Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Οι Γιατροί Βγαίνουν Στο Δρόμο – Παράσταση Διαμαρτυρίας Στο υπ. Υγείας

doctors-mohΣυμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι νοσοκομειακοί γιατροί. «Απαιτούμε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δεχτεί επιτέλους να συναντήσει αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού» τονίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως τόνισε ο Πάνος Παπανικολάου, ΓΓ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), «αυτός ο πόλεμος ενάντια στον αόρατο εχθρό για να κερδηθεί χρειάζεται :

  • Στρατιώτες, που είναι μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία
  • Επιθετικά όπλα, αναπνευστήρες και κλίνες ΜΕΘ
  • Αμυντικά όπλα, μέσα ατομικής προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό, ώστε να μην αρρωστήσουν και βγουν εκτός μάχης».
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Π. Παπανικολάου 40 με 50 είναι οι υγειονομικοί που έχουν εκδηλώσει συμπτώματα και περίπου άλλοι τόσοι που είναι σε καραντίνα.

«Τόσα χρόνια μας έχουν παροπλισμένους. Η υγεία του λαού είναι σε καραντίνα πάνω από 10 χρόνια», ανέφερε ο Ηλίας Σιώρας, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Οι γιατροί είχαν ζητήσει επίμονα και επίσημα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας εδώ και 15 ημέρες χωρίς ανταπόκριση. Για αυτό και αποφάσισαν να έρθουν στο Υπουργείο. «Αναφορές από πολλά νοσοκομεία ότι είναι ελλιπής και ανεπαρκής ο ανεφοδιασμός στα κατάλληλα ατομικά μέσα προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό», ανέφερε. Μάλιστα, ένας γιατρός από το Σισμανόγλειο έδειξε τις μάσκες που τους διανεμήθηκαν σήμερα και τις οποίες ο κ. Παπανικολάου χαρακτήρισε αποκριάτικες, ψεύτικες και τελείως ακατάλληλες και είναι μόνο για το φαίνεσθαι.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα που θα δώσουν όλες και όλοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες που παλεύουν με την ημιανεργία και την επισφάλεια, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Γνωρίζουμε ότι αυτές οι κοινωνικές ομάδες θα πληγούν περισσότερο. Τώρα πρέπει να αγωνιστούμε για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, που αποδεικνύεται η μοναδική ασπίδα για την υγεία του λαού και το οποίο οι μνημονιακές πολιτικές της αγοράς και του κέρδους, κατέστρεψαν εντελώς.

Είναι η ώρα να απαιτήσουμε από κυβέρνηση και δήμο άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της λαϊκής πλειοψηφίας.
  • Άμεση δραστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού) για την επαρκή στελέχωση των Κ.Υ. , ΜΕΘ και γενικά των νοσοκομείων. Άμεσα ενίσχυση της δυναμικότητας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με άνοιγμα όλων των κλειστών ΜΕΘ, επίταξη των μονάδων των ιδιωτικών νοσοκομείων, άνοιγμα των νοσοκομείων και των πτερύγων που έκλεισαν τα μνημόνια.
  • Άμεση ενίσχυση με προσωπικό και τα αναγκαία μέσα του Κέντρου Υγείας στην Ηλιούπολη (πρώην ΙΚΑ)
  • Δωρεάν Περίθαλψη χωρίς αποκλεισμούς όλων των ατόμων που πλήττονται ή που χρειάζεται να υποβληθούν σε εξετάσεις, έλληνες πολίτες, πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Δωρεάν διάθεση στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους που υπάρχει συνωστισμός (π.χ. μέσα μαζικής μεταφοράς) μέσων προφύλαξης (μάσκες, αντισηπτικά).
  • Οι εργαζόμενοι που πλήττονται από τον κορονοϊό να συνεχίσουν να παίρνουν ολόκληρο το μισθό τους και να απαγορευτεί η απόλυσή τους. Οι επιχειρήσεις που βρίσκουν την ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν ατομικές ή συλλογικές απολύσεις ή “τεχνική ανεργία” πρέπει να διωχθούν ποινικά. Πλήρης μισθός για τα άτομα που αναγκάζονται να αφήσουν την εργασιακή τους θέση για να φροντίσουν μαθητές των οποίων τα σχολεία έχουν κλείσει, όσο και για εκείνους που φροντίζουν ηλικιωμένους και ασθενείς που αναρρώνουν από τον ιό.
  • Αξιοπρεπές επίδομα για όλους τους εργαζόμενους ελαστικής απασχόλησης που δεν εργάζονται και τους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισε η δουλειά τους.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους (σήμερα λαμβάνει μόνο το 10% των εγγεγραμμένων).
  • Όχι στο άνοιγμα των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές.
  • Άμεση έκτακτη κρατική χρηματοδότηση σε όλους του Δήμους για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Να παρθούν μέτρα καθημερινής απολύμανσης των κοινόχρηστων χώρων ευθύνης του δήμου με χλωριούχα καθαριστικά και αλκοολούχα διαλύματα, όπως και μέτρα προστασίας των υπαλλήλων του Δήμου. Άμεση ενίσχυση με μαζικές προσλήψεις μόνιμης και σταθερής εργασίας, στους ΟΤΑ για την άμεση απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων. Όχι στις εργολαβίες που προσφέρουν πλουσιοπάροχα το δημόσιο χρήμα στους επιτήδειους.
  • Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση, καμία διακοπή ρεύματος ή νερού. Πάγωμα ενοικίων, κατάργηση εξώσεων.
  • Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ηλικιωμένους συνδημότες μας, τις ευπαθείς ομάδες και ειδικά για αυτούς που ζουν μόνοι τους.
  • Να σταματήσει κάθε άλλο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης (νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, απαγόρευση διαδηλώσεων κ.ά.) εκτός από αυτό της πρόληψης και της πλήρους αντιμετώπισης της επιδημίας.
  • Ειδική μέριμνα για τους πρόσφυγες – μετανάστες και τις οικογένειές τους, για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας. Αξιοπρεπείς, υγιεινοί, χώροι φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δωρεάν, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δωρεάν υγιεινή και ποιοτική σίτιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου