Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ Ζητά Την Επαναλειτουργία Της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής Του Νοσοκομείου Της Πόλης

Επιστολή στον υπουργό Υγείας, με την οποία ζητά την άμεση επαναλειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πάτρας, απέστειλε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Σημειώνεται πως η κλινική έχει αναστείλει τη λειτουργία της από τον Απρίλη του 2017, με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές και γι' αυτό στην παρέμβασή του ο Κ. Πελετίδης ζητά την πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών αλλά και την χρηματοδότησή της.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Από τον Απρίλιο του 2017 έχει ανασταλεί η λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ) λόγω έλλειψης κλινών Καρδιοχειρουργικής ΜΕΘ, καρδιοχειρουργών, νοσηλευτών.

Η αναστολή της λειτουργίας της Κλινικής προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους καρδιοπαθείς και τους άλλους ασθενείς της πόλης μας και γενικότερα της περιοχής μας.

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας στις προηγούμενες κυβερνήσεις, το θέμα δεν λύθηκε μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές, που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Η άμεση λειτουργία της Κλινικής προϋποθέτει την πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και την χρηματοδότησή της.

Κύριε Υπουργέ,

Εκφράζοντας την απαίτηση και το αίτημα του λαού της περιοχής μας, σας ζητώ να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής».

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου