Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Για Δυνατή Αντικαπιταλιστική Αριστερά! / του Πέτρου Κωνσταντίνου

Πέτρος Κωνσταντίνου *

Η μάχη των εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη είναι άρρηκτα δεμένη με τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί το νέο μνημόνιο, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-ΑΝ.ΕΛΛ. και να μην περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι φέρνοντας χειρότερη λιτότητα, περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις.

Δύο ταξικά στρατόπεδα συγκρούονται στις εκλογές. Το πρώτο της άρχουσας τάξης, που στήριξε το «ναι» στο δημοψήφισμα, ηττήθηκε, αλλά τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο μνημόνιο το δυναμώνει απροκάλυπτα. Το δεύτερο, είναι της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των φτωχοποιημένων στρωμάτων, που ψήφισαν «όχι» στο δημοψήφισμα και τώρα ετοιμάζονται να στείλουν στα αζήτητα το νέο μνημόνιο.

Στις εκλογές, οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους, δυναμώνοντας αποφασιστικά την αριστερή αντιπολίτευση και ιδιαίτερα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να στείλουν έτσι μήνυμα ότι δεν γυρνάμε πίσω και δεν απογοητευόμαστε αλλά συνεχίζουμε, επιμένουμε αριστερά και προετοιμάζουμε τις απεργίες που θα σαρώσουν νέα και παλιά μνημόνια.

Δυνατή αριστερή αντιπολίτευση, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή, είναι η πιο ισχυρή απάντηση στα ψέματα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ελπίδα για τη νίκη των αγώνων, που θα ανοίξουν τον δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-Ε.Ε.-ΔΝΤ.

Το μνημόνιο 3 δεν είναι «λιγότερο σκληρό» από τα προηγούμενα, είναι συμπλήρωμα και συνέχειά τους. Δεν είναι ρεαλιστικός καρπός διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, αλλά χοντροκομμένος συμβιβασμός σε βάρος των αναγκών των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Είναι ψεύτικη η υπόσχεση ότι αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ θα «διορθώσει τα αρνητικά του μνημόνιου». Εχει την ίδια αξία με την υπόσχεση του χασάπη ότι μπορεί να ξανατοποθετήσει το κομμένο κεφάλι στη θέση του, μπαλώνοντας τις πληγές από το σφάξιμο. Ισα-ίσα, νέες θυσίες θα απαιτηθούν από τους εργαζόμενους για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις της Ε.Ε., της ΕΚΤ, του ΔΝΤ.

Είναι ψέμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανάχωμα στη επιστροφή του «παλιού πολιτικού προσωπικού». Αντίθετα, τα ξεπουλήματα και οι προδοσίες των ελπίδων για τσάκισμα της λιτότητας άνοιξαν την όρεξη στα παλιά ζόμπι της Ν.Δ. που διεκδικούν ακόμη και επάνοδο.

Τους έστρωσε τον δρόμο με την πολιτική «συνέχειας του κράτους», την εκλογή του Παυλόπουλου στην Προεδρία, τους Πανούσηδες που ξανάριξαν χημικά από το Σύνταγμα μέχρι τις Σκουριές, τους Κοτζιάδες που υπηρέτησαν τα επιθετικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, σφιχταγκαλιάζοντας το Ισραήλ κατά των Παλαιστίνιων και τον δικτάτορα Αλ Σίσι κατά των εξεγερμένων Αιγυπτίων.

Είναι ψέμα ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος από την υποταγή στη τρόικα. Η εναλλακτική λύση ήταν και είναι η στήριξη στη μαχητική δράση της εργατικής αντίστασης που επέβαλε το 62% του «όχι», σπέρνοντας τον πανικό στις άρχουσες τάξεις και την ελπίδα σε εκατομμύρια σε όλη τη Ευρώπη και τον Πλανήτη.

Αυτό είναι το κίνημα που μπορεί να αφοπλίζει τους εκβιαστές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Είναι το κίνημα που ρίχνει εδώ και πέντε χρόνια ασταμάτητα μνημονιακές κυβερνήσεις με τις απεργίες του. Είναι το κίνημα που μπορεί να οδηγήσει νικηφόρα στη σύγκρουση και την έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε., ανοίγοντας τη δικιά του απάντηση στην κρίση. Το κίνημα που έβαλε φρένο στην επέλαση των ταγμάτων εφόδου των ναζί και τους έστειλε στη φυλακή και τη δίκη στον Κορυδαλλό. Το κίνημα που αγκαλιάζει τους πρόσφυγες και απαιτεί αλληλεγγύη, άνοιγμα των συνόρων, φιλοξενία και κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ με την προσκόλλησή του στη διαχείριση του συστήματος, ακόμη και με κυβερνήσεις συνεργασίας των χρεοκοπημένων αστικών κομμάτων, προχώρησε σε πόλεμο κατά της αριστερής στροφής του κόσμου. Αλλωστε, γι’ αυτό έπεσε και οδηγήθηκε σε διάσπαση.

Δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημαίνει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τον δρόμο που ανοίξαμε με τους αγώνες μας μέχρι να τους ανατρέψουμε και να φέρουμε μια νέα κοινωνία, όπου οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους θα είναι πάνω από τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.

Σε αυτές τις εκλογές, η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δυναμώνει την προοπτική για αδύναμες και ξεδοντιασμένες κυβερνήσεις συνεργασίας μετεκλογικά. Βγάζει ισχυρή αριστερή αντιπολίτευση, που δίνει τη μάχη μέχρι τέλους, μέχρι την αντικαπιταλιστική ανατροπή και δεν την αφήνει στα μισά του δρόμου για να ξαναβρούν γέφυρα επιστροφής τα ζόμπι του νεοφιλελευθερισμού της Ν.Δ. και συνάμα η μαυρίλα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Ούτε βήμα πίσω, μπροστά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

* δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Α΄ Αθήνας

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, 11/9/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου