Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Να Σταματήσει Η Μικροπολιτική Εκμετάλλευση Του Ατρόμητου Από Την Διαπλοκή Δημοτικής Αρχής – Μεγαλομετόχων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ανακοίνωση με ημερομηνία 01/06/2015 και υπογραφή «Σύλλογος Παλαίμαχών Ατρομήτου» που καταφέρεται ενάντια στην Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, «λιβανίζοντας» ταυτόχρονα την Δημοτική Αρχή και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ.

Υπογραμμίζουμε πως η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ήταν να μεταφέρει ΕΠΙ ΛΕΞΗ σε ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου – (22/04/2015) σε τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (21/05/2015 τα όσα ανέφεραν ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙπου μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν στην εκδήλωση που διοργανώσαμε με θέμα «Αναφορά στην ιστορία του Ατρομήτου» και συζήτηση με θέμα: «Ο ρόλος των φιλάθλων και η κρατική καταστολή». Συγκεκριμένα, από τους ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣεκφράστηκαν σοβαρά και δικαιολογημένα παράπονα τόσο για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ των υπευθύνων της ΠΑΕ απέναντί τους όσον αφορά την ελεύθερή τους πρόσβαση στις εξέδρες του γηπέδου, όσο και για την απαξίωση από ΠΑΕ και Δημοτική Αρχή απέναντι στην ιστορία του Ατρόμητου με αποκορύφωμα την έλλειψη μουσείου, παρά το ότι υπάρχει άφθονο υλικό που σαπίζει αναξιοποίητο σε αποθήκες και σοφίτες.

Είναι πολλά τα ΠΕΡΙΕΡΓΑ και ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ από την ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή «Σύλλογος Παλαίμαχών Ατρομήτου».

1) Γιατί έντεχνα ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ το γεγονός πως η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου απλά ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ τις καταγγελίες των ίδιων των παλαίμαχων και στην ανακοίνωση αναφέρετε πως δήθεν οι καταγγελίες αυτές είναι «επινοήσεις» της Αριστερής Κίνησης ή προσωπικές απόψεις του επικεφαλής της?

2) Γιατί η ανακοίνωση διαχωρίζει τους παλαίμαχους του Ατρομήτου σε… «πραγματικούς» (!!!) και… μη πραγματικούς? Με ποιο κριτήριο γίνεται αυτός ο διαχωρισμός? Θα ήταν φυσικά ΓΕΛΟΙΟ να ισχυριστεί ο οποιοσδήποτε πως το κριτήριο του απαράδεκτου αυτού τεχνητού διαχωρισμού είναι ποδοσφαιρικό. Υποθέτουμε λοιπόν από τα συμφραζόμενα πως το κριτήριο αυτό είναι ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Δυστυχώς κάποιοι επιχειρούνΝΑ ΤΕΜΑΧΙΣΟΥΝ τους παλαίμαχους διαχωρίζοντάς τους τεχνητά σε «δικούς μας» – φιλοδημαρχικούς – φιλοπροεδρικούς – και στους … «άλλους». Αντίθετα, στις δικές μας τοποθετήσεις, παρεμβάσεις και εκδηλώσεις ως Αριστερή Κίνηση ΠεριστερίουΟΥΔΕΠΟΤΕ επιχειρήσαμε τέτοιους διαχωρισμούς.

3) Ποιο είναι αυτό το περίφημο «μουσείο» που υποτίθεται πως ήδη υπάρχει και δεν χρειάζεται τάχα να φτιαχτεί? Εμείς ξέρουμε πως η ίδια η Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο (21/05/2015) και συγκεκριμένα η αρμόδια αντιδήμαρχος παραδέχτηκε πως μουσείο της ιστορίας του Ατρομήτου και των άλλων αθλητικών σωματείων της πόλης μαςΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και πρέπει να φτιαχτεί. Μάλιστα, συμφώνησε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής με την πρότασή μας να αξιοποιηθεί για τον σκοπό αυτόν το ιστορικό κτίριο της Λέσχης του Ατρομήτου στην οδό Ραβινέ. Προφανώς οι συντάκτες της ανακοίνωσης του «Συλλόγου παλαίμαχων» θεωρούν ως «Μουσείο» μερικές φωτογραφίες κολλημένες σε έναν τοίχο, όπως αυτές που έχουμε κι εμείς στο πολιτικό – πολιτιστικό μας Στέκι.

4) Από που κι ως που η ανακοίνωση του «Συλλόγου Παλαίμαχών» θεωρεί πως η διαχείριση των εισιτηρίων από την διοίκηση της ΠΑΕ είναι ικανοποιητική τόσο για τους παλαίμαχους όσο και για τους υπόλοιπους φιλάθλους?

Ισχύει ΝΑΙ ή ΟΧΙ πως πολλοί παλαίμαχοι αναγκάζονται να αντιμετωπίζουν σε ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ την απαξιωτική συμπεριφορά των σεκιουριτάδων της ΠΑΕ οι οποίοι ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τις δωρεάν προσκλήσεις? ΙσχύειΝΑΙ ή ΟΧΙ πως από την άλλη σεΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ διάφοροι ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝεκατοντάδες δωρεάν εισιτήρια («φοράκια») που τα δίνουν ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ σε όποιονΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ και εκμεταλλεύονται έτσι την αγάπη των Περιστεριωτών για την ομάδα μας με ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ κομματικής, παραταξιακής παραγοντικής πελατείας?

Εμείς έχουμε προτείνει τα δωρεάν αυτά εισιτήρια να δίνονται ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και όχι με ΡΟΥΣΦΕΤΙ σε άνεργους-χαμηλόμισθους-άπορους-χαμηλοσυνταξιούχους-μαθητές-φοιτητές. Οι εκπρόσωποι του «Συλλόγου Παλαιμάχων» τι ακριβώς προτείνουν?

5) Η ανακοίνωση με την υπογραφή «Σύλλογος Παλαίμαχών Ατρομήτου» που επιχειρεί να διαχωρίσει τους παλαίμαχους σε… «πραγματικούς και μη πραγματικούς» (?) στα σημεία που λιβανίζει τον μεγαλομέτοχο της αναφέρει πως η ΠΑΕ βοηθάει την «ποδοσφαιρική ομάδα των παλαίμαχων με υλικό, διάθεση πούλμαν κλπ…

Αληθεύει όμως πως σε αυτήν την «ομάδα των παλαίμαχών» συμμετέχουν άνθρωποι ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ? Και πως δικαιολογείται αυτό από τους κυρίους που επιχειρούν να διαχωρίσου τους παλαίμαχους του Ατρομήτου σε «κανονικούς» και «παρακατιανούς»?

6) Φέτος η νεανική ομάδα του ερασιτέχνη Ατρομήτου «κάτω των 20» ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Όμως πολύ σπάνια ή καλύτερα σχεδόν ποτέ δεν βλέπουμε η σημερινή ηγεσία της ΠΑΕ να αξιοποιεί τοπικά ταλέντα για να τα εντάξει στην επαγγελματική ομάδα. Γι’ αυτό αναγκάζονται οι νέοι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της πόλης μας ή να σταματάνε ή να παίρνουν την άγουσα προς άλλες ομάδες. Έχουν κάποια άποψη ή θέση γι’αυτό οι εκπρόσωποι του «Συλλόγου Παλαίμαχών»?

7) Στην δική μας εκδήλωση δόθηκε η ευκαιρία τόσο σε παλαίμαχους όσο και σε φίλαθλους του Ατρόμητου – δηλαδή σε αυτούς που πρωταγωνίστησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και σε αυτούς που στηρίζουν με πάθος την ομάδα διαρκώς σε νίκες και σε ήττες – να εκφραστούν ελεύθερα πέρα και πάνω από ταυτίσεις με συγκεκριμένους κατά καιρούς δημάρχους και με συγκεκριμένους κατά καιρούς μεγαλομετόχους της ΠΑΕ. Αναρωτιόμαστε: ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ οι εκπρόσωποι του «Συλλόγου Παλαίμαχών»? πως κρίνουν π.χ. την ανακοίνωση της ΠΑΕ για τα «10 χρόνια 31/05/2005 – 31/05/2015» όπου κοντά σε άλλα προβάλλεται με … καμάρι η ΤΑΥΤΙΣΗ και ο ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ του σημερινού μεγαλομετόχου με τον σημερινό δήμαρχο ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ του Ατρόμητου? Είναι αυτό ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ του Ατρόμητου, της ιστορίας του και των φιλάθλων του, ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

Συμπερασματικά, η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ όσο και να προσπαθούν η Δημοτική Αρχή, η ιδιοκτησία της ΠΑΕ και κάποιοι άλλοι «πρόθυμοι».

  • Πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να σταματήσει η ΑΠΑΞΙΩΣΗ εκ μέρους της ΠΑΕ ενάντια στους παλαίμαχους που αποτελούν την ζωντανή ποδοσφαιρική ιστορία του Ατρομήτου. Να σταματήσει η κοροϊδία με τις «προσκλήσεις» η αναγνώριση των οποίων επαφίεται σε κάθε σεκιουριτά και να δοθούν ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
  • Πρέπει άμεσα να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ο επικίνδυνος διαχωρισμός των παλαίμαχων και των φιλάθλων σε «δικούς μας» και «άλλους».
  • Πρέπει άμεσα να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η ρουσφετολογική διανομή των δωρεάν εισιτηρίων από μεγαλοπαράγοντες και αντιδημάρχους και αυτή να γίνεται με ΔΙΑΦΝΕΙΑ και μεΑΥΣΤΗΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
  • Πρέπει άμεσα να φτιαχτεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ για την προβολή της ιστορίας του Ατρόμητου και των άλλων αθλητικών σωματείων της πόλης που είναι στενά συνυφασμένα με την ίδια ιστορία της πόλης και των κατοίκων της. Πρέπει επιτέλους ο κ. Σπανός, ο κ. Παχατουρίδης και οι «πρόθυμοί» τους να αντιληφθούν πως η ιστορία του Ατρόμητου δεν άρχισε το 2005, ούτε η ιστορία του Περιστερίου το 2002.
  • Πρέπει άμεσα να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η μικροπολιτική εκμετάλλευση του Ατρόμητου από την διαπλοκή Δημοτικής Αρχής – μεγαλομετόχων.

Οι φίλαθλοι, οι παλαίμαχοι και όλοι οι Περιστερίωτες θα συμβάλλουν στις παραπάνω κατευθύνσεις.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θα συνεχίσει στο πλευρό τους αταλάντευτα και δυναμικά.

Ας μην έχει κανένας αυταπάτες για το αντίθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου