των χρεωμένων νοικοκυριών σε τράπεζες και κράτος γίνεται ο κύριος στόχος για τις συλλογικότητες και τα σωματεία.

Σε συντονισμό με άλλες πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς και τα σωματεία εργαζομένων να απαιτήσουμε να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στο νομικό τερατούργημα. Να διεκδικήσουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις την ικανοποίηση των αιτημάτων. Να πάρει, τώρα, θέση η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, που ενώ δεν έχει προχωρήσει η κυβερνητική υπόσχεση περί προστασίας της κύριας κατοικίας για χρέη προς το κράτος, δημοσιεύματα την φέρουν να συνεπεξεργάζεται το νομοσχέδιο. Να πάρουν τώρα θέση οι Δικηγορικοί Σύλλογοι για την ιδιωτικής μορφής διαδικασία των πλειστηριασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου