Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Το νόμο της σιωπής θέλει να επιβάλλει με κάθε τρόπο η κυβέρνηση

Στο Περιστέρι απαγορεύεται η πολιτική δράση!

Το νόμο της σιωπής θέλει να επιβάλλει με κάθε τρόπο η κυβέρνηση.

Πρόστιμα σε αντιπροσωπεία που επισκέφτηκε το Α.Τ. Περιστερίου για τους απεργούς πείνας

Το νόμο της σιωπής θέλει να επιβάλλει με κάθε τρόπο η κυβέρνηση. Η προσπάθειά της να κρύψει την άθλια αντιπροσφυγική της πολιτική και τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στις φυλακές και τα αστυνομικά τμήματα, την οδηγεί σε ένα κρεσέντο καταστολής απέναντι σε όποιον σπάει αυτήν την σιωπή!

Σήμερα Πέμπτη 9 Απρίλη, 4 μέλη (!) του Συντονισμού για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ) και της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου που κατευθύνονταν στο αστυνομικό τμήμα Μπουρναζίου ώστε να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησης σε αυτό που οδηγούν 10 μετανάστες σε πολυήμερη απεργία πείνας, βρήκαν μπροστά τους το «νόμο και την τάξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε συνέχεια και της προχτεσινής προσπάθειας των δυνάμεων καταστολής να τρομοκρατήσουν τους μαχόμενους υγειονομικούς και όσους εξέφρασαν έμπρακτα αλληλεγγύη στον αγώνα τους.

Η κατηγορία είναι “άσκοπη μετακίνηση”. Τη μέρα που κλείνει το μάτι στην εκκλησία ενόψει της Μ. Εβδομάδας, τιμωρεί με πρόσχημα την ασφάλεια όποιον εναντιώνεται στην κυβερνητική πολιτική, ακόμα κι αν τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας (μάσκες, γάντια κλπ), επιβάλλοντας πρόστιμα σε αγωνιστές. Απαγόρευσαν, μάλιστα, στο μαχόμενο γιατρό του ΙΚΑ της περιοχής και δημοτικό σύμβουλο Ιλίου, Δ. Γεωργίου, να εξετάσει τους μετανάστες, κόβοντας και σε αυτόν πρόστιμο!

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν θα σταματήσει τον αγώνα για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους και για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που έχει ανάγκη ο λαός για να σωθεί.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ είναι και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στη προσπάθεια κατάργησης του δικαιώματος στη συνδικαλιστική, πολιτική δράση και την αλληλεγγύη, στο όνομα της πανδημίας σήμερα και αύριο στο όνομα κάποιου άλλου γεγονότος.

Απαιτούμε την άμεση διαγραφή των προστίμων

Αποσυμφόρηση των φυλακών και των κέντρων κράτησης

Μέτρα προστασίας για τους μετανάστες

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 στάλθηκε με email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου