Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Σάββατο 20/03 Στις 12:00 Στην πλ. Δημαρχείου Περιστερίου | ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΟΧΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ!


 Όλοι εμείς, οι χιλιάδες που γεμίσαμε τους δρόμους του Περιστερίου και των υπόλοιπων γειτονιών το περασμένο Σαββατοκύριακο ενάντια στην κρατική καταστολή και την κυβερνητική πολιτική για την πανδημία, ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Λέμε «Ως εδώ»! Μετά από τόσους μήνες συνεχόμενων αποτυχημένων lockdown είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με απαγόρευση της κυκλοφορίας και στρατιωτικού τύπου περιπολίες στις γειτονιές, αλλά με άμεση ενίσχυση και θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Στηρίζουμε το κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση το Σάββατο 20/03 στις 12:00 στην πλ. Δημαρχείου.

 

 

  • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
  • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος. Δωρεάν τεστ στον λαό. Νέες μονάδες ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία. Να ανοίξουν τώρα όλα τα δημόσια νοσοκομεία που έκλεισαν. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Δικαίωμα στη διαδήλωση, στις λαϊκές ελευθερίες, στη συνδικαλιστική δράση. Κάτω η κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία. Έξω η αστυνομία και τα ΜΑΤ από τις γειτονιές και τις πόλεις μας. Άμεση διάλυση ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Να ανοίξουν με ασφάλεια σχολεία και Πανεπιστήμια
  • Αύξηση των δαπανών σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και στις προσλήψεις δυνάμεων καταστολής.
  • Έκτακτη φορολογία στο κεφάλαιο και στο συσσωρευμένο πλούτο. Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων και των εργαζομένων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, ασφαλιστικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Στη συγκέντρωση καλούν: 

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Αττικόν, ΕΛΜΕ Περιστερίου, Σύλλογος Δασκάλων Περιστερίου, Συνδικάτο Οικοδόμων Περιστερίου, Σύλλογος Γυναικών Περιστερίου, Συνδικάτο Επισιτισμού (παράρτημα Περιστερίου), Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων (παράρτημα Περιστερίου), Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου

στάλθηκε με email από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου