Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Πρώτα Οι Ιδιώτες Και Στην Πυρόσβεση



Η μεγάλη καταστροφική φωτιά στις Κεχριές φώτισε ξανά την απειλή των πυρκαγιών και τις μεγάλες ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα και γενικότερα στην πυρασφάλεια. Δύο χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι, παραμένει επιτακτική η ανάγκη αποφασιστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ο νέος δικομματισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν πήρε μέτρα σε θετική κατεύθυνση, αλλά μετατρέπει τις κοινωνικές πληγές σε πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, βεβαίως, επιλέγει κι εδώ την παραπέρα εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση. Με τον νόμο 4662/2020 δημιούργησε νέα πεδία κερδοφορίας για εταιρείες, σε όλο το φάσμα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας — από την έρευνα και την παροχή υπηρεσιών μέχρι την εκμετάλλευση δασικών οικοσυστημάτων. Παράλληλα, μεταφέρει αρμοδιότητες σε δήμους και περιφέρειες, ώστε μέσω της ανταποδοτικότητας να ρίξει επιπλέον κόστος στον λαό.

Στο πλαίσιο αυτό μειώθηκαν φέτος κατά 1.839.851 εκατ. οι δαπάνες για συντήρηση, επισκευές και καύσιμα του στόλου των περίπου 3.250 οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος. Κι αυτό, όταν πάνω από τα μισά οχήματα είναι άνω των 20 ετών. Την ίδια ώρα, αυξήθηκαν κατά 34%, δηλαδή κατά 5.800.000 ευρώ, τα κονδύλια για την ενοικίαση εναέριων μέσων που, φυσικά, κατευθύνονται σε ιδιωτικές εταιρείες. Το συνολικό κονδύλι για την Πυροσβεστική είναι αυξημένο μόλις κατά 272.000, πράγμα που σημαίνει πως οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη με πεπαλαιωμένα μέσα ατομικής προστασίας ή θα υποχρεωθούν να τα αγοράσουν οι ίδιοι

Δεν είναι ελληνική ιδιομορφία, αλλά τάση όλης της ΕΕ. Στο σύνολο των δαπανών για την επόμενη επταετία, τα κονδύλια που προϋπολογίζονται για πολιτική προστασία (με πανδημία κορονοϊού, κλιματική αλλαγή κ.λπ.) είναι μόλις 18 δισ., το 0,1 της χιλίοις!
Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου