Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής


ΕΞΩ ΑΠΟ TH ΒΟΥΛΗ  – ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΩΝ ΕΦΤΑΣΕ!


Εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Δευτέρα 24 Ιούνη 7.30μμ, Πλατεία Δημαρχείου Περιστερίου 
 
Ομιλητής: Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ
Αντιφασιστική κινητοποίηση και συμμετοχή στο ακροατήριο στη δίκη
Πέμπτη 27 Ιούνη, 9πμ, Εφετείο

Λουκάρεως και Αλεξανδρας, πλησίον μετρό Αμπελόκηποι

H ώρα των απολογιών έφτασε για τους 68 κατηγορούμενους νεοναζί στη δίκη της Χρυσής Αυγής και έτσι μπαίνουμε στη τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της δίκης. Η σημαντική υποχώρηση της Χρυσής Αυγής στις Ευρωεκλογές και στις δημοτικές εκλογές (με πτώση 50% της δύναμης της, 300.000 ψήφοι λιγότεροι από τις ευρωεκλογές του 2014) είναι ένα πολύ θετικό βήμα που οφείλεται στην αποκάλυψη της εγκληματικής της δράσης, και στην αποφασιστική δράση του αντιφασιστικού κινήματος. Εννιά χρόνια μετά την εκλογή του Μιχαλολιάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και επτά χρόνια από την εκλογή τού ναζιστικού μορφώματος στη Βουλή, στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη να επιδιώξουμε η Χρυσή Αυγή να μείνει εκτός Βουλής

Φυσικά, οι ναζί  δεν θα πέσουν αμαχητί. Η κίνηση του Μιχαλολιάκου να στείλει τον Λαγό στην Ευρωβουλή δείχνει ότι θα κάνουν τα πάντα για να μην μπουν φυλακή. Το αντιφασιστικό και εργατικό κίνημα πρέπει να κλιμακώσει την απομόνωση της Χρυσής Αυγής προεκλογικά, να μην τολμήσουν να βγουν σε καμία γειτονιά με περίπτερα και προεκλογικές συγκεντρώσεις, να μην εκλέξουν ούτε έναν βουλευτή στις ερχόμενες εκλογές και να μην βρεθεί στα έδρανα της ευρωβουλής ο Λαγός με άρση των περιοριστικών μέτρων σε βάρος του.

Μετά από μια ολόκληρη περίοδο προκλητικής ασυλίας, η ναζιστική οργάνωση είναι σήμερα αντιμέτωπη για πρώτη φορά με την προοπτική να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της. Η εξέλιξη αυτή δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη διαρκή κινητοποίηση χιλιάδων αντιφασιστριών και αντιφασιστών από την αρχή της εγκληματικής της δράσης, και σίγουρα όχι χωρίς την αντιφασιστική έκρηξη που ακολούθησε τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Το αντιφασιστικό κίνημα έδωσε όλες τις κρίσιμες μάχες ώστε η διαδικασία να διεξαχθεί όπως έπρεπε. Διαδηλώνοντας έξω από τα δικαστήρια όλα αυτά τα χρόνια, με μαζική παρουσία στο ακροατήριο, το κίνημα έσπασε την τρομοκρατία των ταγμάτων εφόδου και των συνηγόρων υπεράσπισης σε βάρος των μαρτύρων κατηγορίας. Με τις εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές της χώρας κέρδισε τη μάχη της ενημέρωσης, τσάκισε την προσπάθεια της ΧΑ να διεξαχθεί η δίκη στο σκοτάδι και συνεχίζει για να εξασφαλίσει ότι η δίκη θα καταλήξει σε μια βαριά καταδικαστική απόφαση για τη νεοναζιστική συμμορία,παρά το νομοθέτημα-δώρο του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο Ποινικό Κώδικα προς την υπόδικη ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, που τους εξασφαλίζει ευνοϊκότερη μεταχείριση!
Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα των εργαζόμενων και της νεολαίας, η μαζική συσπείρωση της δημοκρατικής πλειοψηφίας που σιχαίνεται τους νεοναζί, θα καταφέρει να τους εξαφανίσει.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου ενεργό κομμάτι αυτού του κινήματος δίνει στην τελική ευθεία τις δυνάμεις της ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό και πλάι στην πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της ΧΑ και καλεί τον αγωνιστικό λαό του Περιστερίου τη Δευτέρα 24 Ιούνη 7.30μμ στην πλατεία δημαρχείου Περιστερίου στην εκδήλωση που οργανώνει: «Έξω από τη Βουλή – Μέσα στη φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι.» Kαι την Πέμπτη 27 Ιούνη 9.00πμ σε μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στο Εφετείο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου