Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/9/15

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θέτει την Τρίτη 20/9/15 προ ημερήσιας διάταξης τα ακόλουθα μεταξύ άλλων θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο :

1) Την απαράδεκτη και εκδικητική προσπάθεια τρομοκράτησης και κατασκευής «διώξεων» από την αστυνομία ενάντια στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου, μια πρωτοβουλιακή κοινωνική συλλογικότητα με σημαντικότατη δραστηριότητα τόσο στις διεκδικήσεις για τα δικαιώματα των εργαζόμενων όσο και σε δράσεις αλληλεγγύης (δωρεάν μαθήματα, πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ). Το γελοίο και ταυτόχρονα εξοργιστικό της υπόθεσης είναι πως το ΑΤ Περιστερίου ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ για το όργιο παρανομίας, ηχορύπανσης και φοροδιαφυγής από συγκεκριμένους (κυρίως ξενόφερτους) «επιχειρηματίες» ενώ τώρα … πουλάει αυστηρότητα στην Εργατική Λέσχη. Είναι σαφές πως πίσω από τις ενέργειες της αστυνομίας κρύβονται συγκεκριμένοι συντηρητικοί κύκλοι κεντρικοί αλλά ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ που έχουν ενοχληθεί από τις δραστηριότητες της Εργατικής Λέσχης.

2) Το δίκαιο αίτημα της Ένωσης Γονέων Περιστερίου να καλύπτονται από τις Επιτροπές Παιδείας του Δήμου οι δαπάνες για ξενόγλωσσα σχολικά βιβλία και για υλικά άλλων υποχρεωτικών μαθημάτων που καλούνται να πληρώνουν οι μαθητές από την τσέπη τους. Επίσης οι καταγγελίες στην ίδια ανακοίνωση για την απαράδεκτη κατάσταση πολλών σχολικών κτιρίων στο Περιστέρι.

3) Το θέμα με τις συνεχείς υπεκφυγές, αοριστολογίες και υπαναχωρήσεις της δημοτικής αρχής σχετικά με την απομάκρυνση της σκουπιδοχαβούζας από το Άλσος Περιστερίου. Το έτος 2015 οδεύει προς το τέλος του, η βρώμα στην γύρω περιοχή είναι ανυπόφορη τους τελευταίους μήνες και μάλιστα μέσω των φρεατίων όμβριων διαδίδεται σε μεγάλες αποστάσεις καθώς τα ζουμιά από τα συμπιεζόμενα σκουπίδια χύνονται ανεξέλεγκτα στα φρεάτια όμβριών. Οι κάτοικοι των γειτονιών γύρω από το Άλσος προετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

4) Το δράμα των προσφύγων πολέμου, απέναντι στους οποίους η δημοτική αρχή πριν λίγους μήνες είχε δείξει απάνθρωπη στάση απορρίπτοντας στο δημοτικό συμβούλιο την πρότασή μας να φιλοξενηθούν τότε τουλάχιστον για την περίοδο των εορτών οικογένειες προσφύγων από την Συρία σε δημοτικά κτίρια. ( https://goo.gl/76h9WQ )

Ζητάμε από την δημοτική αρχή να αναθεωρήσει την απάνθρωπη στάση της τώρα που το πρόβλημα έχει πάρει δραματικές διαστάσεις και να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων δήμων προσφέροντας φιλοξενία σε οικογένειες προσφύγων στους άφθονους χώρους που είναι διαθέσιμοι και κενοί αυτήν την περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου