Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Κυνικό Κάλεσμα Για Επιχείρηση - Σκούπα Στο Κέντρο Της Αθήνας

της Κατερίνας Μάτσα

Θριαμβολογώντας για την επιτυχία των μέτρων πειθάρχησης του λαού στις κυβερνητικές εντολές για την πανδημία, η φωνή της αστικής τάξης ακούστηκε και πάλι απειλητική μέσα από τα παπαγαλάκια του κυβερνητικού Τύπου. Στόχος της για άλλη μια φορά τα εξαρτημένα άτομα στο κέντρο της Αθήνας.


“Δεν είναι δυνατόν μερικές δεκάδες εξαρτημένων να εμποδίζουν την ανάδειξη τού σημαντικότερου αρχαιολογικού μουσείου του κόσμου… Αν δεν οργανωθούν κέντρα υποδοχής τους εκτός αστικού ιστού το κέντρο θα συνεχίζει να παρακμάζει”, γράφει στην Καθημερινή της Κυριακής (3\5\20) ο αποτυχημένος σαν λογοτέχνης και μόνιμος προπαγανδιστής πλέον ακροδεξιών αντιλήψεων Τάκης Θεοδωρόπουλος(ΤΘ).

Μέσα σε συνθήκες κοινωνικής καταστροφής, φτώχειας και δυστυχίας, σε μια πόλη πού το κέντρο της γίνεται όλο και περισσότερο βορά μεγάλων συμφερόντων, αυτό που χαλάει την εικόνα είναι -λέει ο ΤΘ- οι εξαρτημένοι Δεν την χαλούν τα χιλιάδες λουκέτα στα χρεοκοπημένα μαγαζιά. Δεν την χαλάει η απουσία κοινωνικής προστασίας των πιο αδύναμων. Δεν την χαλούν τα ΜΑΤ, που περιμένουν εντολή να εισβάλουν ανά πάσα στιγμή σε πανεπιστημιακές σχολές ή σε χώρους που φιλοξενούν πρόσφυγες και να ασκήσουν ξανά το αγαπημένο τους σπορ ξεγυμνώνοντας φοιτητές στα Εξάρχεια. Για τα φερέφωνα της αστικής τάξης τα σκουπίδια πού βρωμίζουν το κέντρο είναι οι άνθρωποι-σκιές, οι παρίες της κοινωνίας, τα εξιλαστήρια θύματα της κρίσης της. Δεν παραλείπει, μάλιστα το άρθρο να κάνει αναφορά στο 2004, στους Ολυμπιακούς αγώνες, όταν υψώνονταν φωνές πού ζητούσαν να καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας από τούς απόκληρους, άσκημο θέαμα για τους τουρίστες και οργανώνονταν επιχειρήσεις-σκούπα για τούς τοξικομανείς.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι απευθύνεται στον ειδικό των επιχειρήσεων-σκούπα και διαπόμπευσης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο, διαχρονικό υπουργό της καταστολής και εκτελεστή, μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο, υπουργό Υγείας τότε, της επαίσχυντης επιχείρησης διαπόμπευσης των οροθετικών εξαρτημένων γυναικών το 2012.

Τον καλεί να δράσει άμεσα, να εκτελέσει την αποστολή της επιβολής της τάξης και να μην παίρνει υπόψη του “την αφόρητη υποκρισία μιας προοδευτικής διανόησης, η οποία διεκδικεί τα δικαιώματα τους”. Σαρκάζοντας για τα δικαιώματα των ανθρώπων, που κατ’ αυτόν δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν δικαιώματα, όπως έλεγαν οι Ναζί, ρίχνει το ανάθεμα σαν Γκαιμπελίσκος σε εκείνους τους διανοούμενους πού δεν συναινούν στην εξόντωση των τοξικομανών και όλων των θυμάτων της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού συστήματος.

Αυτή είναι η κυνική φωνή των Κυρίαρχων ενός συστήματος που απειλεί να μας θάψει όλους κάτω από τα ερείπια της χωρίς προηγούμενο κρίσης του.

Όμως υπάρχουν οι δυνάμεις της αντίστασης τού κινήματος, στη βιοπολιτική/θανατοπολιτική που επιβάλει η αστική βιοεξουσία. Τις είδαμε να εκφράζονται και εν μέσω πανδημίας, με δράσεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς αλλά και να αψηφούν τις απαγορεύσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς από τους Χαρδαλιάδες. Θα ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια σε ό,τι απειλεί να καταστρέψει το ανθρώπινο μέσα στον άνθρωπο.

Δεν μας τρομάζει η φωνή των κυρίαρχων και των υποτακτικών τους.

3\5\2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου