Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Για Τα Κρούσματα Κορονoϊού Στην Κλινική «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ»

ΦΟΡΑΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Στο πλάι των αγωνιζόμενων υγειονομικών και του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων Αθήνας συμμετέχοντας στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» βρέθηκε σήμερα η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου. Για να μη βάλουμε σε καραντίνα το δικαίωμα στην ενημέρωση και τη συνδικαλιστική δράση!

Οι τρεις νεκροί και τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στην κλινική προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων ασφαλούς λειτουργίας και προστασίας εργαζομένων και ασθενών. Οι επιχειρηματίες της υγείας, αφού έλαβαν 30 εκατομμύρια ευρώ φρέσκο χρήμα από τη ΝΔ σαν επιπλέον ενίσχυση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ξεσαλώνουν αφού το μόνο που τους απασχολεί είναι τα κέρδη τους και όχι η μέριμνα για τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Ούτε η επίκληση της ευθύνης των υγειονομικών, όμως, ούτε οι εισαγγελικές παρεμβάσεις μπορούν να συγκαλύψουν τον τουλάχιστον ανεπαρκή κρατικό έλεγχο για την εφαρμογή έστω και αυτών των μέτρων που έχουν συσταθεί.

Πλάι στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης, όμως, έρχεται ο αυταρχισμός και η καταστολή απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι, απέναντι σε όποιον επιχειρεί να σπάσει το νόμο της σιωπής που επιβάλλουν κυβέρνηση και κλινικάρχες. Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία απαιτούσε τη σύλληψη των συγκεντρωμένων. Μάλιστα, ο υπερβάλλων ζήλος των αστυνομικών οργάνων έφτασε να ζητά μερικά έστω πρόστιμα για τους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί. Κι όλα αυτά προφανώς χωρίς την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων και πάντα στο όνομα της δημόσιας υγείας.

Η αντίδραση και η μαχητική στάση όλων, η αλληλεγγύη των κατοίκων της γειτονιάς και των εργαζόμενων στην κλινική διασφάλισαν την ολοκλήρωση της κινητοποίησης και την ενημέρωση του σωματείου.

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ! Απέναντι στις ΠΝΠ της κυβέρνησης και την αντιλαϊκή πολιτική της, εμείς θα κάνουμε την αντιπολίτευση που απαιτείται.

ΤΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Μέσα ατομικής προστασίας με τακτική ενημέρωση και εκπαίδευση για τον τρόπο χρήσης τους. Μαζικά test σε όλους τους υγειονομικούς και στους ασθενείς που υποβάλλονται σε υψηλού κινδύνου ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις. Μέτρα προστασίας για εργαζόμενους, ασθενείς και συνοδούς με ιδιαίτερη μέριμνα για τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επίταξη όλων των ιδιωτικών μονάδων και των διαγνωστικών κέντρων και ένταξή τους στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ ακόμα και σήμερα δεν επιβάλουν στους ασθενείς των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού να ελέγχονται για κορονοϊό. Λένε ότι δεν χρειάζονται ακόμα και τώρα που η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Δε σταματάνε πουθενά μπροστά στα κέρδη τους.

Ευθύνες, όμως, έχει και η διοίκηση Παχατουρίδη για τους στενούς δεσμούς με τον κλινικάρχη μέσω συγκεκριμένων προσώπων. Μόλις τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, έδωσε θέση αντιδημάρχου στο στέλεχος της κλινικής, Γ. Μπεκιάρη. Δεν αρκούν τα κροκοδείλια δάκρυα κατόπιν εορτής και οι διαφημιστικές καταχωρήσεις στα ΜΜΕ για να ξεπλύνουν τις ευθύνες της. Να πάρει άμεσα μέτρα για την υγιεινή κατοίκων και εργαζόμενων, να προχωρήσει άμεσα στη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας του δήμου με μόνιμο προσωπικό.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων και στην ιδιωτική υγεία. Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό.

Με αγώνα – αλληλεγγύη – συλλογικότητα. ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου