Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, Δελτίο Τύπου 30/10/17 Για το Κέντρο Υγείας Περιστερίου


Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 31/10 θα απαιτήσει την έκδοση απόφασης – ψηφίσματος ενάντια στις επικείμενες απολύσεις των δύο γιατρών που στηρίζουν ανελλιπώς και με αυτοθυσία την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Περιστερίου από το 2011 ως και σήμερα, καθώς και των νοσηλευτών που εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία.


Με την ευκαιρία, θα τεθούν και άλλα σοβαρά θέματα που αφορούν την λειτουργία του ΚΥ και γενικά την δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι.



Επισυνάπτεται η σχετική πρόσφατη απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας  (ΟΕΝΓΕ).


ΑΠΟΦΑΣΗ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΣΤΙΣ 12/10/17

Η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης κρέμεται πάνω από δύο συναδέλφους που εργάζονται στο Κ.Υ Περιστερίου. Πιο συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι, οι οποίοι είναι συμβασιούχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2011, ενημερώθηκαν ότι δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους που λήγουν τους πρώτους μήνες του 2018. Πρόκειται για συναδέλφους οι οποίοι στήριζαν αδιάκοπα το Κ.Υ Περιστερίου από την αρχή της λειτουργίας του το 2011 έως σήμερα.
Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η αθλιότητα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που διαιωνίζουν το απαράδεκτο καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας και ομηρίας, της ανακύκλωσης της ανεργίας, της απαξίωσης έμπειρου αξιόμαχου επιστημονικού δυναμικού.
Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της τόσο στους δύο συναδέλφους όσο και στους νοσηλευτές του Κ.Υ Περιστερίου που διεκδικούν το αυτονόητο, το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στο λαό της περιοχής.
Απαιτούμε:
-          Να δοθεί άμεσα λύση από τους αρμόδιους της 2ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας.
-          Να μην απολυθούν οι συνάδελφοι.
-          Τη στελέχωση του Κ.Υ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

                                                       ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρέτζιου Αφροδίτη                                                                         Παπανικολάου Πάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου