Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ : ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΟΛΕΣ / ΟΛΟΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Παρασκευή 29/11 στο 5ο και στο 11ο Δημοτικό Σχολείο

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, Η ΦΤΩΧΕΙΑ, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΡΑΧΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Περιστερίου: «Η Ένωση Γονέων υποδέχεται και καλωσορίζει και φέτος τα προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν σε σχολεία του Περιστερίου.
Τα παιδιά αυτά μαζί με τις οικογένειές τους είναι θύματα του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο, με την πρόσφατη εισβολή της Τουρκίας στα εδάφη της Συρίας, με την ανοχή των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και η οποία έχει ήδη προκαλέσει τρόμο και πόνο, θάνατο και προσφυγιά.

Τα παιδιά αυτά που ξέφυγαν από τη δίνη του πολέμου δικαιούνται φροντίδα, ασφάλεια και μόρφωση που αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από χρώμα, κοινωνική θέση, θρήσκευμα και καταγωγή. Η φοίτηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ στα δημόσια σχολεία είναι καθήκον της πολιτείας και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει.

Απέναντι στη διαχρονική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, που έχουν τη βασική ευθύνη για τον εγκλωβισμό και τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών:
  • Καλούμε Γονείς, Εκπαιδευτικούς και Μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, προσφυγόπουλα και να απομονώσουν ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις και να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους συμμετέχοντας στην υποδοχή των προσφυγόπουλων, τη μέρα που θα έρθουν στα σχολεία μας.
  • Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς  την εμπλοκή ΜΚΟ   αλλά με απόλυτη ευθύνη του κράτους που πρέπει να παρέχει  όλα τα αναγκαία μέτρα, για την εξασφάλιση του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν.
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας (εμβόλια, εξετάσεις κ.τ.λ.) ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των παιδιών στην Εκπαίδευση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου