Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, 21/5/2105

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θέτει σήμερα στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου τα ακόλουθα θέματα :

1) Η δημοτική αρχή οφείλει να δώσει ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ για την άρνησή της να χρηματοδοτήσει τα έξοδα μετάβασης (είχαν ζητηθεί 200 ευρώ, ενώ δεν ζητήθηκαν καν έξοδα διαμονής) της εκπροσώπου της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ (https://t.co/1a0fCnwUfn).

Επίσης, να εξηγήσει τι ακριβώς έκαναν εκεί οι 3 υπάλληλοι του δήμου για τους οποίους ξοδεύτηκαν 2000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως στην συντριπτική πλειοψηφία των δήμων ρωτήθηκαν όλοι οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων αν επιθυμούσαν να συμμετέχουν, και καλύφθηκαν τα έξοδα μετάβασης και διαμονής τους.

Τέλος, η δημοτική αρχή πρέπει να πάρει θέση για το αν συμφωνεί με την απίστευτη επίδειξη σπατάλης, χλιδής, κακογουστιάς και γκλαμουριάς που έγινε στο συνέδριο αυτό από τους διοργανωτές της ΚΕΔΕ και από πολλούς άλλους καθεστωτικούς δημάρχους (https://t.co/eB74sN8Fvf)

2) Σε εκδήλωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου (https://t.co/LivjNkYlZA) σχετική με τον Ατρόμητο και την ιστορία του στην οποία συμμετείχαν παλαίμαχοι και φίλαθλοι, τονίστηκαν μεταξύ άλλων :

Η εξοργιστική απαξίωση που επιδεικνύει η ΠΑΕ ενάντια στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, των οποίων ούτε καν η δωρεάν είσοδος στο γήπεδο δεν είναι εξασφαλισμένη.

Η έμπρακτη περιφρόνηση από ΠΑΕ και δημοτική αρχή στην ιστορία του Ατρόμητου και όλων των αθλητικών σωματείων της πόλης. Υπάρχει πλουσιότατο υλικό που σαπίζει σε σοφίτες και αποθήκες.

Απαιτείται από την δημοτική αρχή να παρέμβει στην ΠΑΕ και να πάρει επείγουσες δικές της πρωτοβουλίες για ίδρυση Αθλητικού Μουσείου στο Περιστέρι και για την αποκατάσταση του προσήκοντος σεβασμού προς τους παλαίμαχους.

3) Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιεί την Δευτέρα 25 Μάη, 8.30 μμ, στην πλατεία Γιαννάκου (Ανθούπολη) φιλοδοξεί να συμβάλλει στους νέους αγώνες των Περιστεριωτών για την απομάκρυνση του Σταθμού Μ. Απορριμάτων - σκουπιδοχαβούζας από το Άλσος καθώς και για την συνολική αναμόρφωση της ευρύτερης περιοχής (με απομάκρυνση του νεκροταφείου, του Εκθεσιακού Κέντρου και μιας σειράς παράνομων κατασκευών) ώστε να γίνει πραγματικά ο πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής που χρειάζονται οι δημότες.

Πρέπει η δημοτική αρχή να απολογηθεί για το ως πότε θα κοροϊδεύει τους κατοίκους των γειτονιών γύρω από το Άλσος πως “ΘΑ” απομακρύνει την σκουπιδοχαβούζα, πληρώνοντας μάλιστα δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε σχετικές “μελέτες” που όλως τυχαίως πάντα μένουν στα χαρτιά.

Πρέπει άμεσα να δημοσιοποιήσει τις απαιτούμενες απ τον νόμο άδειες λειτουργίας του ΣΜΑ (π.χ. πυρασφάλειας), ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Πρέπει να ανακοινώσει άμεσα χρονοδιάγραμμα για την αναμόρφωση της ευρύτερης περιοχής του Άλσους ως χώρου πρασίνου και αναψυχής σε όφελος των δημοτών.

Τέλος, πρέπει και οι ηγεσίες των άλλων δημοτικών παρατάξεων που είχαν κάνει τότε στροφή 180 μοιρών και είχαν στηρίξει την εγκατάσταση της σκουπιδοχαβούζας στο Άλσος (https://t.co/ZN2ascHSVl) να αναθεωρήσουν την στάση τους και να μπουν μαζί μας στον αγώνα των κατοίκων για ανθρώπινες γειτονιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου