Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Μεγάλη απώλεια για το Περιστέρι, για την εκπαίδευση, για τα κοινωνικά κινήματα και για την αριστερά

Ανακοίνωση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 Κώστας Παπλωματάς
Ο Κώστας Παπλωματάς, Πρόεδρος του Συλλόγου των δασκάλων Περιστερίου "Έλλη Αλεξίου", δεν είναι πια κοντά μας. Χάθηκε άδικα και πρόωρα σε τροχαίο ατύχημα.

Μαζί με τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους δικούς του ανθρώπους, εκφράζουμε την ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΑ μας για την ανεπανόρθωτη απώλεια ενός αγωνιστή που είχε αφιερώσει την ζωή του στην υπόθεση της εκπαίδευσης και στους γενικότερους λαϊκούς αγώνες για κοινωνική απελευθέρωση.

Ο Κώστας ήταν από τους κοινωνικούς αγωνιστές εκείνους που καταφέρνουν να γίνονται σύμβολα αντίστασης και έμπνευσης πολύ πιο πέρα και ευρύτερα από έναν συγκεκριμένο κομματικό χώρο.

Στην μνήμη του, δίνουμε υπόσχεση τιμής για δυναμικότερους και μαζικότερους αγώνες για δωρεάν δημόσια εκπαίδευση, για ψωμί - παιδεία - ελευθερία, για να πάρουμε τις ζωές και τις γειτονιές μας στα δικά μας χέρια.

Όπως θα ήθελε και εκείνος.

2 σχόλια:

  1. Το ΔΣ του συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’θμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για τον αδόκητο χαμό του προέδρου του, συνάδελφου Κώστα Παπλωματά, και τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στην οικογένειά του ετούτη την τραγική ώρα. Πάντα πρώτος στους αγώνες, πάντα με ήθος, πάντα με το πείσμα του νικητή, το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο.

    Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τρίτη 20/1/2015 στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (πλησίον του ΙΚΑ Περιστερίου) στις 4:00 μ.μ. και θ’ ακολουθήσει η ταφή στο Κοιμητήριο του Αγίου Βασιλείου.

    Το ΔΣ προκηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 1:15 μμ έως και 4:15 μμ για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να παραστούν στην τελετή.
    Θα κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του συλλόγου και θα εκφωνηθεί επικήδειος από μέλος του ΔΣ.

    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ιδιαίτερη οδύνη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας συνάδελφο και σύντροφο Κώστα Παπλωματά, που εντελώς paplwαναπάντεχα έφυγε χθες βράδυ από τη ζωή, σε τροχαίο δυστύχημα.

    Ο Κ. Παπλωματάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου, πρώην μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, ήταν γνωστός και αγαπητός στον εκπαιδευτικό κόσμο και το συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα για το ήθος του, τη σκέψη του, τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητά του, ήταν παράδειγμα εργατικού πολιτισμού και ακεραιότητας!

    Δάσκαλος-παιδαγωγός με όραμα για τη δημόσια παιδεία και για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, ισότητας και δικαιοσύνης. Πρωταγωνιστής απ’ όποια θέση κι αν τον έταξε το κίνημα στους αγώνες για την κατοχύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των παιδιών, στις μάχες για αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις, για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων.

    Θα είναι πάντα παρών στη σκέψη και τους αγώνες μας ως παράδειγμα δασκάλου και αγωνιστή!



    Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους συναδέλφους και τους συντρόφους του.



    Καλό ταξίδι, Σύντροφε Κώστα!

    ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

    ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

    www.paremvasis.gr 19–1–2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή