Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Παρεμβάσεις Στο Δημοτικό Συμβούλιο Για Την Επέκταση Του ΧΥΤΑ Φυλής, Το Νεκροταφείο, Την Ιδιωτικοποίηση Του Πρασίνου Και Το Καλλιτεχνικό Σχολείο

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός του Περιστερίου ανέδειξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καλώντας τη Δημοτική Αρχή να πάρει θέση και άμεσα μέτρα για την ανακούφισή τους.


Σε σχέση με τη στάση του Δήμου απέναντι στην απαράδεκτη επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής, που στα μουλωχτά αποφάσισε η πλειοψηφία του ΕΣΔΝΑ (ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ) μέσα στο καλοκαίρι και έχει καταγγείλει σύσσωμος ο λαός της Δυτικής Αθήνας, όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πετρούπολης: Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν στη γραμμή κυβερνήσεων και περιφέρειας, που διαιωνίζει το θάψιμο των σκουπιδιών στη Φυλή, αφού όπως είπε χρειάζεται να τοποθετηθούμε μόνο αν έχουμε «λύση», γιατί αν πούμε να κλείσει ο ΧΥΤΑ μπορεί να φτιαχτούν άλλες 6.500 χωματερές... Δηλαδή να μην κλείσει ο ΧΥΤΑ στη Φυλή... 


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέδειξε επίσης τις διεκδικήσεις του Συλλόγου Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου για τα ζητήματα σίτισης και μεταφοράς, έτσι όπως αποτυπώνονται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν.

Η Δημοτική Αρχή δεν απάντησε επί της ουσίας, αρκούμενη σε γενικόλογα ευχολόγια, ότι εδώ και χρόνια στηρίζει το Καλλιτεχνικό Σχολείο και τη μετακίνηση των μαθητών (!), αλλά και την ...Παιδεία η οποία υποχρηματοδοτείται από το κράτος.

Για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρασίνου: Με αφορμή θέματα της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορούν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρασίνου και την ανάθεση τους σε ιδιώτες τονίστηκε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ότι «αυτή η πολιτική συνιστά μεθοδευμένο έγκλημα αφού είναι χρόνια η πολιτική απαξίωσης της διοίκησης Παχατουρίδη στις υπηρεσίες πρασίνου. Οι εργαζόμενοι λιγοστοί, 21 τον αριθμό, πρόσληψη έχει να γίνει από το 1992 και τώρα, σαν ώριμο φρούτο, έρχεται η Διοίκηση και προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό προϋπολογίζοντας 499.979,16€, δηλαδή μισό εκατομμύριο ευρώ μόνο για το έτος 2020. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Κλεισθένη που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και την υπηρετούν κατά γράμμα οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές στην Αττική και το Περιστέρι».

Τέλος, για το νεκροταφείο, ο Γιώργος Σιδέρης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφέρει σε δήλωσή του:

«Η κατάσταση στο νεκροταφείο της πόλης είναι αφόρητη και επικίνδυνη, εδώ και χρόνια, λόγω υπερκορεσμού, αποτελεί ακόμη μία υγειονομική βόμβα με πανάκριβο κόστος για τους δημότες. Η αδυναμία αποσύνθεσης των σορών επιβαρύνει περιβαλλοντικά την περιοχή και δημιουργεί δραματικές καταστάσεις στους συγγενείς κατά την εκταφή. Έχουν επίσης υπάρξει περιπτώσεις που νεκροί παρέμειναν άταφοι για μέρες με αποτέλεσμα, πέραν των άλλων, να προστίθενται ψυχολογική επιβάρυνση στις οικογένειες αλλά και επιπλέον έξοδα.

Ο προϋπολογισμός εσόδων του Δήμου για το νεκροταφείο προβλέπει έσοδα 1.000.000 ευρώ, δηλαδή μιλάμε για τρελή μπίζνα, για μεγάλο εμπόριο. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα τέλη ταφής και το κόστος διατήρησης των οστών.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου προτείνει και παλεύει για τα εξής:
  • Να ιδρυθεί επιτέλους διαδημοτικό νεκροταφείο. Επιβάλλεται. Να προχωρήσει η μεταφορά του νεκροταφείου στο χώρο που έχει από χρόνια προβλεφθεί για την ίδρυση του κοινού νεκροταφείου της Δυτικής Αθήνας.
  • Ο χώρος του νεκροταφείου Περιστερίου είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου και ως τέτοιος πρέπει να αποδοθεί στο λαό.
  • Εγκατάσταση αποτεφρωτήρα. Η αποτέφρωση αποτελεί ριζική λύση για το πρόβλημα ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων.
  • Μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά του νεκροταφείου πρέπει να υπάρξει ένας αξιοπρεπής χώρος για την πραγματοποίηση πολιτικών τελετών για όσους δεν επιθυμούν τη θρησκευτική τελετή καθώς τώρα γίνονται υπαίθρια ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών» 
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου