Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Δικογραφία Κατά Του Μητροπολίτη Κυθήρων Που Άνοιξε Τις Εκκλησίες, Παρά Την Απαγόρευση

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση του Μητροπολίτη Κηθύρων Σεραφείμ να ανοίξει κανονικά τις εκκλησίες στο νησί, αψηφώντας έτσι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για να περιορίσει τη διασπορά του κοροναϊού.

 
Παρά τους 13 νεκρούς (σ.σ.: το πρωί του Σαββάτου) που αριθμεί πλέον οι χώρα, οι καμπάνες στα Κύθηρα χτύπησαν ξανά προσκαλώντας τους πιστούς να προσέλθουν στους δύο ιερούς ναούς που λειτούργησαν χθες το απόγευμα, παρά τις συστάσεις των ειδικών για την αποφυγή συνωστισμού προκειμένου να μην εξαπλωθεί περεταίρω ο νέος ιός.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, στον Μητροπολίτης Κυθήρων έγιναν αυστηρές συστάσεις, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το δήμαρχο ο Μητροπολίτης έχει αποστείλει και επιστολές προς την Ιερά Σύνοδο με τις οποίες μεταξύ άλλων υπερασπίζεται τη θέση ότι το κράτος δεν μπορεί να κλείσει τις εκκλησίες.

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε εάν ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Μητροπολίτη, ο δήμαρχος Κυθήρων είπε ότι «περίπου 15 άτομα βρέθηκαν στις εκκλησίες του νησιού, στην μια εκ των οποίων χοροστάτησε και ο ίδιος».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Οι εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή.
Πηγή : ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου