Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Δικαίωση Της «Εφημερίδας Συντακτών» Στη Δίκη Με Τη Χρυσή Αυγή


Με την αθώωση του διευθυντή της «Εφημερίδας των Συντακτών» Νικόλα Βουλέλη και του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, μέλους της ερευνητικής δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός», ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της μήνυσης -μία από τις πολλές εγκλήσεις χρυσαυγιτών εναντίον μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων- που είχε υποβάλει ο Ηλίας Κασιδιάρης εναντίον της «Εφ.Συν.».


Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων δημοσιογράφων Νικόλα Βουλέλη (διευθυντής) και Δημήτρη Ψαρρά (συντάκτης) της Εφημερίδας των Συντακτών για τα αδικήματα της εξύβρισης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, σχετικά με τη δημοσιοποίηση βίντεο του κατηγορούμενου. Ο εισαγγελέας υποστήριξε πως «είναι μεν απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο το δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου αλλά ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη».

«Οι δημοσιογράφοι έκαναν τη δουλειά τους»

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος είπε ότι δεν ευσταθεί η κατηγορία που έχει αποδοθεί στους δύο δημοσιογράφους, καθώς «όσα έγραψαν ήταν κάτω από το όριο της θεμιτής κριτικής». Ο καθηγητής τόνισε στους δικαστές πως η νομολογία των δικαστηρίων «ανέχεται» πολύ εντονότερη κριτική για τα δημόσια πρόσωπα απ” ό,τι για τον κοινό πολίτη: «Αν γίνει δεκτή η κατηγορία, τότε θα τιναχθεί στον αέρα η ελευθερία του Τύπου. Ειδικά στις μέρες που ζούμε, υπό το κράτους του συγκινητικού πεδίου με τη δολοφονία στο Charlie Hebdo».

Με την ιδιότητα του καθηγητή του Συνταγματικού δικαίου κατέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης που τόνισε πως το βίντεο δεν αφορά ιδιωτικό βίο αλλά δημόσιο. «Πρέπει να ξεκινάμε με διαφορετικά τεκμήρια όταν μιλάμε για δημοσία πρόσωπα» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου