Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Το Περιστέρι Της Ανατροπής Στη Συνέντευξη Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ Στο Περιστέρι

Φωτό : To Περιστέρι
Της Ανατροπής
Το Περιστέρι Της Ανατροπής παρευρέθηκε στην συνέντευξη τύπου της εκλογικής συνεργασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ στο Περιστέρι, σήμερα 14/1 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Στην συνέντευξη τύπου ήταν παρόντες υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ από το Περιστέρι.

Την συνέντευξη τύπου την άνοιξε ο Γιάννης Κούνδουρος μέλος της Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 



Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο Χρήστος Βαφειάδης (καθηγητής ΤΕΙ και υποψήφιος στην Β' Αθήνας) που ανέφερε για την κρίση και τα αδιέξοδα της αστικής τάξης, την ολομέτωπη επίθεση του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου στον λαό. Έκανε κριτική στο ΚΚΕ που δεν θέλει πραγματικά να συγκρουστεί, όσο και στην δεξιά μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος ανέφερε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ είναι η άλλη αριστερά που δεν βάζει το δίλημμα Σαμαράς ή Τσίπρας αλλά την προοπτική της σύγκρουσης και της ανατροπής και ότι στις 25-1 πρέπει να ενισχυθεί η εκλογική συνεργασία.

Ο Σταύρος Μαυρουδέας (πανεπιστημιακός) ανέφερε ότι το δίλημμα είναι η διέξοδος από την οικονομική κρίση και όχι αν έχουμε Τσίπρα ή Σαμαρά. Διέξοδος και μόνος δρόμος είναι η σύγκρουση με την Ε.Ε. που πρέπει να εκφραστεί και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτήρισε ευχολόγιο, θυμίζει παλιό ΠΑΣΟΚ, έχει να προσφέρει ψίχουλα και είναι ανεδαφικό μέσα στην φυλακή της Ε.Ε. και του ευρώ.

Ο Βασίλης Μυρσινιάς (μέλος του ΣΕΚ, μουσικός) είπε ότι χωρίς τους αγώνες των εργαζομένων δεν θα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την δυναμική αλλά η σύγκρουση θα κριθεί στους δρόμους. Πρέπει να τεθούν τα πιεστικά ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ το τι θα κάνει μετά τις εκλογές (καθαρίστριες, ΕΡΤ...) και για αυτά μόνη εγγύηση είναι η ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς για την συνέχιση των αγώνων.

Τέλος το λόγο πήρε η Αντωνία Αθανασοπούλου - Βαφειάδου (δημοτικός σύμβουλος της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου) που κάλεσε τον περιστεριώτικό λαό, τους εργαζόμενους και την νεολάια να ενισχύσουν και να ψηφίσουν την συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ.

Ακολούθησαν ερωτήσεις που κινήθηκαν για τους στόχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ, για την στάση απέναντι σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την επόμενη μέρα, για τους αγώνες.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου