Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο – 21 Μάρτη 14:00 – Πλατεία Βικτωρίας


Φιλία – Αλληλεγγύη – Ειρήνη των λαών
Προστασία, άσυλο στους κατατρεγμένους
Η τραγωδία που ζουν αυτές τις μέρες οι πρόσφυγες στα σύνορα και τα νησιά με την καταστολή, την κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας ενάντια σε απελπισμένους ανθρώπους είναι το αποκορύφωμα της βάρβαρης και αποτυχημένης πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο κλίμα ξενοφοβίας και πολεμικής αντιπροσφυγικής υστερίας από τα κυβερνητικά επιτελεία, τα ΜΜΕ και την ακροδεξιά.  

Η κυβέρνηση της ΝΔ με μια ιδιαίτερα επικίνδυνη και αντιδημοκρατική πρόκληση κάνει χρήση στρατού, του λιμενικού, των δυνάμεων καταστολής εναντίων αμάχων προσφύγων, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός Σύριου πρόσφυγα και ενός παιδιού και καλεί ανοιχτά τα στρατευμένα παιδιά του λαού να συμμετάσχουν σε βρόμικες αποστολές εναντίον γυναικόπαιδων και κατατρεγμένων. Παράλληλα καταργεί το ανθρώπινο δικαίωμα της κατάθεσης αιτήσεων ασύλου από 1/3/2020 και ποινικοποιεί την προσφυγιά με καταδίκες 4 χρόνων χωρίς αναστολή και πρόστιμο 10.000 €, αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως εισβολείς και την προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη ως παραβίαση των συνόρων. Ο ακραίος εθνικιστικός λόγος της κυβέρνησης στοχοποιεί τους άοπλους πρόσφυγες και μετανάστες, τα γυναικόπαιδα, φουσκώνει τα πανιά της ακροδεξιάς κι οπλίζει το χέρι της. Ακροδεξιοί κάνουν μπλόκα βρίζουν, απειλούν, εκβιάζουν πρόσφυγες, ντόπιους και όποιον προσπαθεί να ψιθυρίσει έναν ελάχιστο ανθρώπινο λόγο ενάντια στον παραλογισμό του πολέμου.

Η αντιπροσφυγική πολιτική με τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, που δημιούργησε και συντηρεί τον εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά, το κλείσιμο των συνόρων για τους πρόσφυγες, τον αποχαρακτηρισμό χωρών από εμπόλεμες για περιορισμό στο δικαίωμα ασύλου, τον εγκλεισμό, τις φυλακές, την υποχρεωτική διαβίωση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη γκετοποίηση, τις απελάσεις-επαναπροωθήσεις, τώρα κλιμακώνει επικίνδυνα με τις επιθέσεις σε πρόσφυγες που ζητούν ελευθερία και δεν θα αφήσει κανένα αλώβητο.

Ως «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων μέσα στις γειτονίες μας σε σπίτια με αξιοπρεπείς συνθήκες και πλήρως ενταγμένοι σε ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρόνοιας, εκπαίδευσης, εργασίας και ασφάλισης. Οι γειτονιές μας είναι χώροι που αξίζει να ζήσουμε όλοι μαζί και όχι χώροι άλωσης από το τουριστικό κεφάλαιο με ημιάνεργο εργατικό δυναμικό. Στις γειτονιές μας χρειάζεται να ενισχυθούν οι υπηρεσίες πρόνοιας, η ψυχική υγεία, η εκπαίδευση.

Να απομονώσουμε τις φασιστικές, ρατσιστικές και ξενοφονικές φωνές. Οι πρόσφυγες- μετανάστες δεν είναι οι εχθροί μας, είναι τα κατεξοχήν θύματα πολέμων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Εχθρός μας είναι οι κυρίαρχες πολιτικές, ο ιμπεριαλισμός, οι πόλεμοι. Η ΕΕ, οι ΗΠΑ και τα αντιδραστικά τοπικά καθεστώτα είναι συνυπεύθυνοι για το μακελειό στη Μ. Ανατολή και οφείλει να ανοίξει άμεσα τα σύνορά της για τους πρόσφυγες. Είναι χονδροειδέστατο ψέμα ότι δεν μπορεί να αντέξει η ΕΕ των 700 εκατομμυρίων τους κατατρεγμένους ανθρώπους από τον πόλεμο, την οικονομική καταστροφή και τις πολιτικές διώξεις.

Αποδοκιμάζουμε τη συστηματική παραπληροφόρηση των μεγάλων ΜΜΕ που επιβάλλουν σκοταδισμό και υποδαυλίζουν τη ρατσιστική υστερία. Την απόκρυψη και διαστρέβλωση ειδήσεων, προκειμένου να παρουσιάζουν τους πρόσφυγες ως εχθρούς, απολίτιστους που έχουν στόχο να μας εξισλαμίσουν, ώστε να στραφεί ο λαός εναντίον τους την ώρα που δεχόμαστε αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση στο εισόδημα, τη δουλειά, την ασφάλιση, το δικαίωμα στην κατοικία και τις ελευθερίες και ξεδιπλώνεται η λεηλασία του δημόσιου πλούτου, της γης και των νησιών από τους μεγιστάνες του πλούτου.

Καταδικάζουμε τις δολοφονικές επιθέσεις των φασιστικών ομάδων, που είτε με την ανοχή είτε με την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης, εμποδίζουν βάρκες με πρόσφυγες να προσεγγίσουν τη στεριά, καίνε χώρους πρώτων βοηθειών προσφύγων, επιτίθενται σε πρόσφυγες, προπηλακίζουν κατοίκους που είναι αντίθετοι με τις μεθόδους τους, τραυματίζουν δημοσιογράφους, εργαζόμενους σε κρατικές ή ιδιωτικές υπηρεσίες του προσφυγικού, καταστρέφουν και σπάνε αυτοκίνητα που υποπτεύονται, απειλούν και στοχοποιούν όσους δηλώνουν ότι εχθρός μας είναι ο πόλεμος και όχι τα θύματά του.

Ο φασισμός σηκώνει κεφάλι, τυφλώνει και οπλίζεται. Δεν μένουμε αδιάφοροι, παίρνουμε θέση. Είναι ανάγκη με τον αντιπολεμικό αγώνα των λαών να εμποδίσουμε μια τέτοια εξέλιξη για τη χώρα μας και να συμβάλλουμε να σβήσει η φωτιά του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε με κάθε μέσω για τη συγκρότηση ενός σύγχρονου μαζικού κινήματος που θα απαιτήσεις: καμιά ελληνική συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν όλες οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, να αποχωρήσουν οι ξένοι στρατοί και η Φρόντεξ.

Απαιτούμε:
 
  • Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας. Να πέσουν τα τείχη της Ε.Ε. Ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων στην ενδοχώρα και στις χώρες που επιθυμούν και να δοθούν σε όλες και όλους χαρτιά και ταξιδιωτικά έγγραφα.
  • Άμεση αποχώρηση από τα σημεία εισόδου προσφύγων και μεταναστών, των «ομάδων αποτροπής» στον Έβρο, του στρατού, της αστυνομίας, των λιμενικών δυνάμεων και της Frontex. Περίθαλψη, άσυλο και στέγη σε όσους το επιζητούν. Χαρτιά και ελεύθερη μετακίνηση προς τους προορισμούς τους σε όλους τους υπόλοιπους.
  • Να κλείσουν η Μόρια, η Βιάλ και το Βαθύ και να μην ανοίξει κανένα νέο στρατόπεδο κλειστού ή ανοιχτού τύπου. Κανένας ελεύθερος άνθρωπος σε φυλακή.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά και μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα, με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε διαμερίσματα και ελεύθερη μετακίνησή τους στη χώρα ή προς τις χώρες προορισμού τους.
  • Υψώνουμε τοίχο αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να μην επιτρέψουμε να χυθεί το ρατσιστικό δηλητήριο και ο φασισμός στις γειτονιές μας.
  • Να καταργηθεί ο αντιπροσφυγικός νόμος και η απόφαση του ΚΥΣΕΑ που βάζει εμπόδια στην απόδοση ασύλου. Κατάργηση της μη απόδοσης ΑΜΚΑ στους πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Να απαιτήσουμε δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους, ντόπιους και πρόσφυγες-μετανάστες. Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις και την παροχή διευκολύνσεων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και άλλων ευρωπαϊκών κρατών.
  • Ειρήνη, Φιλία και Αλληλεγγύη μεταξύ των λαών

Αν τώρα δεν αντιδράσουμε στις επιθέσεις στους αδύναμους, αύριο θα έρθει η σειρά και όσων σήμερα νοιώθουν δυνατοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου