Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Έξω Η Μαφία Από Τον Άγιο Αντώνη

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου καταγγέλλει τα γεγονότα που εξελίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 12/06/2015 στον Άγιο Αντώνιο, όταν άνθρωποι της νύχτας με μία μαφιόζικου τύπου οργανωμένη ενέργεια πυρπόλησαν το ιδιωτικής χρήσης όχημα συνδημοτών μας.

Η επιλογή ήταν στοχευμένη. Η Επιτροπή Κατοίκων Αγίου Αντωνίου είναι γνωστή σε όλους μας. Οι κάτοικοι του Άγ΄Αντώνη, χτυπημένοι και αυτοί από την οικονομική κρίση και την ανασφάλεια, αρνούμενοι όμως να αποδεχθούν πλέον μοιρολατρικά την υποβάθμιση της ζωής τους, αποφάσισαν να δράσουν.

Στην περιοχή άνθισαν πρωτοβουλίες που έφεραν άμεσα απτά αποτελέσματα: πολλά πεζοδρόμια επέστρεψαν μετά από χρόνια στους φυσικούς χρήστες τους, δηλαδή στους πεζούς και όχι στα αυτοκίνητα και στα μηχανάκια. Έγιναν οι πρώτες δενδροφυτεύσεις για τον εμπλουτισμό του δραματικά αποψιλωμένου πράσινου. Η οδός Αγίου Αντωνίου δεν συσκοτίζεται πια, ενώ οι πρόσφατες τροποποιήσεις τριών λεωφορειακών γραμμών που διέρχονταν μέσω των προσφυγικών και σχολικών συγκροτημάτων ανέτρεψαν το κυκλοφοριακό τοπίο υπέρ των κατοίκων.

Ο αγώνας και η δράση της Επιτροπής Κατοίκων Αγίου Αντωνίου δεν βρήκαν στην πολύμηνη πορεία τους μόνο υποστηρικτές. Υπήρξαν και πολέμιοι, που ενώ μέχρι τώρα έδειχναν μόνο τα δόντια τους (πριόνισμα δέντρων, προκλητικές σταθμεύσεις πάνω στα πεζοδρόμια, παραβιάσεις των τροποποιήσεων στα δρομολόγια των λεωφορείων και φραστικές επιθέσεις), πέρασαν στη στοχοποίηση μελών της Επιτροπής και από τα ξημερώματα της Παρασκευής ανοιχτά στην εγκληματική δράση.

Αυτουργοί της εγκληματικής ενέργειας είναι οι εκπρόσωποι τοπικών ιδιοτελών συμφερόντων, ξενόφερτοι τζάμπα μάγκες «επιχειρηματίες» της αρπαχτής, που τσαλακώνουν αδίστακτα τις ζωές των κατοίκων και την ποιότητα ζωής στις γειτονιές του Περιστερίου, που στήνουν πλειάδα μαγαζιών για να κερδοσκοπούν με παρανομίες σε βάρος άλλων, έντιμων, επιχειρηματιών αξιοποιώντας πλάτες και γνωριμίες στο Δήμο, αλλά και στο κεντρικό κράτος.

Αποδέκτες του μηνύματος του εμπρησμού δεν είναι κατά τη γνώμη μας μόνον οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου οχήματος, ούτε καν μόνον οι δραστήριοι Αγιαντωνιώτες. Αποδέκτης είναι κάθε δημότης που αντιστέκεται στα σχέδια όσων επιθυμούν να οργανώσουν τη ζωή στο Δήμο μας με βάση την κερδοσκοπία τους και όχι την αξιοπρεπή διαβίωση των Περιστεριωτών.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής Κατοίκων Αγίου Αντωνίου. Δηλώνουμε ότι δεν θα αποδεχθούμε τη μετατροπή των συνοικιών του Δήμου μας σε έρμαια μαφίας, όπου συμμορίες θα δρουν ανεξέλεγκτα. Θα μας βρουν απέναντί τους. Θα νικηθούν από την οργανωμένη συλλογική δράση των κατοίκων.

ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου