Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Nα Βάλουμε Ένα Τέλος Στα Εργατικά «Ατυχήματα» Στο Δήμο Περιστερίου!



Τι κι αν η δημοτική αρχή προσπαθεί να συγκαλύψει τα γεγονότα και να επιβάλει ομερτά στους εργαζόμενους επιρρίπτοντάς τους μάλιστα την ευθύνη. Τι κι αν τα περιστατικά των εργατικών ατυχημάτων στον τομέα καθαριότητας τείνουν να γίνουν συνήθεια στο δήμο με πρώτα θύματα τους συμβασιούχους της κοινωφελούς εργασίας.

Αυτή τη φορά, μέσα σε λιγότερο από μια βδομάδα, 2 εργαζόμενοι στα προγράμματα ΟΑΕΔ – ΕΣΠΑ στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Περιστερίου ήταν τα θύματα. Αποτέλεσμα ήταν μια εργαζόμενη που παράνομα και με ευθύνη της δημοτικής αρχής υποχρεωνόταν να εργαστεί σε απορριμματοφόρο να σπάσει το πόδι της ύστερα από πτώση και άλλος εργαζόμενος να βρεθεί σοβαρά χτυπημένος από «πολίτη» που αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του(!).

Τα εργατικά ατυχήματα στα χρόνια της κρίσης αυξάνονται. Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων, η λειτουργία των υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, η πίεση προς τους εργαζόμενους για να βγει η δουλειά «όσο πιο γρήγορα» και με όσο λιγότερους γίνεται στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες του δημοσίου είναι που οδηγούν στους εκατοντάδες τραυματίες και τους δεκάδες νεκρούς και όχι η «κακιά στιγμή» όπως προσπαθούν να μας πείσουν δήμαρχοι και κυβέρνηση.

Για μας, τα εργατικά ατυχήματα είχαν, έχουν και θα έχουν υπαίτιο. Ήταν, είναι και θα είναι εγκλήματα εργοδοτικά, είτε εργοδότης είναι το κράτος, είτε ιδιώτης, και πάντα με την κυβέρνηση να έχει τεράστιες ευθύνες για τις δολοφονικές πολιτικές που εφαρμόζει. Υποχρηματοδότηση, έλλειψη μέσων προστασίας και συντήρησης, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανεργία, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, χτύπημα του συνδικαλισμού, αυτά θέτουν τη ζωή των εργαζόμενων σε κίνδυνο.

Κυβέρνηση και δημοτική αρχή είναι οι υπεύθυνοι πρώτα από όλους, αφού σε πλήρη σύμπλευση με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδιάζουν και εφαρμόζουν την αντεργατική τους πολιτική. Βλέπουν ως κόστος την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, την ανανέωση μηχανημάτων και υποδομών, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους δημότες. Μειώνουν το προσωπικό την ίδια στιγμή που οι ανάγκες παραμένουν ίδιες ή και επιβαρύνονται. Επιβάλλουν τα προγράμματα ανακύκλωσης των εργαζόμενων καθώς για ακόμα μια φορά ετοιμάζονται να απολύσουν όσους σήμερα εργάζονται για να φέρουν νέα φουρνιά 395 συμβασιούχων που θα καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν!

Το κεφάλαιο μιλά για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Η πάλη ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τον εργασιακό μεσαίωνα συνδέεται άμεσα με τον αγώνα για να μη ζήσουμε άλλο εργατικό «ατύχημα»!

Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.  

Απαιτούμε:
  •  Η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο να πάρουν άμεσα θέση για το θέμα
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των 2 εργαζόμενων για όσο καιρό χρειαστεί
  • Μονιμοποίηση – Καμιά απόλυση των εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία και όλων των συμβασιούχων του Δήμου

Είναι η ώρα το σωματείο των εργαζόμενων να πάρει θέση απέναντι στη σιγή ασυρμάτου που επιβάλλει το μπλοκ εργοδοτικών συμφερόντων που εκπροσωπεί η δημοτική αρχή Παχατουρίδη. 
Είναι η ώρα όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους, μόνιμοι, συμβασιούχοι και κοινωφελείς, πλάι στους χιλιάδες συμβασιούχους του δημοσίου που κινητοποιούνται αυτή την περίοδο για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να βγουν στο δρόμο για:

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝA ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙOΤΗΤΑ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΣΕ «ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ».

ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ, ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗΣ – ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 8ΜΗΝΟ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ – ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΣΕ ΠΑΝΤΟΥ!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου