Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Ιδρυτική Συνέλευση Αριστερής Δημοτικής Κίνησης στο Ίλιον

Oι δημοτικές εκλογές του Μαίου 2019 θα διεξαχθούν σε μία εκρηκτική συγκυρία για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.

Θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις κρισιμότερες ευρωεκλογές από γεννέσεως της ΕΟΚ-ΕΕ, αλλά και ενώ θα κλείνει σχεδόν ένας χρόνος από την «έξοδο» από τα Μνημόνια. Σ’ αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει και εφαρμόζει ακόμα και στους τελευταίους μήνες της εξουσίας της την μνημοναική/αντιλαϊκή πολιτική με τον καλύτερο για το κεφάλαιο, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και τους δανειστές,τρόπο.


Μέσω των δημοτικών εκλογών, συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα θα επιχειρήσει όχι μόνο να τη «βγει λάδι» μετά από οχτώ χρόνια μνημονιακής λεηλασίας σε βάρος του λαού για λογαριασμού του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου , αλλά προπαντός να λάβει «νωπή» λαϊκή εντολή για να τη συνεχίσει «εκτός» Μνημονίων , αλλά εντός ενός χειρότερου Ευρωενωσιακού, καπιταλιστικού πλαισίου της άγριας δημοσιονομικής λιτότητας, της απορρύθμισης των Πρωτοβουλία για την συγκρότηση Αριστερής Δημοτικής Κίνησης στο Ιλιον ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 6.00 ΜΜ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΛΙΟΥ εργασιακών σχέσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της κρατικής καταστολής ενάντια στους ντόπιους και μη εργάτες (τους μετανάστες, τους πρόσφυγες κλπ.).

Υπό αυτές τις συνθήκες οι Δήμοι, βάσει των όρων που δημιουργεί και ο «Κλεισθένης» μετατρέπονται ακόμα περισσότερο σε παραρτήματα του αστικού κράτους, ειδικά όπως αυτό έχει διαμορφωθεί επί μνημονίων, δηλαδή ένας στυγνός μηχανισμός ‘’παραγωγής’’ πλεονασμάτων στις πλάτες των εργατών και των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, ο οποίος προωθεί την προσωρινή απασχόληση, την φτωχοποίηση, την βία σε κάθε διαφορετικότητα, τον ρατσισμό αλλά και τη περιβαλλοντική καταστροφή. Σ’ αυτό το πλαίσιο καμία φιλολαική και πολύ περισσότερο αριστερή διαχείριση δεν είναι δυνατή.

Κάθε άλλο παρά εξαίρεση αποτελεί ο Δήμος Ιλίου, στον οποίο κυβερνά από το 1982, η ΠΑΣΟΚική παράταξη του Κουκουβίνου -Ζενέτου. Η παρούσα δημοτική αρχή πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια:

• στην παραβίαση του ωραρίου των εμπορουπαλλήλων με τις «λευκές νύχτες», αλλά και τη ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας στον Δήμο

• στην προσπάθεια “τεμαχισμού”, τσιμεντοποίησης και ιδιωτικοποίησης του πάρκου Τρίτση, με την προσθήκη μονάδας επεξεργασίας βοθρολυμάτων, αλλά και • στην μετατροπή των ελεύθερων χώρων και των πλατειών από χώρους κοινωνικής συναναστροφής, σε χώρους εκμετέλλευσης τραπεζοκαθισμάτων. Με αυτή τη δημοτική αρχή έχει συμβιβαστεί η «Αλληλέγγυα Πόλη» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν αντιπαρατίθενται επί της ουσίας η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ και το τέως «Αριστερό» και νυν «Ασυμβίβαστο» Ίλιο. Από αυτήν την άποψη υπάρχει επείγουσα ανάγκη για τη συγκρότηση μίας μετωπικής, μαχητικής, αριστερής, εργατικής τοπικής κίνησης στο Ίλιον η οποία θα μπορούσε να συμμετάσχει και στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαίου . Η κίνηση αυτή πρέπει να είναι:

Μετωπική - Να απευθύνεται σε κάθε μαχόμενη δύναμη του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, για την από κοινού δράση είτε στα πλαίσια της (σ.σ. της τοπικής κίνησης), είτε γενικότερα στο κίνημα.

Μαχητική – Να μπαίνει μπροστά στην κινητοποίηση του λαού για κάθε του πρόβλημα, να παλεύει για πρόγραμμα αιτημάτων σε σύγκρουση και ρήξη με τα ασφυκτικά πλαίσια των αστικών Δήμων, το αστικό κράτος, την ΕΕ, και να μην αρκείται μόνο στις παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στόχος μας, δεν είναι ένας δήμος με άλλο διαχειριστή, αλλά κίνημα κατοίκων με τις δικές του μορφές αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, με λαικές συνελεύσεις.

Αριστερή – Να προβάλλει ασυμβίβαστα τα προτάγματα της αριστεράς, την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση-καταπίεση, ενάντια στο αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις τους, για την ανατροπή τους, για να ανοίξει ο δρόμος για τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης και όλη της κοινωνίας. Ενάντια στον εθνικισμό, το φασισμό, το ρατσισμό, τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Για την αλληλεγγύη στους μετανάστες, στους πρόσφυγες και κάθε κατατρεγμένο.
Πηγή : eek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου