Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Είσαι Σκέτο «Επιτελικό Κράτος» / της Άντας Ψαρρά

Αντα Ψαρρά

Κάπου τα έχει μπερδέψει ο επιχειρηματίας Γιάννης Κουρτάκης, εκδότης των «Παραπολιτικών» και στενός συνεργάτης του κ. Μαρινάκη. Στην προσωπική του στήλη «Πολιτικός καφές», στο φύλλο του Σαββάτου, γράφει μεταξύ άλλων:

«Από το κόσκινο των εισαγγελέων αναμένεται να περάσουν και τα κείμενα που υπέγραφε η συνταξιούχος δημοσιογράφος της “Εφ.Συν.” Αντα Ψαρρά, η οποία, αν και αριστερή, είχε γοητευθεί από την ικανότητα του Παπαγγελόπουλου».


Τι θέλει να πει ο ποιητής; Οτι εκτός από τη «διεύρυνση του κατηγορητηρίου» στην Προανακριτική Επιτροπή, πρέπει η δικαιοσύνη να στραφεί στον έλεγχο της δημοσιογραφίας; Και μάλιστα να ελέγξει όσα άρθρα δεν εγκρίνει ο κ. Κουρτάκης;

Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον επιχειρηματία ότι οι εισαγγελείς διερευνούν τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων και δεν είναι –όπως σε παλιότερες εποχές– ελεγκτές της ελευθεροτυπίας και γρανάζια της κατευθυνόμενης λογοκρισίας.

Στη χώρα μας ευτυχώς είναι ακόμα ελεύθερη η δημοσιογραφική έρευνα και η έκφραση γνώμης, όσο κι αν κάποιοι δυσκολεύονται να το χωνέψουν.

Φυσικά γνωρίζουμε ποια κείμενα της «Εφ.Συν.» -δικά μου και άλλων συναδέλφων– ενόχλησαν και παρέμειναν αναπάντητα από τον κ. Κουρτάκη. Θυμίζω ενδεικτικά: «Οι αξιόπιστοι μάρτυρες της Ν.Δ. και των φιλικών της ομίλων» (11.1.2017) «ΤΑ “Παραπολιτικά” και η εμμονή με τον “αξιόπιστο” μάρτυρα: Δημοσιογραφία ώς τα “μπούνια”» (14.5.2018), «ΚΑΜΜΕΝΟΣ GATE, NOOR ONE και ο σκληρός επιχειρηματικός πόλεμος. Πρωτοσέλιδα “χτυπήματα” της εφημερίδας “Παραπολιτικά”. Ενα τηλεφώνημα ”βαρύτερο” από 2,1 τόνους ηρωίνης!» (918.9.2017), «Η “μηχανή” του κ. Μαρινάκη» (4.5.2019) κ.λπ..

Αλλά από το σημείο της δημόσιας αντιπαράθεσης στον χώρο του Τύπου μέχρι τη χοντροκομμένη πρόσκληση της δικαιοσύνης να παρέμβει για να επιβάλει τη σιωπή σε όσους δεν αρέσουν στον κ. Κουρτάκη, η απόσταση είναι μεγάλη. Ασφαλώς οι εισαγγελείς δεν είναι πιόνια των «Παραπολιτικών».

Αλλά το παράδειγμα αυτό είναι ενδεικτικό για το είδος του πολιτεύματος που ονειρεύονται οι φανατικοί υποστηρικτές του κ. Μητσοτάκη. Και η κατάντια του φιλοκυβερνητικού Τύπου μ’ αυτές τις μεθοδεύσεις δεν αγγίζει εμάς, εκθέτει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος εμφανίζεται και ως οικογενειακός φίλος του επιχειρηματικού ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου