Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Για ένα μαχόμενο Περιστέρι που θα συμβάλλει αποφασιστικά στον παλλαϊκό αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Περιστεριώτες και Περιστεριώτισσες

Για μια ακόμη φορά, πολιτευτές και κομματάρχες, δήθεν ανεξάρτητοι δήμαρχοι και επιχειρηματίες που τους στηρίζουν, θα χύσουν τα δάκρυα τους για τον Περιστεριώτικο λαό. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση, με την χρησιμοποίηση της τοπικής διοίκησης σα δύναμης κρούσης για την ανατροπή κάθε εργατικού δικαιώματος και την εκποίηση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας ζητάνε, στις κάλπες του Μαΐου, έγκριση για να συνεχίσουν το «έργο» τους.

Η πόλη μας, με τις μεγάλες αγωνιστικές παραδόσεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα, έχει να δώσει μάχη για να ξεσκεπάσει και να ανατρέψει μια τοπική εξουσία και μια δημοτική αρχή που αφού επιδόθηκε σε έργα βιτρίνας, εγκατάλειψε το Ποικίλο Όρος, καθιέρωσε το παράνομο γκαράζ μέσα στο άλσος σε σκουπιδο-Χαβούζα, παραχωρεί το δημόσιο χώρο στα επιχειρηματικά συμφέροντα και έκανε τον Δήμο σκλαβοπάζαρο ”ωφελούμενων” εργαζόμενων χωρίς δικαιώματα.
Ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή είναι η μίζερη πραγματικότητα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρουσιάζει ως επιστροφή στην κανονικότητα και ονομάζει “καθαρή έξοδο” από τα μνημόνια το αιώνιο μνημόνιο. Τρία στοιχεία δείχνουν ότι δεν πρόκειται παρά για μονιμοποίηση του μνημονιακού καθεστώτος:
  1. Η αποπληρωμή του τοκογλυφικού και ληστρικού χρέους που θα συνεχίζει να ρουφάει το αίμα της κοινωνίας μέχρι τη δεκαετία του 2060, έχοντας υποτάξει δύο γενιές χωρίς ορατή διέξοδο.
  2. Κανένας από τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους και ρυθμίσεις των τριών μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων δεν καταργείται. Ούτε τίθεται ζήτημα να πάρουν πίσω οι εργαζόμενοι όσα έχασαν.
  3. Το γεγονός ότι η επιτροπεία από τους “θεσμούς” συνεχίζεται. Τα κλιμάκιά της βρίσκονται ακόμα πιο συχνά στην Ελλάδα για να ελέγχουν την πορεία εφαρμογής των μέτρων αλλά και τη διασφάλιση των αιματηρών πλεονασμάτων μα στόχο την πληρωμή του χρέους.
Ταυτόχρονα Τσίπρας και Καμμένος παίζουν με τη φωτιά του ιμπεριαλισμού και του εθνικισμού, έχουν προσδεθεί ολοκληρωτικά στον αμερικάνικο παράγοντα με προσδοκίες για μερίδιο στη Βαλκανική ενδοχώρα αλλά και στις ΑΟΖ της Μεσογείου.

Ο Περιστεριώτικος λαός βρίσκεται αντιμέτωπος από τη μία μεριά με την ανεργία και την ελαστική εργασία ιδιαίτερα στη νεολαία. Από κοντά και οι αυξήσεις των φόρων και των χαρατσιών, οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων, η πολιτική της άγριας λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας, οι κατασχέσεις καταθέσεων και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η διάλυση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, οι ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου πλούτου, η ύφεση, η φτώχεια. Από την άλλη μεριά, έρχεται αντιμέτωπος με τον εθνικισμό και την εγκληματική συμμορία της «Χρυσής Αυγής», που θέλει να χύσει το ρατσιστικό της δηλητήριο στις φτωχογειτονιές. Δολοφονεί μουσικούς σαν το Παύλο Φύσσα και εργάτες σαν το Σαχτζάτ Λουκμάν και ρίχνει το ρατσιστικό της μίσος στους πρόσφυγες, τη στιγμή που προσκυνά τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες. Στη δικιά τους ΤΙΝΑ αντιτάσσουμε τη διέξοδο στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής!

Οργάνωση του λαού.
Αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής ο δικός μας δρόμος

Αν κάπου ηττήθηκε το μνημόνιο, ήταν εκεί που συνάντησε τους οργανωμένους αγώνες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Η πολιτική λιτότητας και μνημονίων μπορούν να ανατραπούν από ένα ταξικά ανασυγκροτημένο, πολιτικά επικίνδυνο, εργατικό και λαϊκό κίνημα. Υπάρχει ελπίδα διεξόδου στον δρόμο που φωτίζει η δίψα για κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια κι ελευθερία. Στις μεγάλες πανεργατικές απεργίες και τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια, σε όλες τις μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Αυτή η πολιτική, που απλώνεται και στο τοπικό κράτος, δεν παίρνει διορθώσεις. Για αυτό βασικός μας στόχος, είναι ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και κάθε κυβέρνησης που ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική καθώς και της τοπικής τους εκδοχής στο Περιστέρι. Να γιατί με τους αγώνες και με την ψήφο μας πρέπει και μέσα από τις εκλογές του Μαΐου να πάρουμε θέση για:
  • Καταδίκη και ανατροπή του σφαγείου Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Κατάργηση όλων των μνημονίων, των εφαρμοστικών τους νόμων και των δανειακών συμβάσεων.
  • Παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού – τοκογλυφικού χρέους. Για να μπορούμε να έχουμε μισθούς, συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς. Κάτω τα αιματηρά πλεονάσματα. Λεφτά για τις ανάγκες μας.
  • Κρατικοποίηση των Τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων και της εκκλησιαστικής περιουσίας χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο. Για να δοθούν χρήματα για δημόσιες επενδύσεις να δουλέψουν οι άνεργοι χωρίς να περιμένουν μάταια τους «επενδυτές» που μόνο ξεζούμισμα και μισθούς πείνας θα φέρουν.
  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επίδομα ανεργίας και δωρεάν ασφάλιση για όλους τους άνεργους. Μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων συνταξιοδότησης, δουλειά για όλους μόνιμη και σταθερή. Να πληρώσουν τη κρίση οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών και των ανέργων. Ρύθμιση των χρεών των αυτοαπασχολούμενων.
  • Έξω από τη φυλακή του ευρώ και της Ε.Ε. που θέλει να μας επιβάλλει μνημόνια για πάντα. Για να έχουμε ψωμί, δουλειά, ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.
  • Έξω από το ΝΑΤΟ. Έξω οι αμερικάνικες βάσεις. Ανάκληση του ελληνικού στρατού απ’ όλα τα πολεμικά μέτωπα του ιμπεριαλισμού. Ειρήνη και φιλία με τους λαούς των Βαλκανίων και της Μ. Ανατολής.
  • Κανένα δημοκρατικό δικαίωμα στους νεοναζί εχθρούς της δημοκρατίας. Να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής. Να καταδικαστούν οι νεοναζί δολοφόνοι.
  • Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες. Περιστέρι Πόλη ανοιχτή. Να δοθούν κτίρια για τη στέγαση τους, ανοιχτά σχολεία για τα προσφυγόπουλα στα πρωινά τμήματα. Ίσα δικαιώματα στους μετανάστες. Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά τους. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  • Πάλη για τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα της εποχής μας, ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό. Καταδίκη του σάπιου πολιτικού συστήματος. Να κάτσουν στο σκαμνί όλοι οι πολιτικοί που έκλεψαν και εφαρμόζουν τις πολιτικές που καταστρέφουν τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας.
Όχι στον «Κλεισθένη» και στο αντιδραστικό τοπικό κράτος

Όσον αφορά το θεσμό του «Κλεισθένη», αποτελεί κρίκο στην ενιαία αλυσίδα αντιλαϊκής επίθεσης, που δέχονται οι εργαζόμενοι από κυβέρνηση- ΕΕ- κεφάλαιο. Είναι συνέχεια του «Καλλικράτη» και των «Καποδίστρια» Ι & ΙΙ, που υλοποίησαν οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τον «Κλεισθένη», ανταποκρινόμενη στις νέες απαιτήσεις της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης προχωρά σε νέες διοικητικές αντιδραστικές αλλαγές. Αυτοί οι σχεδιασμοί δεν έχουν καμία σχέση με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Η λεγόμενη «τοπική αυτοδιοίκηση», ούτε τοπική είναι, αλλά ούτε και αυτοδιοίκηση. Θεσπίζει αλλαγές κι ανοίγει το δρόμο σε επόμενες σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και υπέρ της “αποτελεσματικότερης και ταχύτερης” πρόσδεσης και διαπλοκής των δήμων και περιφερειών με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τους σχεδιασμούς τους.

Ανοίγονται νέα πεδία για την προώθηση της επιχειρηματικότητας με την αποφασιστική συνδρομή των ΟΤΑ σε έργα και υποδομές για να υπηρετήσουν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Θεσμοθετούν τη δημιουργία Α.Ε. για απόκτηση πρόσβασης σε επενδυτικά κεφάλαια και εμπλοκή σε παραγωγή και διανομή ενέργειας, μεταφορές κλπ.
  • Επιβάλλεται επιπλέον φορομπηξία από τη μεταφορά νέων φορολογικών βαρών στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών. Οι πόροι των ΟΤΑ επιδιώκεται να έχουν ως κύρια πηγή τους την ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα. Η κρατική χρηματοδότηση πλέον θα έχει βοηθητικό χαρακτήρα.
  • Οι περικοπές έχουν τραγικές συνέπειες σε κοινωνικές παροχές και υποδομές όπως στη πρόνοια, την καθαριότητα, το πράσινο, τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Οι δημοτικές υπηρεσίες οδηγούνται στην ιδιωτικοποίηση και την ανταποδοτικότητα, με συνέπεια οι δημότες να πληρώσουν για τα πάντα.
  • Σχεδιάζουν το μετασχηματισμό των φορέων συνολικής διαχείρισης απορριμμάτων (ΦΟ.Σ.Δ.Α.) σε Ανώνυμες Εταιρείες, για την ταχύτερη και συνολική ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, με βάσει τις κατευθύνσεις συμπράξεων δημοσίου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) – ανταποδοτικότητας. Γι’ αυτό και δεν φεύγει η σκουπιδοχαβούζα από το Άλσος, γιατί είναι εν αναμονή του ιδιώτη- επενδυτή.
  • Οι δήμοι υποτάσσονται πλήρως στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Μέσα από τα «κοινοτικά κονδύλια» επιβάλλονται κριτήρια, προτεραιότητες και επιλογές του εθνικού και υπερεθνικού κεφαλαίου, μακριά από τις ανάγκες των κατοίκων και των εργαζόμενων. Επιβάλλεται βαθύτερη σύνδεση του δήμου με τις τράπεζες και το κεφάλαιο.
  • Ενισχύεται το αντιδημοκρατικό, δημαρχοκεντρικό μοντέλο.
  • Προωθείται η υφαρπαγή της δημόσιας γης. Καταργείται στην πράξη κάθε πολεοδομική ρύθμιση υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Κάθε δημόσιος χώρος, (όπως στου Μουζάκη), τεχνικές υποδομές (αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, σιδηρόδρομοι) και πλουτοπαραγωγικές πηγές ξεπουλιούνται στους υποψήφιους «επενδυτές». Διώκεται η λαϊκή ιδιοκτησία στην κατοικία με κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
  • Επεκτείνονται και παγιώνονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Για να εξασφαλιστούν όλα τα παραπάνω, επιχειρούνται ευρύτερες συναινέσεις κομμάτων της αστικής πολιτικής ώστε να μπορέσουν να προωθήσουν τις βασικές κατευθύνσεις της κεντρικής πολιτικής, δηλαδή στην πλήρη επιχειρηματικότητα και τη διασύνδεσή τους με κάθε είδους συμπράξεις με επιχειρηματικούς κύκλους.
Η μαζική καταδίκη του «Κλεισθένη» αποτελεί όρο για την υπεράσπιση των ελευθεριών των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Σήμερα δεν χωρούν αυταπάτες για «αξιοποίηση των θεσμών της αυτοδιοίκησης» ούτε αρκεί ακόμα και η εκλογή ενός αριστερού και αγωνιστή Δημάρχου. Εμείς ζητάμε την ενισχυμένη παρουσία των δυνάμεων της μαχόμενης, ανατρεπτικής και επαναστατικής Αριστεράς στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια για την αποκάλυψη και καταγγελία των αντιλαϊκών μεθοδεύσεων και την προβολή των λαϊκών αιτημάτων.

Πάνω απ’ όλα όμως μόνο η οργάνωση του λαού στα δικά του ανεξάρτητα όργανα, με εκπροσώπους ανακλητούς και υπόλογους σε δημόσιο έλεγχο μιας άλλης, πραγματικής αυτοδιοίκησης, στην προοπτική της εξουσίας και δημοκρατίας των εργαζομένων μπορεί να φέρει κατακτήσεις. Με λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές, επιτροπές αγώνα και συντονιστικά, που θα αγωνίζονται για να επιβάλουν τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες και ένα ισχυρό κίνημα διεκδίκησης και αλληλεγγύης μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας και στο επίπεδο του δήμου.

Φτάνει πια με την δημοτική αρχή των μνημονίων.

Οι κυβερνητικές επιλογές και τα «Μνημόνια» έχουν βρει τον καλύτερο εκφραστή τους στο πρόσωπο του Παχατουρίδη. Από την μία η δημοτική αρχή πλασάρεται ως ανεξάρτητη, υπερκομματική και «αντιμνημονιακή» ενώ ενισχύεται από σύσσωμη τη Νέα Δημοκρατία, τα συστημικά ΜΜΕ και διαχρονικά από όλους τους μνημονιακούς περιφερειάρχες και κυβερνητικούς εκπροσώπους.
Συνεργάζεται κι διαπλέκεται με το τοπικό κεφάλαιο και το ενισχύει με το αζημίωτο, όπως έκανε στην πρώην 1η Παιδική Χαρά που νοίκιασε για 1.000 € το μήνα (!!!) σε ημέτερο επιχειρηματία το αναψυκτήριό της μαζί με 4,5 στρέμματα.

Η υποτιθέμενη κοινωνική του αλληλεγγύη αποτυπώνεται στα χιλιάδες περιστεριώτικα νοικοκυριά που στερούνται το ηλεκτρικό ρεύμα, την ίδια ώρα που η διοίκησή του δήμου περηφανεύεται για τα πλεονάσματα στα ταμεία! Ή ακόμα, στις σακούλες της ντροπής που περιφέρονται στις ουρές του κοινωνικού παντοπωλείου αλλά δεν αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες των φτωχών συμπολιτών μας.

Από την άλλη είναι ο καλύτερος εφαρμοστής της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής στο Περιστέρι, με την ελαστική εργασία στο δήμο μας να γίνεται ο κανόνας. Σήμερα, σ’ ένα δήμο που οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι φτάνουν τους 18χιλ, η δημοτική αρχή απασχολεί πάνω από 400 εργαζόμενους στα «κοινωφελή» προγράμματα με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα και στοιχειώδη ασφάλεια. Είναι συνυπεύθυνη για τα εργατικά ατυχήματα κυρίως στην καθαριότητα! Πρωταγωνιστεί στο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο της μαθητείας που στήνει η Κυβέρνηση μαζί με τον ΟΑΕΔ. Ενώ προβάλλει σα πρότυπο ανάπτυξης και δουλειάς ειδικά για τη νεολαία, την παράδοση στη μαφία της νύχτας, τη μαύρη εργασία και την εργοδοτικής βία για τις γειτονιές μας (Βεάκη, Βενιζέλου).

Προώθησε τα σχέδια για ιδιωτικές επιχειρήσεις πρωτοβάθμιας περίθαλψης ενώ σε ολόκληρο το Περιστέρι με ΜΟΝΟ 24 (είκοσι τέσσερεις) γιατρούς ξεκινά ο πολυδιαφημισμένος θεσμός του οικογενειακού γιατρού!

Νομιμοποίησε την παράνομη χωματερή στο άλσος με την βοήθεια των φίλων του της Νέας Δημοκρατίας και, δυστυχώς, με τη σύμπλευση και των δημοτικών παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένει την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, όταν βρει τον επενδυτή για τη διαχείριση του ΣΜΑ που βρίσκεται στο άλσος.

Η «ακομμάτιστη» δημοτική αρχή Παχατουρίδη έχει στους κόλπους της ακροδεξιούς και φασίστες, είχε σε προηγούμενες εκλογές υποψήφιο τον υπόδικο πρώην Χρυσαυγίτη  βουλευτή Στ. Μπούκουρα, βάζει πλάτη στις ναζιστικές προκλήσεις στην πόλη (παρουσία Γερμενή στον εορτασμό των Θεοφανείων).

Η παράταξη του Κελάφα (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) όχι μόνο δεν έπαιξε το ρόλο της αντιπολίτευσης στη δημοτική αρχή, αλλά λειτούργησε συμπληρωματικά στη διοίκηση Παχατουρίδη, προσφέροντάς της δύο δημοτικούς συμβούλους.

Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι, «Ενεργοί Πολίτες για την ανατροπή» και σήμερα «Ανοιχτοί Ορίζοντες», ταυτίστηκε με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν έχει καμία σχέση πλέον με την Αριστερά, από τη στιγμή που υποστηρίζει κι εφαρμόζει αστικές πολιτικές λιτότητας. Όσα ονόματα και αν αλλάξει, αποδεικνύει ότι ήταν και είναι η πλέον ακατάλληλη δύναμη να συγκροτήσει οποιαδήποτε αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων απέναντι στη διοίκηση Παχατουρίδη. Επωμίστηκε βαρύτατες ευθύνες απέναντι στο λαό γιατί ταυτίστηκε με τη μνημονιακή πολιτική της Δούρου στην περιφέρεια Αττικής, τον “Κλεισθένη” και την υφαρπαγή των αποθεματικών του δήμου για να πληρωθεί το χρέος, καλλιέργησε την αυταπάτη ότι υπήρχε διέξοδος δήθεν χωρίς καμία σύγκρουση με το κεφάλαιο, τους μηχανισμούς του και την ευρωλαγνεία του.
Ενώ, ο νέος αναλογικότερος εκλογικός νόμος θα ξεφυτρώσει κι άλλους πολλούς, δήθεν ανεξάρτητους, ακομμάτιστους και αυτοδιοικητικούς υποψήφιους σωτήρες του Περιστεριώτικου λαού, παρατάξεις που θα διεκδικήσουν μερίδιο στη μοιρασιά της τοπικής εξουσίας, ταυτισμένες όμως στην ουσία με το κεκτημένο της κυρίαρχης πολιτικής και της διοίκησης Παχατουρίδη. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί κι η «Δύναμη Προοπτικής».

Με την αριστερά της ανατροπής
και όχι της διαχείρισης και της κομματικής καταγραφής.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ εκείνο που προβάλλει κι επιδιώκει αποκλειστικά είναι το κόμμα ΚΚΕ και η εκλογική ενίσχυσή του σαν λύση για τα πάντα. Με την λογική του “φτηνός στα πίτουρα και ακριβός στ’ αλεύρι” περιφρονεί την ταξική και αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων με τους κάθε φορά ώριμους και αναγκαίους πολιτικούς στόχους. Η ηττοπάθεια ότι τίποτα δεν μπορεί σήμερα να γίνει, δεν της επέτρεψε να οργανώσει καμία αντιπαράθεση σε κανένα τοπικό ζήτημα ενάντια στη διοίκηση Παχατουρίδη. Πετούσε τη μπάλα στην εξέδρα δια της φυγής στην ιδεολογία και μιας άσφαιρης, αφηρημένης και τελικά ακίνδυνης ρητορείας απέναντι στον καπιταλισμό που δε γεννά όμως μαχητική πρακτική και αγώνα απέναντι στο κεφάλαιο.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, κομμάτι του ανερχόμενου αντικαπιταλιστικού και ριζοσπαστικού ρεύματος, εκφράζει λαϊκούς αγωνιστές και δυνάμεις της μαχόμενης και ανατρεπτικής Αριστεράς. Στηρίξαμε πάντα, παρά τις αδυναμίες και τις μικρές μας δυνάμεις, τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας.
  • Συμβάλλαμε στο δυνάμωμα των δεσμών μας με την ιστορία του ηρωικού αγώνα του περιστεριώτικου λαού και του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ.
  • Ανοίξαμε την αγκαλιά μας στα προσφυγόπουλα και τα υποδεχτήκαμε στα σχολεία της πόλης μας.
  • Αγωνιστήκαμε ενάντια στους πλειστηριασμούς ηλεκτρονικούς και μη, μπλοκάροντάς τους κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο της πόλης μας για 3 χρόνια με επιτυχία.
  • Εναντιωθήκαμε στην ιδιωτικοποίηση και στη μετατροπή της Πρώτης Παιδικής Χαράς σε αναψυκτήριο που παραχωρήθηκε σε “ημέτερο” της Διοίκησης.
  • Αποκαλύψαμε παράνομες ενέργειες όπως το σκάνδαλο του “Κώστα προσάρμοσέ το”, που φυσικά δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει η δημοτική αρχή.
  • Υπερασπιστήκαμε τον ιστορικό χώρο της παλιάς αγοράς των ψαράδικων ενάντια στην παραχώρησή του σε ιδιώτη από τη δημοτική αρχή.
  • Υπερασπιστήκαμε το Ποικίλο Όρος ενάντια στις ορέξεις της Μονής Λαμίας και την αδιαφορία της κυβέρνησης, της περιφέρειας και της δημοτικής αρχής.
  • Συγκροτήσαμε Επιτροπές Κατοίκων στο Ρουπάκι, την Αιμ. Βεάκη, τη Σοφοκλή Βενιζέλου, ενάντια στην μπουρναζοποίηση του Περιστερίου.
  • Εμποδίσαμε με τις κινητοποιήσεις μας την ανέγερση του Mall στην Ακαδημία Πλάτωνος, που θα χτυπούσε τους μικρομαγαζάτορες και το περιβάλλον για την πόλη μας και την ιστορική μας κληρονομιά.
  • Αγωνιστήκαμε για μια άλλη αντίληψη για τη διαχείριση-διάθεση-απόθεση των απορριμμάτων, για την απομάκρυνσή τους από το Γκαράζ, για την υγεία των κατοίκων και των εργαζομένων.
  • Αγωνιστήκαμε για την απομάκρυνση του κακόγουστου κι αυθαίρετου Εκθεσιακού Κέντρου, του Γκαράζ, του ΣΜΑ, του Νεκροταφείου και την ενοποίηση όλων των χώρων σε έναν πραγματικό πνεύμονα πρασίνου με υψηλή βλάστηση.
  • Διαδηλώσαμε ενάντια στο φασισμό και τις ρατσιστικές επιθέσεις στο Μπουρνάζι κι αλλού, μαζί με μετανάστες, εκπαιδευτικούς και κατοίκους. Συμμετείχαμε σε όλες τις κεντρικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις ενάντια στους νεοναζί δολοφόνους και για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, όπως για παράδειγμα στην επέτειο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
  • Στηρίξαμε τους εργατικούς αγώνες στην πόλη ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα. Από τη «λευκή νύχτα» και την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας μέχρι τις μάχες ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τον αγώνα για καλύτερες συνθήκες εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αφορμή το εργατικό ατύχημα που έπαθε εργάτης καθαριότητας του Δήμου μας.
  • Προτάξαμε, σε κάθε φάση, την αναγκαία κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς και των αγώνων για την ανατροπή της επίθεσης.
  • Φέραμε στο δημοτικό συμβούλιο τη φωνή και τα αιτήματα των κινημάτων της πόλης μας.
Παρόντες και στη μάχη των εκλογών ζητάμε την αγωνιστική συσπείρωση και τη ψήφο των Περιστεριωτών για να παλέψουμε για:
  • Κατάργηση του Κλεισθένη και του Οικονομικού Παρατηρητήριου για τους ΟΤΑ. Παύση πληρωμών του χρέους των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών, των άνεργων, των άπορων, των μονογονεϊκών οικογενειών προς τον Δήμο, το κεντρικό κράτος και τις τράπεζες. Διεύρυνση των δημόσιων αγαθών και των κοινωνικών υπηρεσιών. Όλες οι υποδομές δημόσιες και δωρεάν. Να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη και οι φόροι για την κατοικία των ανέργων και των λαϊκών νοικοκυριών και αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Όχι στο Δήμο εργασιακό κάτεργο. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες των δημοτών. Να καταργηθούν τα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ και κάθε μορφή ελαστικής εργασίας ορισμένου χρόνου και των μισθών πείνας.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Δημόσια δωρεάν, σύγχρονη περίθαλψη για όλους, ενταγμένη οργανικά στο ΕΣΥ, με μόνιμο και επαρκές ιατρικό προσωπικό.
  • Αύξηση νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών ώστε να επαρκούν για όλα τα παιδιά ντόπιων και μεταναστών. Εγγραφή όλων των προνήπιων στη δίχρονη προσχολική αγωγή. Να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση των αναγκαίων εκπαιδευτηρίων (όπως το ειδικό σχολείο ΕΕΕΕΚ, το 28ο ΔΣ, το 10ο ΓΕΛ κλπ) στα υπάρχοντα οικόπεδα. Κατάργηση των τροφείων.
  • Έξω η χαβούζα από το άλσος. Ολοκληρωμένη διαχείριση – ανακύκλωση των απορριμμάτων. Να απομακρυνθούν τώρα το γκαράζ, το εκθεσιακό κέντρο και τον νεκροταφείο. Ενοποίηση του χώρου του Άλσους. Αναδάσωση των αποψιλωμένων εκτάσεων και επέκτασή τους σε παραπλήσιους χώρους. Προστασία και αναδάσωση του ποικίλου Όρους ως χώρου πρασίνου και περιπάτου. Καμία συναλλαγή με καταπατητές από τη διοίκηση του Δήμου. Όχι στο νέο Mall-έκτρωμα της Blackrock στο Μουζάκη με λουκέτα, ανεργία και καταστροφή του περιβάλλοντος.
  • Αυξημένα μέτρα πολιτικής προστασίας, αντιπλημμυρικά έργα με σχεδιασμό που να ακολουθεί τη φυσική αντιπλημμυρική προστασία. Να προστατευτούν τα ρέματα από την τσιμεντοποίηση και την καταπάτηση. Έργα υποδομών για αποχέτευση, απορροή ομβρίων.
  • Ανοιχτή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, διαρκής κοινωνικός έλεγχος, ανοιχτοί, δημόσιοι και ανακλητοί προϋπολογισμοί, ισολογισμοί, και απολογισμοί.
  • Όχι στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Επανασυνδέσεις ρεύματος και νερού. Λαϊκή, ταξική αλληλεγγύη.
  • Για ένα μαχόμενο Περιστέρι που θα συμβάλλει αποφασιστικά στον παλλαϊκό αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κυβερνητικής πολιτικής – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου και των εκπροσώπων τους στο Δήμο μας.
  • Για ένα μαζικό ανατρεπτικό και αντιδιαχειριστικό κίνημα στην πόλη μας.
  • Για ψωμί, δουλειά, ελευθερία, λαϊκή κυριαρχία με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.

Στις εκλογές του Μαΐου

στηρίζουμε / ψηφίζουμε

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου