Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Εκδήλωση Της Λαϊκής Ενότητας Στο Περιστέρι


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2/7 στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι, εκδήλωση της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ με ομιλητές τον Δημήτρη Σαραφιανό μέλος της Π.Γ της Λαϊκής Ενότητας και τον Δημήτρη Στρατούλη πρώην Υπουργό και μέλος της ΠΓ.
 
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας, ιδίως για τα λαϊκά στρώματα, την προώθηση αντιλαϊκών πολιτικών από πλευράς κυβέρνησης και την άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσει ουσιαστικά τους λαούς της Ευρώπης.

Αναφέρθηκαν στις αντιστάσεις που αναπτύσσονται ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές (νέος νόμος που καταργεί τις διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις για τη Δημόσια υγεία και παιδεία, υπεράσπιση του περιβάλλοντος, εργασιακά δικαιώματα).

Έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στις κινητοποιήσεις των φορέων και των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας για το κλείσιμο ΟΛΩΝ των εγκαταστάσεων στη Χωματερή της Φυλής και την ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Για την ανάγκη υπεράσπισης του Δημόσιου χαρακτήρα του Ποικίλου όρους. Πρότειναν συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση των εργαζομένων και επαγγελματιών της Δυτικής Αθήνας που διαρκώς φτωχοποιούνται από τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές.

Αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες της Λαϊκής Ενότητας για την ενότητα της ανυπότακτης και ριζοσπαστικής αριστεράς ώστε να σταθεί αρωγός στον εργαζόμενο λαό και τα δοκιμαζόμενα στρώματα.

Τέλος υπογράμμισαν την αναγκαιότητα οργάνωσης δράσεων και ανάλογων εκδηλώσεων σε κάθε γειτονιά με στόχο να δυναμώσει η αντίσταση των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου